SERIE A

Ασταμάτητη η Ίντερ, +5 από τη Ρόμα!

Ασταμάτητη η Ίντερ, +5 από τη Ρόμα!
Ιμπραίμοβιτς-Ίντερ

Η Ίντερ συνέτριψε με 4-0 την Τορίνο στο "Μεάτσο" και αύξησε σε πέντε τους βαθμούς διαφοράς από τη Ρόμα που έμεινε στο 1-1 με τη Λιβόρνο (vds)!

Με γκολ του Νέντβεντ τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου, η Γιουβέντους έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της σκληροτράχηλης Αταλάντα, ενώ μεγάλη σε σημασία νίκη πέτυχε η Ουντινέζε κόντρα στην Σαμπντόρια (3-2), αποτέλεσμα που την διατήρησε στην 4η θέση της βαθμολογίας, έχοντας +4 από την πέμπτη Φιορεντίνα.
Εντυπωσιακή η Έμπολι στο εντός έδρας ντεμπούτο του Αλμπέρτο Μαλεζάνι στον πάγκο της, καθώς συνέτριψε με 4-1 την Κάλιαρι με τέσσερα τέρματα (!) του Πότσι, ενώ η Σιένα πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 3-1 της Τζένοα στο "Μαράσι".

4η σερί νίκη και "τεσσάρα" για Ίντερ
Tι και αν οι βασικοί παίκτες της μεσαίας γραμμής της έχουν τεθεί νοκ-άουτ το τελευταίο διάστημα λόγω τραυματισμού (Φίγκο, Βιεϊρά, Στάνκοβιτς, Ντακούρ); Τί και αν απέναντί της είχε τον Αλβάρο Ρεκόμπα, ο οποίος για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στο Μιλάνο έπαιξε ως αντίπαλός της (μπήκε αλλαγή στο 64' στη θέση του Ροζίνα);

Η Ίντερ είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και τη διατήρηση των εγχώριων σκήπτρων για τρίτη συνεχή σεζόν και φροντίζει να το αποδεικνύει σε κάθε της παιχνίδι.

Αυτή τη φορά "θύμα" της ήταν η Τορίνο την οποία συνέτριψε με 4-0 στο "Μεάτσα", αυξάνοντας έτσι σε πέντε βαθμούς τη διαφορά της από τη δεύτερη της βαθμολογίας Ρόμα, η οποία την ίδια ώρα υποχρεώθηκε σε 1-1 με την Λιβόρνο στην Τοσκάνη.

Οι "νερατζούρι" πέτυχαν έτσι την 11η νίκη τους στις 15 πρώτες αγωνιστικές (έχουν και 4 ισοπαλίες, όντας η μοναδική αήττητη ομάδα του φετινού Καμπιονάτο), ενώ από την πλευρά της η Τορίνο γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες και είδε την διαφορά της από την γραμμή του υποβιβασμού να μειώνεται στους δύο πόντους.

Η πρωταθλήτρια πάντως "ζορίστηκε" στο πρώτο μέρος, με τους Τορινέζους να έχουν δύο-τρεις επικίνδυνες φάσεις, και χρειάστηκε να κερδίσει πέναλτι στο 38' για να "ξεκλειδώσει" την αντίπαλη άμυνα.

Ο Ιμπραΐμοβιτς κέρδισε την εσχάτη των ποινών σε ανατροπή του από τον Κομότο και ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα απέναντι στον Σερένι. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με τους "νερατζούρι" να πετυχαίνουν τρία τέρματα και να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία τους.

Στο 50' ο Κρουζ έκανε το 2-0 με κοντινή κεφαλιά μετά από όμορφη σέντρα από αριστερά του Κίβου, δύο λεπτά αργότερα ο Χιμένες έκανε το 3-0 με εκπληκτικό δεξί σουτ (τρίτο τέρμα του Χιλιανού στους ισάριθμους τελευταίους αγώνες), ενώ το σκορ έκλεισε στο 76' ο Κόρδομπα, ο οποίος προώθησε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα μετά από ασίστ-κεφαλιά του Μπουρδίσο.

Μοναδικό άσχημο σε αυτό το ματς για τους γηπεδούχους η κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Ιμπραΐμοβιτς, που του στερεί τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο ερχόμενο ματς πρωταθλήματος με την Κάλιαρι.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία νίκη της Τορίνο επί της Ίντερ στη Serie A ήταν το 1994, ενώ η τελευταία φορά που έφυγε νικηφόρα από την έδρα των Μιλανέζων ήταν στις 14 Φλεβάρη του 1988.

Η κατάρα της Τοσκάνης "φρέναρε" τη Ρόμα
Πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την κατάκτηση του σκουντέτο (του πρώτου μετά το 2001) έχασε η Ρόμα, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Λιβόρνο στο "Αρμάντο Πίκι", έχοντας μάλιστα να νικήσει στη συγκεκριμένη έδρα από το Μάρτιο του 1949.

Αυτό ήταν το πρώτο αποτυχημένο αποτέλεσμα για τους "τζαλορόσι" μετά από τρεις διαδοχικές νίκες (με Τζένοα, Ουντινέζε και Κάλιαρι), ενώ στον αντίποδα η Λιβόρνο διεύρυνε το αήττητο σερί της σε έξι ματς (3 νίκες-3 ισοπαλίες), όντας πλέον έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Όλα τα... λεφτά στο ματς ήταν τα πρώτα λεπτά όπου και σημειώθηκαν τα δύο τέρματα.

Την αρχή έκανε ο Ντε Ρόσι που άνοιξε το σκορ για τους "τζαλορόσι" στο 5' με κοντινή κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος τραγική έξοδο του γκολκίπερ της Λιβόρνο, Αμέλια, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η χαρά όμως για τους παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι κράτησε περίπου ένα λεπτό, με τον Ντιέγκο Τριστιάν να ισοφαρίζει στο 6' με δεξί σουτ μετά από ωραία ατομική ενέργεια, πανηγυρίζοντας το πρώτο του τέρμα στη Serie A, από τότε που πήρε μετεγγραφή από τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Μετά από το πρώτο μέρος που τα "βρήκε σκούρα", η Ρόμα αντεπιτέθηκε στη συνέχεια, έχοντας μεγάλες ευκαιρίες με τους Βούτσινιτς, Τότι και Ζουάν, όμως το 1-1 παρέμεινε και η "γκέλα" για τους Ρωμαίους ήταν γεγονός.

Ο Νέντβεντ είχε το κλειδί της νίκης
Μπορεί να δυσκολεύτηκε μέχρι να βρει τον τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Αταλάντα, ωστόσο η κλάση του Πάβελ Νέντβεντ βοήθησε τη Γιουβέντους να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ στο 86', και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο "τρίποντο" για την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος (έχει και τρεις ισοπαλίες με Ίντερ, Πάρμα και Μίλαν), η οποία αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας οκτώ πόντους λιγότερους από την πρωτοπόρο Ίντερ.

Στον αντίποδα, η Αταλάντα, η οποία προέρχοταν από το εντυπωσιακό 5-1 επί της Νάπολι στο Μπέργκαμο, έμεινε στην 6η θέση της βαθμολογίας, ενώ αγνοεί τη νίκη κόντρα στην "βέκια σινιόρα" ανεξάρτητα έδρας από το 2001.

Το ματς ήταν στη μεγαλύτερη διάρκειά του ένας επιθετικός μονόλογος των Τορινέζων, οι οποίοι έχασαν σωρεία ευκαιριών μέχρι το 86', χρονικό σημείο στο οποίο "μίλησε" ο Νέντβεντ.

Ο 34χρονος Τσέχος μέσος έκλεψε τη μπάλα από τον Ντε Ασέντις και με ένα δεξί συρτό σουτ από τα 30 μέτρα έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόπολα, που παρά το γεγονός ότι οριζοντιώθηκε δεν κατάφερε να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του.

Ο Κουαλιαρέλα "πλήγωσε" την πρώην ομάδα του
Το αήττητο σερί οκτώ αγώνων της Ουντινέζε στο πρωτάθλημα σταμάτησε την περασμένη αγωνιστική στο "Ολίμπικο" με αντίπαλο τη Ρόμα, όμως αυτό φαίνεται ότι δεν πτόησε καθόλου την ομάδα του Πασκουάλε Μαρίνο.

Σε ένα από τα πολυαναμενόμενα ματς της 15ης αγωνιστικής, οι "φριουλάνι" επιβλήθηκαν εντός έδρας με 3-2 της Σαμπντόρια (ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος τους 2-1 που είχε διαμορφωθεί από το 40') έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κουαλιαρέλα που σκόραρε δύο φορές, και με το αποτέλεσμα αυτό διατηρήθηκε στην τετράδα της βαθμολογίας.

Στον αντίποδα, η Σαμπντόρια μπορεί να "φλέρταρε" για πολλή ώρα με το "διπλό" όμως τελικά γνώρισε την έκτη ήττα της σε 8 εκτός έδρας παιχνίδια (έχει και 2 νίκες), ενω εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως στα τελευταία 11 παιχνίδια της δεν έχει ισοπαλία (5 νίκες-6 ήττες)!

Το σκορ για την Ουντινέζε άνοιξε στο 23' ο Ντι Νατάλε μετά από ασίστ του Κουαλιαρέλα, ωστόσο η "Σαμπ" δεν ήταν διατεθειμένη να παραδώσει τα όπλα.

Αρχικά ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπελούτσι στο 32', ενώ στο 40' ολοκληρώθηκε η ανατροπή, με τον Κασάνο να ντριμπλάρει δύο παίκτες και να δίνει γκολ στο... πιάτο στον Μάτζο.

Οι ανατροπές όμως είχαν συνέχεια στο... δεύτερο μέρος, με τον Κουαλιαριέλα να πληγώνει με δύο "θανατηφόρα βέλη" την πρώην ομάδα του.

Στο 70' έκανε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Φλόρο Φλόρερ το 2-2, γκολ το οποίο δεν πανηγύρισε όπως είχε προαναγγείλει σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο, ενώ το τελικό 3-2 έγραψε ο ίδιος παίκτης στο 86' μετά από όμορφη ατομική ενέργεια και εξαιρετικό σουτ (πέμπτο του τέρμα στα τελευταία 4 ματς).


Πότσι vs Κάλιαρι σημειώσατε...1
Η παρουσία του Αλμπέρτο Μαλεζάνι στον πάγκο της Έμπολι φαίνεται ότι έχει φέρει έναν αέρα αλλαγής στην ομάδα της Τοσκάνης.

Μετά την νίκη της επί της Γιουβέντους με 2-1 μεσοβδόμαδα για το Κόπα Ιτάλια, η Έμπολι υπέταξε με 4-1 την Κάλιαρι, πανηγύρισε την πρώτη της επιτυχία στο πρωτάθλημα μετά από έξι αγώνες και πήρε μία νίκη-οξυγόνο που την φέρνει οριακά κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες που έχει φιλοξενήσει την Κάλιαρι στο "Καστελάνι", με το πρόσωπο της βραδιάς να είναι αναμφισβήτητα ο Νίκολα Πότσι, ο οποίος σημείωσε και τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του (!).

Στον αντίποδα, η ομάδα της Σαρδηνίας αγνοεί τη νίκη εδώ και 9 αγωνιστικές, με το αποτέλεσμα αυτό να την κρατά καθηλωμένη στον πάτο της βαθμολογίας, καθιστώντας το έργο του Νέντο Σονέτι εξαιρετικά δύσκολο για τη συνέχεια.

Μετά τη συμπλήρωση 90 δευτερολέπτων από το ξεκίνημα, ο διεθνής με την Ελπίδων της Ιταλίας έκανε το 1-0, ενώ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 10'.

Στο 50' αξιοποίησε την ασίστ του Τζοβίνκο για να κάνει το χατ-τρικ, ενώ μετά από σέντρα του Μαρκίσιο έκανε στο 64' το 4-0 γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό του "Καστελάνι".

Το μόνο που κατάφερε η Κάλιαρι σε ένα απογοητευτικό γι'αυτήν απόγευμα ήταν να πετύχει το γκολ της... τιμής με γκολ του Κόντι στο 76', με τους γηπεδούχους να έχουν "κατεβάσει στροφές" έχοντας και την κούραση από το ματς που έδωσαν λίγες ημέρες πριν κόντρα στη Γιουβέντους.


Το πρώτο "μπαμ" για τη Σιένα

Μετά από έξι αποτυχημένες προσπάθειες (2 ισοπαλίες-4 ήττες), η Σιένα κατάφερε να πάρει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στο φετινό Καμπιονάτο, επικρατώντας με 3-1 της Τζένοα στο "Λουίτζι Φεράρις".

Με το αποτέλεσμα αυτή η ομάδα του Μπερέτα είναι πλέον οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, με τη Τζένοα να γνωρίζει την τρίτη εντός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα, καθώς είχαν περάσει νικηφόρα και οι Μίλαν, Ρόμα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και πήραν κεφάλι στο σκορ στο 11' με τον Φρικ, με τον Λορία να κάνει το 2-0 με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου.

Πριν προλάβουν οι γηπεδούχοι να συνέλθουν από την ψυχρολουσία δέχτηκαν και τρίτο τέρμα στο 24' με τον Φρικ, δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα της Τοσκάνης για το πρώτο "διπλό".

Πράγματι, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε, με τους Γενοβέζους να μειώνουν στο σκορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Φιγκερόα, που διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο ματς στον πάγκο, με τον Μάριο Μπερέτα να προτιμάει τον Μάνινγκερ για την υπεράσπιση της εστίας των "μπιανκονέρι".

Νίκη για Νάπολι

Στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής στην Serie A, η Νάπολι νίκησε εντός έδρας με 1-0 την Πάρμα. Το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα πέτυχε στο 17ο λεπτό ο Ζαλαγιέτα χαρίζοντας την νίκη στην Νάπολι.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Λάτσιο-Κατάνια 2-0 (8' Ρόκι, 89' Πάντεφ)

Παλέρμο-Φιορεντίνα 2-0 (17' Μίκολι, 81' Σιμπλίτσιο)

ΚΥΡΙΑΚΗ
Έμπολι-Κάλιαρι 4-1 (2', 10', 50', 64' Πότσι / 77' Κόντι)

Τζένοα-Σιένα 1-3 (89' Φιγκερόα / 11', 24' Φρικ, 20' Λορία)

Ίντερ-Τορίνο 4-0 (38' (πεν.) Ιμπραΐμοβιτς, 50' Κρουζ, 52' Χιμένες, 76' Κόρδομπα)

Γιουβέντους-Σιένα 1-0 (86' Νέντβεντ)

Λιβόρνο-Ρόμα 1-1 (6' Τριστάν / 5' Ντε Ρόσι)

Ουντινέζε-Σαμπντόρια 3-2 (23' Ντι Νατάλε, 70', 86' Κουαλιαρέλα / 31' (πεν.) Μπελούτσι, 40' Μάτζο)

Νάπολι-Πάρμα (21.30)

* Tο ματς Ρετζίνα-Μίλαν αναβλήθηκε λόγω της συμμετοχής των "ροσονέρι" στο παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων που διεξάγεται αυτή την περίοδο στην Ιαπωνία.

Δείτε το βίντεο με τα τέσσερα γκολ της Ίντερ απέναντι στην Τορίνο:



Δείτε τα γκολ από την αναμέτρηση Λιβόρνο-Ρόμα:



Δείτε το γκολ του Νέντβεντ στο 1-0 της Γιουβέντους επί της Αταλάντα:



Δείτε τα γκολ από την αναμέτρηση Ουντινέζε-Σαμπντόρια:



































































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ