ΑΕΚ

Ασίστ... 20 χιλ. από το ποδόσφαιρο στην ΚΑΕ

Δωρεά στο μπάσκετ. Μπάγεβιτς στο SPORT 24: "Δίπλα στην ΑΕΚ όποιος την αγαπάει". Θανόπουλος: "Ξενέρωσαν"

Τα δύο τμήματα έχουν στενή σχέση τα τελευταία τρία χρόνια και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι δύο διοικήσεις συναντήθηκαν και συζήτησαν την τήρηση μιας κοινής πολιτικής σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά δικαίωματα, τη διάθεση των εισιτηρίων, την πώληση διαρκείας και των δύο αθλημάτων, αλλά και θέματα που αφορούσαν τη μπουτίκ.
Δεν ήταν άλλωστε και λίγες οι φορές που οι μεν παρακολούθησαν τους δε στο γήπεδο, ενώ είναι χαρακτηριστική η στιγμή όταν η ΚΑΕ ΑΕΚ τίμησε την ποδοσφαιρική ομάδα το 2007 ως "ηθική πρωταθλήτρια" της Superleague στο παιχνίδι (σ.σ η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου νίκησε μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση) κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η τελευταία ωστόσο κίνηση των παικτών του "δικεφάλου" αποκτά ιδιαίτερη σημασία, διότι δηλώνουν "παρών" σε μια δύσκολη στιγμή για το "πορτοκαλί" τμήμα. Μάλιστα η πρωτοβουλία ανήκει στους ίδιους τους παίκτες (και στους προπονητές) κι όχι στη διοίκηση.

Ουσιαστικά την πρωτοβουλία πήραν οι τρεις "παλιοί" της ΑΕΚ, δηλαδή οι Καφές, Αλεξόπουλος και Γεωργέας και με δικές τους συντονισμένες κινήσεις συλλέχθηκε το συνολικό ποσό.

Μπάγεβιτς: "Δίπλα στην ΑΕΚ όποιος την αγαπάει"

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που λόγω... καταβολής τρέφει ιδιαίτερα αισθήματα για το μπάσκετ μίλησε στο SPORT 24 για αυτή την προσπάθεια.

"Ήταν η πρωτοβουλία των τριών αρχηγών και την ακολούθησα ευχαρίστως. Όποιος αγαπάει την ΑΕΚ πρέπει να είναι δίπλα της" ήταν τα πρώτα λόγια του Σερβοέλληνα προπονητή.

"Όταν μου ζητήθηκε να πάρω μέρος είπα βεβαίως να βοηθήσω κι εγώ" κατέληξε ο Μπάγεβιτς.

Αλεξόπουλος: "Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε"

Φαν του μπάσκετ είναι κι ο Γιώργος Αλεξόπουλος ο οποίος μιλώντας στο SPORT 24 ήταν ενημερωμένος όχι μόνο για τις εξελίξεις στο τμήμα μπάσκετ, αλλά και λεπτομέρειες για το υλικό και τις δυνατότητες της ομάδας, μιλώντας μάλιστα με τα καλύτερα λόγια για τον Αμερικανό σέντερ Τορίν Φράνσις, που πέρσι είχε σαρώσει στις στατιστικές κατηγορίες.

"Ήταν μια ενέργεια που έπρεπε να κάνουμε, διαβάζοντας στην εφημερίδα ότι η ΑΕΚ έχασε 45 πόντους από τον Πανιώνιο" τόνισε ο Αλεξόπουλος εκφράζοντας τις απόψεις και των τριών αρχηγών της Ένωσης.

"Ήταν κάτι που μας χτύπησε άσχημα..." υπογράμμισε για να συνεχίσει: "Είναι μια συμβολική κίνηση. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σταθούμε σε αυτά τα παιδιά και σε αυτή την ομάδα".

Δεν έκρυψε μάλιστα ότι πολλοί από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ παρακολουθούν φανατικά αγώνες μπάσκετ, ενώ ορισμένοι έχουν και διαρκείας στη "Βασίλισσα".

Ο ίδιος είναι κι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές: "Η ΑΕΚ έχει πολύ καλό υλικό κι αν παίξει πλήρης θα έχει μια πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Εμείς την αγαπάμε και θέλουμε να τη βλέπουμε ψηλά".

Η ανακοίνωση...

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ συγκέντρωσαν οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο της ΑΕΚ, προκειμένου να ενισχύσουν την ΚΑΕ ΑΕΚ. Τα χρήματα κατατέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοίξει το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου" .

Προεδρική επίσκεψη στους Θρακομακεδόνες

Ο Νίκος Θανόπουλος μετά από αρκετό καιρό μετέβη στους Θρακομακεδόνες όπου είχε τετ α τετ τόσο με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς όσο και με τους ποδοσφαιριστές.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ενημέρωσε τον τεχνικό της Ένωσης για τις διοικητικές εξελίξεις και την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Χαράλμπο Κοζώνη ενώ μίλησαν και για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας.

Στη συνέχεια ο Θανόπουλος απευθύνθηκε στους παίκτες του "δικεφάλου", βάζοντάς τους... χέρι για τις άσχημες εμφανίσεις τους. "Ευθύνες έχουμε όλοι, διοίκηση, προπονητής και παίκτες, με πρώτο εμένα. Όταν η ΑΕΚ χάνει, χάνουμε όλοι.

Δεν αρέσει στον κόσμο η εικόνα που παρουσιάζουμε και είναι φυσιολογικό να αντιδρά έτσι. Έχουν ξενερώσει οι οπαδοί μας. Πρέπει να βρείτε τη δύναμη να αντιδράσετε για να καταφέρουμε να τους κερδίσουμε ξανά".

Πρόβλημα με Μάκο

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε στην ΑΕΚ με τον Γρηγόρη Μάκο καθώς ο διεθνής μέσος υπέστη θλάση στους οπίσθιους μηριαίους του αριστερού ποδιού και μοιραία δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αγώνα της Πέμπτης με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Επίσης και ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς ένιωσε ενοχλήσεις στο θώρακα, από μια αγκωνιά που δέχτηκε στο παιχνίδι της Κυριακής, και σήμερα έτρεξε μόνος του. Ωστόσοο Σουηδός δεν υπολογίζεται από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με την Μπορίσοφ, όπως και ο Άρτσε.

Οι 19 παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή: Σάχα, Αραμπατζής, Χουανφράν, Γεωργέας, Λεονάρντο, Καράμπελας, Παυλής, Γιάχιτς, Καφές, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Χέρσι, Ταχτσίδης, Γιαχάγια, Ιορντάκε, Γκέντσογλου, Μπλάνκο, Νέμεθ, Σκόκο.
















































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ