PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Λέστερ 0-1: Ιστορική νίκη με σφραγίδα Βάρντι

O Τζέιμι Βάρντι και οι συμπαίκτες του στην Λέστερ πανηγυρίζουν γκολ κατά της Άρσεναλ στο Emirates
O Τζέιμι Βάρντι και οι συμπαίκτες του στην Λέστερ πανηγυρίζουν γκολ κατά της Άρσεναλ στο Emirates WILL OLIVER/POOL VIA AP

Με τον Τζέιμι Βάρντι να σκοράρει στο 80ο λεπτό, η Λέστερ νίκησε 1-0 την Άρσεναλ στο "Emirates" και πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας επιτυχία της επί των κανονιέρηδων επί εποχής Premier League και πρώτη συνολικά μετά από 47 χρόνια (VIDEOS).

Λίγες ημέρες πριν από το ραντεβού της με την ΑΕΚ για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, η Λέστερ πανηγύρισε μία σπουδαία επιτυχία, επικρατώντας 1-0 της Άρσεναλ στο Λονδίνο για την 6η αγωνιστική της Premier League.

Το χρυσό γκολ για τις αλεπούδες ήρθε στο 80' και είχε την υπογραφή του Τζέιμι Βάρντι (προερχόταν απο τραυματισμό και μπήκε στο 60'), με τον Άγγλο γκολτζή να φτάνει τα 6 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, όλα εκτός έδρας, και τα 11 συνολικά σε 12 ματς Premier League απέναντι στην Άρσεναλ.

Με τη νίκη της μάλιστα αυτή η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έσπασε μία πολύ δυσμενή παράδοση που την ήθελε να μη νικάει ποτέ ως φιλοξενούμενη την Άρσεναλ σε επίπεδο Premier League (2 ισοπαλίες - 12 ήττες ο μέχρι πρότινος απολογισμό της), με τις αλεπούδες να επικρατούν μάλιστα για πρώτη φορά στην έδρα της ομάδας του Βορείου Λονδίνου μετά από 47 χρόνια.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά και κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μία Λέστερ που πήρε ελάχιστες επιθετικές πρωτοβουλίες, με τους παίκτες του Μικέλ Αρτέτα να πατούν αρκετά συχνά στην περιοχή του Σμάιχελ και το φινάλε του 45λεπτου να τους βρίσκει με διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών (11).

Οι περισσότεροι εκτιμούσαν βάσει της εικόνας αυτής πως στο δεύτερο ημίχρονο οι κανονιέρηδες θα ανέβαζαν και άλλο στροφές για να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των φιλοξενουμένων όμως αυτό δεν έγινε ποτέ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους κανονιέρηδες ήταν το σουτ το Μπεγερίν στο 68' (από γύρισμα του Ομπαμεγιάνγκ) που εξουδετέρωσε με γροθιές ο Σμάιχελ, με τη συνέχεια να βρίσκει την Άρσεναλ να πέφτει σε δυνάμεις και ένταση σταδιακά και την Λέστερ να ισορροπεί.

Με τον Βάρντι να έχει μπει μάλιστα στο παιχνίδι στο 60' προερχόμενος από τραυματισμό, ήταν φανερό πως η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έψαχνε τη στιγμή της έχοντας κοιμήσει την αντίπαλό της και αυτή δεν άργησε να έρθει.

Ουντέρ και Καστάν πανηγυρίζουν για την Λέστερ το γκολ του Βάρντι κόντρα στην Άρσεναλ
Ουντέρ και Καστάν πανηγυρίζουν για την Λέστερ το γκολ του Βάρντι κόντρα στην Άρσεναλ AP PHOTO/IAN WALTON,POOL

Παρουσιάστηκε στις αλεπούδες δέκα λεπτά πριν το φινάλε και την γράπωσαν! Ο Τίλεμανς πέρασε εκπληκτική κάθετη μπαλιά για τον Ουντέρ που βγήκε στην πλάτη της άμυνας, ο Τούρκος μεσοεπιθετικός έκανε το παράλληλο γύρισμα για τον Βάρντι και ο Άγγλος στράικερ εκτέλεσε τον Λένο με κεφαλιά ψαράκι (0-1).

Τα τελευταία λεπτά βρήκαν την Άρσεναλ αποδιοργανωμένη και την Λέστερ με τρομερή αυτοπεποίθηση, έχοντας μάλιστα και ευκαιρία για δεύτερο γκολ με τον Βάρντι (απέκρουσε σε κόρνερ ο Λένο στο 92' σε τετ α τετ των δύο παικτών), για να έρθει το τελικό τριπλό σφύριγμα και να μπει η σφραγίδα σε μία ιστορική νίκη της Λέστερ.

Ιστορικής γιατί ήταν η πρώτη στο σπίτι της Άρσεναλ μετά από τον Σεπτέμβρο του 1973, με τους πρωταθλητές Αγγλίας της σεζόν 2015-16 να βάζουν παράλληλα ένα τέλος σε αρνητικό σερί 27 αγώνων χωρίς εκτός έδρας νίκη επί της Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίζ (49' Μουστάφι), Μαγκαλιάες, Τίρνι (81' Ενκέτια), Θεμπάγιος, Τζάκα, Πάρτεϊ, Σακά (65' Πεπέ), Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Φοφανά, Έβανς, Φουχτς, Καστάν, Τίλεμανς, Μεντί, Πράετ (60' Βάρντι), Τζάστιν, Μάντισον (85' Όλμπραϊτον), Μπαρνς (75' Ουντέρ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου

Άστον Βίλα - Λιντς 0-3 (55', 57', 74' Μπάμφορντ)

Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (18' Αντόνιο / 51' Φόντεν)

Φούλαμ - Κρίσταλ Πάλας 1-2 (90+5' Κέρνι / 8' Ρίντερβαλντ, 64' Ζάχα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι 0-0

Λίβερπουλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-1 (41' Φιρμίνο, 64' Ζότα / 13' πεν. Μπέργκε)

Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Σαουθάμπτον - Έβερτον 2-0 (27' Γουόρντ-Πράουζ, 35' Άνταμς)

Γουλβς- Νιούκαστλ 1-1 (80' Χιμένες / 89' Μέρφι)

Άρσεναλ - Λέστερ 0-1 (80' Βάρντι)

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

Μπράιτον - Γουέστ Μπρομ (19:30)

Μπέρνλι - Τότεναμ (22:00)

Διαβάστε τη βαθμολογία της Premier League και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ