PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Σέφιλντ 2-1: Επιστροφή στις νίκες για τους κόκκινους

Ο Ντιόγκο Ζότα πανηγυρίζει το γκολ του με την Λίβερπουλ κόντρα στην Σέφιλντ
Ο Ντιόγκο Ζότα πανηγυρίζει το γκολ του με την Λίβερπουλ κόντρα στην Σέφιλντ STU FORSTER/POOL VIA AP

Η Λίβερπουλ έκανε την ανατροπή κόντρα στην Σέφιλντ επικρατώντας 2-1 με τα γκολ των Φιρμίνο και Ζότα και επέστρεψε στις επιτυχίες στην Premier League μετά από δύο αρνητικά αποτελέσματα (VIDEOS).

Μετά από δύο διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα κόντρα σε Άστον Βίλα (συντριβή με 7-2) και Έβερτον (2-2 στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ), η Λίβερπουλ επέστρεψε στο Άνφιλντ και δεν ήταν διατεθειμένη να τριτώσει το κακό για αυτήν στην Premier League.

Μπορεί να βρέθηκε στριμωγμένη στα σχοινιά απέναντι στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με το πέναλτι του Μπέργκε στο 13', όμως έκανε την ανατροπή στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, με τον Φιρμίνο να φέρνει το ματς στα ίσα στο 41' και τον Ζότα να υπογράφει το τελικό 2-1 στο 64', πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ για τους κόκκινους στο παρθενικό του παιχνίδι στο αρχικό τους σχήμα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το ματς άρχισε πολύ στραβά για τους γηπεδούχους, με τον Φαμπίνιο να κάνει φάουλ πάνω στη γραμμή στον ΜακΜπέρνι, το VAR να δείχνει πως η παράβαση είχε γίνει οριακά εντός της μεγάλης περιοχής και τον Μπέργκε να στέλνει στην άλλη πλευρά τον Άλισον για να κάνει το 1-0 για τις λεπίδες από την άσπρη βούλα στο 13'.

Η συνέχεια βρήκε την Σέφιλντ όχι μόνο να κρατάει με σχετική άνεση το υπέρ της σκορ αλλά να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να δείχνει πιο απειλητική, για να έρθει όμως στο 41' να μιλήσει η κλάση και η ποιότητα της ομάδας του Κλοπ.

Ο Χέντερσον έβγαλε μία τέλεια σέντρα από τα δεξιά και ο Μανέ πήρε την κεφαλιά, ο Ράμσντεϊλ απέκρουσε ασθενώς και ουσιαστικά έστρωσε τη μπάλα στο δρόμο του Φιρμίνο, που την έσπρωξε στα δίχτυα μέσα από τη μικρή περιοχή για το 1-1.

Στο 63' ο Σαλάχ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ σε δημιουργία και εκτέλεση αλλά δεν μέτρησε σωστά καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ όταν δέχτηκε την πάσα (το VAR ήταν διαφωτιστικό) ωστόσο το γκολ που έψαχναν με πάθος οι κόκκινοι στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε ένα λεπτό μετά.

Ο Ρόμπερτσον τροφοδότησε τον Μανέ, ο Σενεγαλέζος έβγαλε γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι από τα αριστερά και ο Ζότα πετάχτηκε στην πλάτη του Στίβενς και με κεφαλιά έκανε το 2-1, για να χαρίσει το τρίποντο στους κόκκινους στο πρώτο του ματς ως βασικός με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Η συνέχεια βρήκε την Λίβερπουλ να είναι καλύτερη από την Σέφιλντ και να διαχειρίζεται σωστά το προβάδισμά της (είχε ευκαιρία με τον Σαλάχ για ένα ακόμα γκολ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι από το πλασέ του), για να μείνει το 2-1 ως το φινάλε και να διευρύνουν οι παίκτες του Κλοπ το αήττητο εντός έδρας σερί τους σε επίπεδο Premier League σε 62 ματς, έχοντας 28 νίκες στα 29 τελευταία ματς πρωταθλήματος στο σπίτι τους.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαμπίνιο, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Ζότα (83' Μίλνερ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (83' Μιναμίνο)

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ράμσντεϊλ, Μπάσαμ, Ίγκαν, Αμπαντού, Μπάλντοκ, Λούντστραμ (76' ΜακΓκόλντρικ), Μπέργκε, Όσμπορν, Στίβενς, ΜακΜπέρνι, Μπριούστερ (54' Μπερκ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου

Άστον Βίλα - Λιντς 0-3 (55', 57', 74' Μπάμφορντ)

Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (18' Αντόνιο / 51' Φόντεν)

Φούλαμ - Κρίσταλ Πάλας 1-2 (90+5' Κάιρνι / 8' Ρίντερβαλντ, 64' Ζάχα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι 0-0

Λίβερπουλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-1 (41' Φιρμίνο, 64' Ζότα / 13' πεν. Μπέργκε)

Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Σαουθάμπτον - Έβερτον (16:00)

Γουλβς - Νιούκαστλ (18:30)

Άρσεναλ - Λέστερ (21:15)

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

Μπράιτον - Γουέστ Μπρομ (19:30)

Μπέρνλι - Τότεναμ (22:00)

Διαβάστε τη βαθμολογία της Premier League και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ