ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 2-3 παρ.: Της πήρε τον αέρα με πέμπτη σερί νίκη στο clasico και τελικό στο Supercopa

Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Supercopa 2021 στο "Κινγκ Φαχντ", Ριάντ | Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Supercopa 2021 στο "Κινγκ Φαχντ", Ριάντ | Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 © 2022 HASSAN AMMAR/ASSOCIATED PRESS

Η Ρεάλ έφτασε τις 5 διαδοχικές νίκες σε clasico κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αυτήν τη φορά για τα ημιτελικά του Supercopa. Αυτήν τη φορά χρειάστηκε την παράταση για το συναρπαστικό 3-2, με τον Φεντερίκο Βαλβέρδε να σημειώνει το νικητήριο τέρμα.

Η Ρεάλ ήταν νικήτρια για 5ο σερί clasico και πρώτο σε επίπεδο ημιτελικών Supercopa. Το 3-2 επί της Μπαρτσελόνα στην παράταση ήρθε αρκετά δύσκολα, αλλά με τη συνηθισμένη μέθοδο των αντεπιθέσεων, χάρη στα γκολ των Βινίσιους, Καρίμ Μπενζεμά και Φεντερίκο Βαλβέρδε.

Στο ντεμπούτο του Τσάβι σε ντέρμπι ως προπονητής και του Φεράν Τόρες με τους "μπλαουγκράνα", οι Λουκ ντε Γιονγκ και Άνσου Φάτι (επέστρεψε έπειτα από δύο μήνες) προσπάθησαν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά για την Μπαρτσελόνα που είχε τις στιγμές της, αλλά απέτυχε ξανά.

Ύστερα από την 100ή νίκη της σε clasico, η Ρεάλ περιμένει το νικητή του έτερου ημιτελικού μεταξύ Ατλέτικο και Αθλέτικ (13/1, 21:00, Novasports 2HD, live από το SPORT24) στο "Κινγκ Φαχντ", με τον τελικό να διεξάγεται την Κυριακή.

Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Supercopa 2021 στο "Κινγκ Φαχντ", Ριάντ | Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Supercopa 2021 στο "Κινγκ Φαχντ", Ριάντ | Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 © 2022 HASSAN AMMAR/ASSOCIATED PRESS


Οι δύο ομάδες δεν πήραν από νωρίς το ρόλο που συνήθως υιοθετούν τα τελευταία χρόνια στα ντέρμπι τους. Η Ρεάλ είχε μία ελαφριά κατοχή της μπάλας και δεν έπαιζε με αντεπιθέσεις, η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε να επιτεθεί κυρίως με ψηλές μπαλιές.

Με το πέρασμα των λεπτών όμως, η τάξη... αποκαταστάθηκε, κάτι που ευνόησε τους "μερένγκες". Για ακόμα ένα clasico έβρισκαν χώρους στα μετόπισθεν των "μπλαουγκράνα", όμως αυτήν τη φορά στοχευμένα, αφού ο Βινίσιους έπαιζε στην πλευρά του γηραιότερου ποδοσφαιριστή στην ιστορία των ντέρμπι του Ντάνι Άλβες (σε ηλικία 38 ετών και 251 ημερών ξεπέρασε τον Χουάν Μανουέλ Πίντο).

Ύστερα από κλέψιμο του Καρίμ Μπενζεμά στον Σέρζιο Μπουσκέτς, η μπάλα έφτασε στον Λούκα Μόντριτς κι αυτός έδωσε πίσω στον Γάλλο, που έβγαλε ασίστ στον Βινίσιους ακριβώς σε αυτό το κενό. Ο Βραζιλιάνος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 στο 25' και να βάλει δύσκολα στους Καταλανούς. Η αντίδραση άργησε να έρθει. Τουναντίον, η Ρεάλ απείλησε με μακρινά σουτ του Βινίσιους και του Μάρκο Ασένσιο, ξανά στην αντεπίθεση.

Όταν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα άκουσαν τις φωνές του Τσάβι, πίεσαν πιο ψηλά και για πρώτη φορά δυσκόλεψαν τη Ρεάλ. Οι απρόβλεπτες κινήσεις του Ουσμάν Ντεμπελέ ήταν ένα πρόβλημα για τους πρωτοπόρους της La Liga, όμως και το εναέριο παιχνίδι του Λουκ ντε Γιονγκ. Σε μία φάση που συμμετείχαν οι δύο επιθετικοί στο 41' (και χάρη σε ένα κακό διώξιμο του Έντερ Μιλιτάο) ήρθε η ισοφάριση από τον Ολλανδό.

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ρεάλ για τα ημιτελικά του Supercopa 2021 στο "Κινγκ Φαχντ", Ριάντ | Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ρεάλ για τα ημιτελικά του Supercopa 2021 στο "Κινγκ Φαχντ", Ριάντ | Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 © 2022 HASSAN AMMAR/ASSOCIATED PRESS


Το 2ο ημίχρονο άρχισε με δύο αλλαγές της Μπαρτσελόνα, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Ο Πέδρι μπήκε στο ματς μαζί με τον Αμπντεσαμάντ Εζαλζουλί (αντικατέστησε τον άφαντο Τόρες) και έκανε άνω κάτω την άμυνα της Ρεάλ. Μέσα σε ένα 10λεπτο, η Μπαρτσελόνα είχε τέσσερις τελικές που ανησύχησαν τους παίκτες του Κάρλο Αντσελότι.

Η Μπαρτσελόνα δεν αξιοποίησε το μομέντουμ και η άνοδος της Ρεάλ σε συνδυασμό με τις αλλαγές, σταμάτησαν το σφυροκόπημα. Η είσοδος του Ανσού Φατί έπειτα από δύο μήνες δεν έφερε άμεσα αποτελέσματα για την Μπαρτσελόνα, σε αντίθεση με την είσοδο του Ροντρίγκο, που έκανε πιο επικίνδυνη τη Ρεάλ από τα άκρα. Ο Μπενζεμά προειδοποίησε στο 69' με δοκάρι και τρία λεπτά αργότερα έκανε το 2-1, φτάνοντας τα 23 γκολ σε 26 παιχνίδια τη φετινή σεζόν και τα 11 κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Η έξοδος του Ντάνι Άλβες για τον Νίκο οδήγησε σε τριάδα στην άμυνα της Μπαρτσελόνα και ακόμα περισσότερους παίκτες να πιέζουν μπροστά. Ο Τζόρντι Άλμπα έβγαλε σέντρα στο 83' και ο Φάτι σηματοδότησε την επιστροφή του με γκολ, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Μάλιστα, οι Καταλανοί πατούσαν συνέχεια περιοχή και απείλησαν με την ολική ανατροπή, αλλά τους πρόλαβε το σφύριγμα για την παράταση.

Ο Ρόναλντ Αραούχο της Μπαρτσελόνα μονομαχεί με τον Βινίσιους της Ρεάλ για το Supercopa 2021 στο "Κινγκ Φαχντ", Ριάντ | Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022
Ο Ρόναλντ Αραούχο της Μπαρτσελόνα μονομαχεί με τον Βινίσιους της Ρεάλ για το Supercopa 2021 στο "Κινγκ Φαχντ", Ριάντ | Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 © 2022 HASSAN AMMAR/ASSOCIATED PRESS

Στον επιπλέον χρόνο η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη Ρεάλ στο γήπεδό της, όμως δεν ήταν το ίδιο απειλητική με το κλείσιμο του 90λεπτου. Σε μία αντεπίθεση στο 98', οι Μαδριλένοι έκαναν αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά, εκμεταλλεύτηκαν την ανοιχτή άμυνα των Καταλανών και με τον Φεντερίκο Βαλβέρδε έκαναν το 3-2.

Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να επιστρέψει ξανά και τρίτη σερί χρονιά η Μπαρτσελόνα αποκλείεται στα ημιτελικά, ενώ για τρίτη σερί χρονιά η Ρεάλ προκρίνεται στον τελικό. Οι "μερένγκες" περιμένουν στον τελικό της Κυριακής την ομάδα που νίκησε και τους δύο πέρυσι στο πρωτάθλημα, την Ατλέτικο, ή την ομάδα που νίκησε και τους δύο πέρυσι στο Supercopa, την Αθλέτικ, οι οποίες θα λύσουν τις διαφορές τους την Πέμπτη στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Άλβες (78' Νίκο), Αραούχο, Πικέ, Άλμπα, Φρ. Ντε Γιονγκ (46' Πέδρι), Μπουσκέτς, Γκάβι (78' Ντεπάι), Τόρες (46' Εζαλζουλί, 110' Τζουτγκλά), Λ. Ντε Γιονγκ (66' Φάτι), Ντεμπελέ

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (91' Βάθκεθ), Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Κρόος, Καζεμίρο, Μόντριτς (83' Βαλβέρδε), Ασένσιο (68' Ροντρίγκο), Μπενζεμά, Βινίσιους (110' Καμαβινγκά)

Supercopa: Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ