ΙΣΠΑΝΙΑ

Ατλέτικο - Αθλέτικ 1-2: Στον τελικό του Supercopa με ανατροπή οι Βάσκοι

Οι παίκτες της Μπιλμπάο πανηγυρίζουν το χρυσό γκολ του Ουίλιαμς που έστειλε τους Βάσκους στον τελικό του Supercopa κόντρα στην Ατλέτικο
Οι παίκτες της Μπιλμπάο πανηγυρίζουν το χρυσό γκολ του Ουίλιαμς που έστειλε τους Βάσκους στον τελικό του Supercopa κόντρα στην Ατλέτικο © 2022 HASSAN AMMAR / AP IMAGES

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έκανε την ανατροπή κόντρα στην Ατλέτικο, επικρατώντας 2-1, με τον Ουίλιαμς να πετυχαίνει το χρυσό γκολ για τους Βάσκους που τους έστειλε στον μεγάλο τελικό του Supercopa, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι η αντίπαλος της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Supercopa, καθώς οι Βάσκοι πέτυχαν την ανατροπή απέναντι στην Ατλέτικο, επικρατώντας των "ροχιμπλάνκος" με 2-1. Ο Ουίλιαμς σημείωσε το χρυσό γκολ για τους φιλοξενούμενους, ενώ οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Σιμόν.

Ο Ζοάο Φέλιξ πριν τη συμπλήρωση 10'' βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και βρήκε δίχτυα, με το γκολ ωστόσο να μην μετράει, καθώς ο Πορτογάλος ήταν σε θέση οφσάιντ. Η πρώτη μεγάλη στιγμή για την Μπιλμπάο ήρθε στο 10ο λεπτό του αγώνα. Ο Σανθέτ μοίρασε ωραία στον Ουίλιαμς, εκείνος βγήκε τετ α τετ με τον Όμπλακ, ο οποίος τον κέρδισε.

Ωστόσο, καμία εκ των δύο ομάδων δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στο πρώτο μέρος, με την Ατλέτικο να προσπαθεί να απειλήσει στο 21' με σουτ του Καράσκου και στο 39' με τον Κοντογκμπιά, αλλά τον Ουνάι Σιμόν να κρατάει το μηδέν. Ο Ισπανός κίπερ στάθηκε άτυχος στο δεύτερο μέρος όμως, αφού άθελά του έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Μετά από κόρνερ των Μαδριλένων που εκτέλεσε ο Λεμάρ, ο Φέλιξ έπιασε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σιμόν, εκείνη χτύπησε στην πλάτη του Ισπανού, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο 62' στα δίχτυα της Μπιλμπάο. Οι Βάσκοι αντέδρασαν άμεσα, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνεθ υποχρέωσε τον Όμπλακ σε διπλή επέμβαση, με τον Σλοβένο να προλαβαίνει την μπάλα πάνω στη γραμμή μετά από την κεφαλιά του 33χρονου.

Δεν άργησαν όμως, οι φιλοξενούμενοι να βρουν του γκολ της ισοφάρισης. Ο Γουίλιαμς δεν μπόρεσε να νικήσει στο 76' τον Όμπλακ με σουτ εντός της περιοχής, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Άλβαρεθ έκανε το 1-1 με κεφαλιά, για να έρθει στο 81' ο Ουίλιαμς και να κάνει την ανατροπή, γράφοντας το τελικό 2-1.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χιμένες αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα μετά το σκληρό μαρκάρισμα στον Μαρτίνεθ, τον οποίο "βρήκε" με τις τάπες στο πρόσωπο.

Κάπως έτσι, στον τελικό της Κυριακής (16/1) οι Βάσκοι θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ, η οποία επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης (13/1) με 3-2 επί της Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ατλέτικο: Όμπλακ, Χιμένες, Eρμόσο, Βρσάλικο, Λεμάρ (85' Κούνια), Κόκε (85' Ερέρα), Κοντογκμπιά (51' ντε Πολ), Γιορέντε (46' Λόντι), Καράσκο, Φέλιξ, Κορέα (71' Σουάρες).

Αθλέτικ: Σιμόν, Άλβαρεθ, Μαρτίνεθ, ντε Μάρκος, Μπαλενθιάγα (75' Μπερτσίτσε), Ζαράγκα (70' Βέσγκα), Γκαρθία, Μπερενγκέρ ((70' Γουίλιαμς), Μουνιαΐν, Σανθέτ (70' Γκαρθία), Ουίλιαμς.

Supercopa: Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ