PREMIER LEAGUE

Άστον Βίλα - Λιντς 0-3: Θριαμβευτική παρέλαση για την ομάδα του Μπιέλσα

Ο Πάτρικ Μπάμφορντ πανηγυρίζει το τρίτο του γκολ με τη φανέλα της Λιντς κόντρα στην Άστον Βίλα για την Premier League
Ο Πάτρικ Μπάμφορντ πανηγυρίζει το τρίτο του γκολ με τη φανέλα της Λιντς κόντρα στην Άστον Βίλα για την Premier League LAURENCE GRIFFITHS/POOL VIA AP

Το τρομερό νικηφόρο σερί της Άστον Βίλα έλαβε τέλος, με την Λιντς να θριαμβεύει με 3-0 στο Βίλα Παρκ για την 6η αγωνιστική της Premier League έχοντας για απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπάμφορντ που πέτυχε χατ-τρικ μέσα σε 20 λεπτά (VIDEO)!

Η Λιντς είναι μία από τις ευχάριστες αποκαλύψεις της φετινής Premier League και το βράδυ της Παρασκευής βάλθηκε να το δείξει για μία ακόμα φορά, με θύμα την Άστον Βίλα. Οι βίλανς του Ντιν Σμιθ κατέβηκαν στο εναρκτήριο ματς της 6ης αγωνιστικής της Premier League με τον αέρα του "4 στα 4" και με την επιθυμία να κάνουν το "5 στα 5" για πρώτη φορά στην ιστορία τους, όμως η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα όχι μόνο τους το αρνήθηκε αλλά τους ισοπέδωσε!

Τα παγώνια επιβλήθηκαν 3-0 έχοντας για σόουμαν τον Πάτρικ Μπάμφορντ που πέτυχε χατ-τρικ στο δεύτερο ημίχρονο μέσα σε μόλις 20 λεπτά και πανηγύρισαν μία τεράστια νίκη παίζοντας θεαματικό ποδόσφαιρο (με σχεδόν 30 τελικές!), που τους έφερε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης του "Βίλα Παρκ" είχε πολύ γρήγορο ρυθμό και ήταν απολαυστικό για τους "ουδέτερους", με το γκολ που είναι όμως και η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου να απουσιάζει.

Η Λιντς κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος αλλά φάνηκε να υστερεί στην τελική προσπάθεια, με τον Μπάμφορντ να έχει τις δύο καλύτερες στιγμές της (εκμεταλλευόμενος τους εξαιρετικούς από τα αριστερά, Χάρισον και Αλιόσκ) ενώ η Άστον Βίλα άγγιξε το γκολ με τον Γκρίλις, με το σουτ του να αποκρούεται από τον Έιλινγκ πριν περάσει ολόκληρη η μπάλα την τελική γραμμή της εστίας του Μεσλιέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γκρίλις είχε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 52' να ανοίξει το σκορ όταν πέρασε όλη σχεδόν την άμυνα της Λιντς και νικήθηκε μόνο από τον Μεσλιέ, για να ακολουθήσει... ομοβροντία από πλευράς φιλοξενουμένων.

O Πάτρικ Μπάμφορντ ανοίγει το σκορ για την Λιντς στην αναμέτρηση με την Άστον Βίλα στην Premier League
O Πάτρικ Μπάμφορντ ανοίγει το σκορ για την Λιντς στην αναμέτρηση με την Άστον Βίλα στην Premier League LAURENCE GRIFFITHS/POOL VIA AP

Η αρχή έγινε στο 55' όταν ξεδίπλωσαν ταχύτατη αντεπίθεση, με τον Μαρτίνες να αποκρούει ασταθώς το σουτ του Ροντρίγκο και τον Μπάμφορντ να κάνει το 1-0 παίρνοντας το ριμπάουντ και σπρώχνοντας τη μπάλα στη σχεδόν ανυπεράσπιστη εστία.

Στο 67' ο ίδιος παίκτης έκανε δύο τα τέρματα των παγωνιών, αυτή τη φορά με άπιαστο αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έστειλε τη μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία της εστίας των βίλανς (2-0).

Το γκολ αυτό έκανε την Λιντς να πετάει και την Άστον Βίλα να αποδιοργανώνεται και επτά λεπτά αργότερα ήρθε και νέο χτύπημα, με τον Μπάμφορντ να σημαδεύει αυτή τη φορά το δεξί παραθυράκι με φαλτσαριστό σουτ και να κάνει το 3-0 με δικό του χατ-τρικ, με το οποίο έφτασε τα 6 γκολ στη φετινή Premier League.

Έγινε μάλιστα μόλις ο πέμπτος παίκτης φιλοξενούμενης ομάδας που σκοράρει τρία γκολ σε αγώνα της Premier League στο "Βίλα Παρκ" μετά από τους Σάτον, Φάουλερ, Μπέιλ και Αγκουέρο!

Τα τελευταία λεπτά βρήκαν τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν απόλυτα και να χάνουν ευκαιρίες και για τέταρτο γκολ, με την Άστον Βίλα από την πλευρά της να αδυνατεί να παρακολουθήσει τον τρελό ρυθμό της ομάδας του Μπιέλσα και να γνωρίζει την πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Τάργκετ, Λουίς, ΜακΓκιν, Τρεζεγκέ (66' Τραορέ), Μπάρκλεϊ, Γκρίλις, Γουότκινς

ΛΙΝΤΣ: Μεσλιέ, Ντάλας, Έιλινγκ, Κοχ, Αλιόσκι, Στρόουκ (21' Σάκλετον), Κόστα (83' Ραφίνια), Κλιτς, Ροντρίγκο (79' Ερνάντεθ), Χάρισον, Μπάμφορντ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου

Άστον Βίλα - Λιντς 0-3 (55' 67' 74' Μπάμφορντ)

Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι (14:30)

Φούλαμ - Κρίσταλ Πάλας (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι (19:30)

Λίβερπουλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (22:00)

Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Σαουθάμπτον - Έβερτον (17:00)

Γουλβς - Νιούκαστλ (19:30)

Άρσεναλ - Λέστερ (22:15)

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

Μπράιτον - Γουέστ Μπρομ (20:30)

Μπέρνλι - Τότεναμ (23:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ