ΟΦΗ

Αστέρας Τρ.-ΟΦΗ 1-1

Αστέρας Τρ.-ΟΦΗ 1-1
ΦΙΛΟΜΕΝΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ

Ο Αστέρας αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΟΦΗ στην Τρίπολη και έμεινε για πέμπτο παιχνίδι μακριά απο τις νίκες

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 48' με τον Φιλομένο, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 69' με τον Σταυρακάκη. Ο Αστέρας είχε δοκάρι στο 70' σε σουτ του Κυριάκου, με τους Κρητικούς να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, καθώς στο 75' αποβλήθηκε ο Γκέρμπερ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Αστέρας Τρίπολης (Π. Κάμπος): Αμπάρης, Μασαντο, Ψωμάς, Ζεάν Κάρλος, Λαζαρίδης (77' Κανακούδης), Φυτανίδης, Κυριάκος, Παβόνι, Μάρτινς, Φιλομένο, Ζαϊρί (17' Τσέζαρεκ / 67' Καμπούροφ).

ΟΦΗ (Γ. Παράσχος): Τζόρβας, Αρβανίτης, Πίτσος, Πόποβιτς (82' Σταυρακάκης), Νουαφόρ (71' Σίμιτς), Ισά, Γκάγκουλα (46' Σφακιανάκης), Ρουμπάκης, Πετρόπουλος, Ν. Κουνενάκης, Γκέρμπερ.

Διαιτητής: Γ. Ζολώτας (Θεσ/νίκης)
Βοηθοί: Δ. Μποζατζίδης (Θεσ/νίκης), Δ. Παπαδόπουλος (Θεσ/νίκης)
Κίτρινες: Μασάντο (Αστέρας Τρίπολης) - Ν. Κουνενάκης, Γκέρμπερ, Τζόρβας (ΟΦΗ)
Κόκκινες: Γκέρμπερ (ΟΦΗ-2η κιτρ.)
Με μια ματιά
Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες κατάφεραν να αλληλοεξοντωθούν, καθώς μ' ενισχυμένη την μεσαία γραμμή, οι παίκτες του Αστέρα και του ΟΦΗ δεν είχαν τους χώρους για να πλησάσουν απειλητικά τις δυο εστίες. Είναι χαρακτηριστικό οτι η καλύτερη φάση του αγώνα στο πρώτο 45λεπτο έγινε στο δεύτερο λεπτό του αγώνα.

Ο ΟΦΗ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Γκέρμπερ, ο Γερμανός συνδυάστηκε με τον Νουαφόρ και έκανε σουτ απο το ύψος της περιοχής, όμως ο Αμπάρης κατάφερε ν' απομακρύνει την μπάλα με το δεξί χέρι, ο Πετρόπουλος που ακολουθούσε την φάση προσπάθησε να πλασάρει, όμως η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και απομακρύνθηκε απο την περιοχή του Αστέρα.

Με την συμπλήρωση ενός τετάρτου στην αναμέτρηση, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη περιοχή όμως σε κανένα σημείο δεν απείλησαν την εστία του Τζόρβα. Στο 15' ο Κυριάκος προωθήθηκε απο τα δεξιά και έκανε σέντρα, όμως ο Αρβανίτης ''διάβασε'' σωστά την φάση και παραχώρησε κόρνερ μπροστά απο τον Φιλομένο.

Στο επόμενο λεπτό, ο Ζεάν Κάρλος επιχείρησε αριστερό σουτ εκτός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε πολύ μακριά απο την εστία των Κρητικών. Στο 17' ο Πάουλο Κάμπος αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, όταν ο Ζαϊρί υπέστη διάσειση μετά απο εναέρια μονομαχία με τον Ισά. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Τσέζαρεκ, όμως και πάλι οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να βελτιώσουν την επιθετική τους λειτουργία.

Η τελευταία -σχετικά- αξιόλογη φάση του αγώνα ήταν στο 21' όταν ο Κυριάκος προσπάθησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ν' απειλήσει τον Τζόρβα, εκείνος μπερδεύτηκε και απο τον αέρα με αποτέλεσμα να χάσει την μπάλα μέσα απο τα χέρια του και να παραχωρήσει κόρνερ.

Απο εκείνο το σημείο μέχρι και την λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν υπήρχε ούτε μια φάση. Οι παίκτες των δυο ομάδων προσπαθούσαν να βρουν τους επιθετικούς με βαθιές μπαλιές, κάτι που ήταν ''βούτυρο στο ψωμί'' των αμυντικών, τόσο του Αστέρα όσο και του ΟΦΗ.

Γκολ ο... συνήθης ύποπτος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ο Γιώργος Παράσχος αποφάσισε να κάνει εσωτερικές αλλαγές, γι' αυτό και αντικατέστησε τον Γκάγκουλα με τον Σφακιανάκη και τους Ισά-Αρβανίτη ν' αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των ''μελανόλευκων''. Όμως, στο 48' τα δεδομένα άλλαξαν...

Ο Ζεάν Κάρλος άφησε απο τα δεξιά για τον Μασάντο που έκανε σέντρα με το δεξί, Ισά και Αρβανίτης ολιγώρησαν με αποτέλεσμα ο Φιλομένο να ''τρυπώσει'' και με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Τζόρβα, δίνοντας προβάδισμα στους Αρκάδες (1-0) και να φθάνει τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό το γκολ άνοιξε τον ρυθμό του αγώνα, καθώς οι γηπεδούχοι αναζήτησαν και το δεύτερο γκολ. Στο 56' ο Ζέαν Κάρλος προωθήθηκε απο τ' αριστερά και έδωσε στον Τσέζαρεκ που δοκίμασε σουτ έξω απο την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απο την εστία του Τζόρβα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος αμυντικός του Αστέρα εκτέλεσε φάουλ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω απο την εστία του ΟΦΗ.

Ισοφάρισε ο Σφακιανάκης
Σταδιακά ο ΟΦΗ άρχισε να κερδίζει μέτρα προς την περιοχή του Αστέρα και κατάφερε να φθάσει στην ισοφάριση σε μια αναμέτρηση που δεν ''μύριζε'' γκολ. Στο 69' ο Ρουμπάκης έκανε βαθιά μπαλιά, ο Νουαφόρ με κεφαλιά τροφοδότησε τον Σφακιανάκη που έκανε γυριστό σουτ, η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπο του Φυτανίδη και κατέληξε στην γωνία του Αμπάρη (1-1).

Στο επόμενο λεπτό, οι Αρκάδες πλησίασαν το γκολ. Ο Ζεάν Κάρλος άνοιξε την μπάλα δεξιά για τον Κυριάκο που μπήκε στην περιοχή και σούταρε, όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Τζόρβα και απομακρύνθηκε. Στο 72' ήταν η σειρά του ΟΦΗ ν' απειλήσει, όταν ο Πόποβιτς βρέθηκε στην περιοχή και μετά απο διαδοχικές ντρίμπλες έκανε δεξί σουτ αλλά έστειλε την μπάλα πάνω απο την εστία του Αστέρα.

Με δέκα ο ΟΦΗ

'Ενα τέταρτο πριν απο την λήξη του αγώνα, ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Γκέρμπερ με μια ανόητη ενέργεια τράβηξε τον Ζεάν Κάρλος στην μεσαία γραμμή και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα ν' αλλάξουν οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα.

Μετά απο αυτή την εξέλιξη, ο Πάουλο Κάμπος έβαλε τον Κανακούδη στην θέση του Λαζαρίδη για να πιέσει η ομάδα του και να φθάσει στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ, όμως οι Κρητικοί είχαν πολύ καλή αμυντική λειτουργία και με μοναδική εξαίρεση ένα σουτ του Φιλομένο στο 83' (απο το ύψος της περιοχής) που κατέληξε στην αγκαλιά του Τζόρβα, οι γηπεδούχοι δεν δημιούργησαν άλλη αξιόλογη φάση μέχρι την λήξη του αγώνα.

- Πριν τον αγώνα βραβεύθηκε ο διαιτητής, Γιώργος Ζολώτας, που αποφάσισε ν' αποσυρθεί απο την ενεργό δράση.
Συνέντευξη Τύπου
Π. Κάμπος: "Το γκολ του ΟΦΗ είχε αρκετή δόση τύχης. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα αλλά παραμένουμε εντός στόχων".

Γ. Παράσχος: "Η αποβολή του Γκέρμπερ είναι αδικαιολόγητη. Δεν φοβηθήκαμε σε μία ισχυρή έδρα και είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Η θέση μας είναι προβληματική λόγω κάποιων κακοτυχιών".

- Σε μαγνητική τομογραφία υποβλήθηκε μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ ο Μαροκινός άσος του Αστέρα Τρίπολης, Ζαϊρί, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με την πρώτη διάγνωση να είναι οτι έχει υποστεί διάσειση. Μαζί του ήταν και ο παίκτης που τον αντικατέστησε στον αγώνα, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, ο οποίος δέχθηκε αγκωνιά στο πρόσωπο και του έσπασαν τρία δόντια!
Όλα τα λεφτά...
To δεύτερο ημίχρονο.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το πρώτο ημίχρονο.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα Αστέρας Τρίπολης
2' Ευκαιρία ΟΦΗ
Αντεπίθεση του ΟΦΗ, ο Γκέρμπερ έπαιξε το ένα-δύο με τον Νουαφόρ, ο Γερμανός μέσος έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Αμπάρης έπεσε στη δεξιά του γωνία και απομάκρυνε την μπάλα. Στην επαναφορά, ο Πόποβιτς σούταρε από πλάγια θέση, η μπάλα βρήκε στα σώματα των αμυντικών του Αστέρα Τρίπολης και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε.
8' Σχόλιο
Ο ΟΦΗ είχε τη δυνατότητα να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους μόλις στο δεύτερο λεπτό. Ο Αστέρας Τρίπολης, πάντως, έχει την εδαφική υπεροχή.
15' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης
Ο Κυριάκος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά με αποδέκτη τον Φιλόμενο, αλλά ο Αρβανίτης πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
16' Σουτ Αστέρας Τρίπολης
Ο Ζεάν Κάρλος σούταρε με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα ψηλά άουτ.
17' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Τσέζαρεκ πήρε τη θέση του Ζαϊρί, που τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Ισά.
21' Φάουλ Αστέρας Τρίπολης
Εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου από τα αριστερά, ο Τζόρβας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.
24' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Κουνενάκης
30' Σχόλιο
Χωρίς ρυθμό ο αγώνας στην Τρίπολη. Οι δυνατές μονομαχίες καθορίζουν το ματς μέχρι στιγμής.
40' Σχόλιο
Πολλά φάουλ και από τις δύο ομάδες, κάκιστος ο ρυθμός της αναμέτρησης.
45' Έναρξη καθυστερήσεων Ένα λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου ΟΦΗ
46' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Σφακιανάκης πήρε τη θέση του Γκάγκουλα.
48' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Φιλόμενο
Ο Μασάντο σέντρα από τα δεξιά και ο Φιλόμενο με έξοχη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι "έγραψε" το 1-0.
50' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Γκέρμπερ
53' Φάουλ ΟΦΗ
Φάουλ του Πόποβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πάνω από την εστία του Αμπάρη.
55' Φάουλ Αστέρας Τρίπολης
Εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πάνω από το τέρμα του Τζόρβα.
56' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης
Ο Ζεάν Κάρλος έστρωσε την μπάλα στον Τσέζαρεκ, ο οποίος σούταρε με το δεξί έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
61' Φάουλ Αστέρας Τρίπολης
Εκτέλεση φάουλ του Ζεάν Κάρλος έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Τζόρβα.
67' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Καμπούροφ πήρε τη θέση του Τσέζαρεκ.
69' Γκολ ΟΦΗ Σφακιανάκης
Με ανάποδο ψαλίδι του Σφακιανάκη από το ύψος του πέναλτι, ο ΟΦΗ ισοφάρισε σε 1-1. Η μπάλα βρήκε και στον Φυτανίδη.
70' Δοκάρι Αστέρας Τρίπολης
Ο Ζεάν Κάρλος τροφοδότησε τον Κυριάκο, ο οποίος έκανε το δεξί σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κτύπησε στη συμβολή των δοκών και απομακρύνθηκε.
71' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Μασάντο
71' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Σίμιτς στη θέση του Νουαφόρ.
72' Ευκαιρία ΟΦΗ
Ατομική ενέργεια του Πόποβιτς, που έκανε το δεξί σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Αμπάρη.
75' Κόκκινη κάρτα ΟΦΗ Γκέρμπερ
Ο Γερμανός μέσος αποβάλλεται σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τράβηγμα φανέλας στον Ζεάν Κάρλος.
77' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Κανακούδης πήρε τη θέση του Λαζαρίδη.
82' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Σταυρακάκης πήρε τη θέση του Πόποβιτς.
83' Σουτ Αστέρας Τρίπολης
Σουτ του Φιλόμενο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μπλόκαρε εύκολα ο Τζόρβας.
90' Έναρξη καθυστερήσεων Τέσσερα λεπτά
92' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Τζόρβας
94' Λήξη αγώνα







































TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ