ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 2-1

Ατλέτικο Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 2-1
Σιμάο

Αδοξα ήττα με 2-1 στα τελευταία δευτερόλεπτα από την Ατλέτικο για το "τριφύλλι" που βρέθηκε τελικά στην 2η θέση

Οι παίκτες του Ζοσέ Πεσέιρο προηγήθηκαν με τον Σαλπιγγίδη στο 33' και δέχθηκαν την ισοφάριση στο 73' από τον Λουίς Γκαρσία. Οι "ροχιμπλάνκος" παρόλο που έμειναν με δέκα παίκτες στο 79' λόγω της αποβολής του Ραούλ Γκαρσία, έφτασαν στην νίκη χάρη στην εξαιρετική τεχνική εκτέλεση φάουλ του Πορτογάλου μέσου της, Σιμάο, που έστειλε στα "ουράνια" τεχνική ηγεσία, συμπαίκτες και οπαδούς της ισπανικής ομάδας.
Στην αντίθετη πλευρά, η πρώτη ήττα του "τριφυλλιού" στην έκτη του ευρωπαϊκή αναμέτρηση για φέτος ήταν ικανή να στερήσει την "πρωτιά" στους "πράσινους" που θα συγκροστούν με μια ομάδα προερχόμενη από τους 3ους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια εκ των Μαρσέιγ, Ρόζενμποργκ, Βέρντερ Βρέμης, Μπενφίκα, Ρέιντζερς, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Αϊντχόφεν, Σλάβια Πράγας θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Παναθηναϊκού.

Με Μάλαρτζ... αλλαγές και 4-3-3

Με σύστημα 4-4-2 και σχεδόν (πλην των τραυματιών) με όλους τους βασικούς του παίκτες λόγω και της σημασίας του αγώνα ο Χαβιέρ Αγκίρε παρέταξε την ομάδα του.

Με αρκετές αλλαγές στην σύνθεσή του αλλά και με σύστημα 4-3-3 που χρησιμοποίησε ο Ζοσέ Πεσέιρο στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Πανιώνιο, ο Παναθηναϊκός ήθελε να δείξει ένα διαφορετικό "πρόσωπο" από τα τελευταία παιχνίδια του.

Οι "πράσινοι" για άλλη μια φορά απέδειξαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι "κυνηγούσαν" ένα γκολ και στα 40' δεύτερα ο Σαλπιγγίδης στο τετ α τετ με τον Αμπιάτι νικήθηκε και δεν τα κατάφερε από πλεονεκτική θέση μετά την πάσα στον κενό χώρο από τον Τζιόλη.

Στην αντεπίθεση οι "ροχιμπλανκος" μετά από μια φάση διαρκείας στα καρέ του "τριφύλλιού", ο Μάξι Ροντρίγκες έκανε σουτ απο το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε έξω απο το κάθετο δοκάρι του Μάλαρτζ.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να παίζουν ψηλά αφήνοντας χώρους στους επιθετικούς των "πράσινων" με τους Παπαδόπουλο και Σαλπιγγίδη να έχουν σαφή εντολή από τον 47χρονο τεχνικό να πεταχτούν στον κενό χώρο. Στο 25' οι γηπεδούχοι έγιναν απειλητικοί όταν μετά από πάσα του Αγκουέρο στον Γκαρσία, επιχείρησε σουτ έξω απο την περιοχή, αλλά ο Μάλαρτζ μπλόκαρε.

Διαγωνισμός στα φάουλ...

Με την συμπλήρωση του πρώτου μέρους ο Παπαδόπουλος (αν και πρώτος σκόρερ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ για τους "πράσινους") ανέλαβε να εκτελέσει από πλεονεκτική θέση ένα φάουλ για τους φιλοξενούμενους αλλά η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά άουτ.

Ο Λουίς Γκαρσία προσπάθησε να αιφνιδιάσει δύο λεπτά αργότερα τον Μάλαρτζ με τον ίδιο τρόπο που απείλησε και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

"Σάλπι" και... γκολ

Οι "πράσινοι" εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο την ταχύτητα των επιθετικών του και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σαλπιγγίδη, άνοιξαν το σκορ στο 33', όταν πέρασε τον προσωπικό αντίπαλο μπήκε στην περιοχή και αιφνιδίασε τον Αμπιάτι με ένα δυνατό σουτ και με το 4ο γκολ του στην διοργάνωση, έβαλε "φωτιά" στον ελληνικό πάγκο.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και πλέον έπρεπε να φτάσουν στην ισοφάριση πριν την λήξη του πρώτου μέρους, γεγονός που δεν συνέβη αφού η μοναδική καλή στιγμή ήταν για τους παίκτες του Ζοσέ Πεσέιρο, όταν στο 40' ο Μάτος λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Αμπιάτι αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στην επανάληψη και πάλι οι "πράσινοι" ήταν αυτοί που στα 30' δευτερόλεπτα απείλησαν πρώτοι αλλά η σέντρα σουτ του Βύντρα πέρασε μόλις πάνω από την εστία του Ιταλού γκολκίπερ.

Οι γηπεδούχοι ολοένα και συνέχισαν να πιέζουν όσο ο χρόνος κυλούσε αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού, που μπορούσε να ανταπεξέλθει σε κάθε δυσκολία.

Την ίδια ώρα που ο Μεξικάνος τεχνικός των "ροχιμπλάνκος" ήταν έξαλλος με τις επιλογές των παικτών του, ο Πορτογάλος προπονητής του "τριφυλλιού" "έριχνε" στο ματς τον Ιβανσιτς προκειμένου να ενισχύσει την μεσαία του γραμμή.

Ισοφάρισε η "σκιά" του Λουίς Γκαρσία

Στο 73' όμως η συνεργασία των Αγκουέρο Ρέγες και Λουίς Γκαρσία είχε αποτέλεσμα αφού η "πράσινη" άμυνα αδράνησε για πρώτη φορά και ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ, από το σημείο του πέναλτι νίκησε τον Μάλαρτζ και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η πίεση αυξάνονταν από τους Ισπανούς που ήθελαν πολύ την νίκη, αλλά στην προσπάθειά τους ο Ραούλ Γκαρσία δεν σκέφτηκε σωστά σε ένα μαρκάρισμά του και χτύπησε τον Ιβανιστς αντικρύζοντας την κόκκινη κάρτα.

Αδικη ήττα στα δευτερόλεπτα

Οτι δεν κατάφεραν για ενενήντα λεπτά οι γηπεδούχοι το πέτυχαν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρη σε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σιμάο (μετά από απερίσκεπτη ενέργεια με χέρι του Βύντρα), που νίκησε τον Μάλαρτζ έξω από την περιοχή, βάζοντας "φωτιά" στο "Βιθέντε Καλντερόν", σχεδόν με την λήξη του αγώνα.

Διαιτητής: Kνουτ Κίρχερ (Γερμανία)

Βοηθοί διαιτητή: Γιαν Χέντρικ Σάλβερ (Γερμανία), Τόρστεν Σίφνερ (Γερμανία)

Τέταρτος διαιτητής: Mίκαελ Κέμπτερ (Γερμανία)

Κίτρινες: Ζε Κάστρο, Μάξι Ροντρίγκες, Λουίς Γκαρσία (Ατλέτικο) / Τζιόλης, Ρομέρο (Παναθηναϊκός)

Κόκκινες: Ραούλ Γκαρσία

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Χ. Αγκίρε): Αμπιάτι, Περέα, Ζε Κάστρο (60΄ Ρέγες), Έλερ, Αντόνιο Λόπεθ, Κλέμπερ Σαντάνα (46΄ Σιμάο Σαμπρόσα), Ραούλ Γκαρσία, Μάξι Ροντρίγκες, Λουίς Γκαρσία, Αγκουέρο (96΄ Πάμπλο Ιμπάνιεθ), Φορλάν.

Παναθηναϊκός (Ζ. Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Βύντρα, Μόρις, Σαριέγκι, Φύσσας, Μάτος, Σιμάο (85΄ Δημούτσος), Τζιόλης, Ρομέρο (66΄ Ίβανσιτς), Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης (77΄ Μάντζιος).
























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ