ΑΤΑΛΑΝΤΑ

Αταλάντα: Ενίσχυση στην επίθεση με Μιχάιλα πριν τις κόντρες με τον Ολυμπιακό στο Europa League

Αταλάντα: Ενίσχυση στην επίθεση με Μιχάιλα πριν τις κόντρες με τον Ολυμπιακό στο Europa League
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ TWITTER

Λίγο πριν κλείσει το χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο η Αταλάντα προχώρησε σε μία προσθήκη για την ενίσχυση της επίθεσής της, αποκτώντας με τη μορφή δανεισμού από την Πάρμα τον 22χρονο Ρουμάνο στράικερ Βαλεντίν Μιχάιλα.

Η Αταλάντα άσκησε ασφυκτικό πρέσινγκ στην Πάρμα λίγο πριν το κλείσιμο των μεταγραφών και τελικά κατάφερε να πραγματοποιήσει το deal που είχε στο μυαλό της, προσγειώνοντας στο Μπέργκαμο τον Βαλεντίν Μιχάιλα.

Πρόκειται για 22χρονο Ρουμάνο επιθετικό που έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στη φετινή Serie B με τη φανέλα των παρμέντσι, με την ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να τον κάνει δικό της ως δανεικό δίνοντας 1 εκατομμύριο ευρώ και να διατηρεί οψιόν αγοράς του το ερχόμενο καλοκαίρι καταβάλλοντας άλλα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά, ο Μιχάιλα θα είναι στη διάθεση της Dea και για τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό μέσα στον Φλεβάρη, όπου οι Ιταλοί θα συγκρουστούν με τους πρωταθλητές Ελλάδας με έπαθλο ένα εισιτήριο για τους 16 του Europa League.

"Γεννημένος στις 2 Φεβρουαρίου 2000, ο Βαλεντίν θεωρείται ένας από τους πιο ενδιαφέροντες νεαρούς αθλητές στο ρουμανικό ποδόσφαιρο. Είναι γρήγορος επιθετικός με σπουδαία τεχνική, που μπορεί να καλύψει πολλές θέσεις στην επίθεση. Άρχισε την επαγγελματική καριέρα του στην Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα, όπου έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 70 ετών και μέχρι τα 20 του πήρε μέρος σε πάνω από 70 αγώνες.

Μετά από μία χρονιά όπου συνεισέφερε με 9 γκολ και 6 ασίστ, πήρε μεταγραφή στην Πάρμα τον Οκτώβριο του 2020 και ολοκλήρωσε την πρώτη σεζόν του στην Ιταλία με 4 γκολ σε 17 συνολικά συμμετοχές του: πέτυχε το πρώτο του "ιταλικό" γκολ στη φάση των 16 του Copa Italia κόντρα στην Λάτσιο, ενώ ακολούθησαν τα γκολ του στην Serie A απέναντι σε Φιορεντίνα, Ρόμα και Κροτόνε.

Έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Ρουμανίας τον Μάρτιο του 2021, σκοράροντας στο 3-2 επί της Βόρειας Μακεδονίας σε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Προηγουμένως είχε εκπροσωπήσει τη χώρα του σε επίπεδο εθνικής ομάδας Κ-19 (5 γκολ σε 6 ματς) και Κ-21 (5 γκολ σε 6 ματς, συμπεριλαμβανομένου και ενός χατ-τρικ κόντρα στην Φινλανδία).

Καλωσήρθες Βαλεντίν", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Αταλάντα.

TAGS ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ