ΑΕΚ

Αρουαμπαρένα, ο πρώτος!

Αρουαμπαρένα, ο πρώτος!
Αρουαμπαρένα

Σπουδαία μεταγραφή μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Αρουαμπαρένα για 2 συν 1 χρόνια

Ο Αργεντινός αριστερός οπισθοφύλακας στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από τη Βιγιαρεάλ (ολοκληρώνεται η συνεργασία των δύο πλευρών) και επέλεξε για επόμενο προορισμό στην καριέρα του την Ελλάδα και την ΑΕΚ. Oι ετήσιες απολαβές του υπολογίζονται στις 700-800.000 ευρώ.
H ανακοίνωση της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ: " Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ροντόλφο Μαρτίν Αρουαμπαρένα. Ο Αργεντίνος αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 2+1 χρόνων".

Θέλει το πρωτάθλημα

Ο 32χρονος (20/7/1975) Αρουαμπαρένα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, μετά τη συμφωνία με την Ένωση, στο επίσημο site του ελληνικού συλλόγου και αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στο να υπογράψει συμβόλαιο με τους κιτρινόμαυρους. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Σέρα Φερέρ έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αλλά ας δούμε τι δήλωσε ο ποδοσφαιριστής της Βιγιαρεάλ:

" Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ξεκινάω μία συνεργασία με την ΑΕΚ. Γνωρίζω ότι είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία, ένας σύλλογος που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ. Γνωρίζω, επίσης, ότι με βάση τα δεδομένα της, τη φετινή χρονιά η ομάδα έκανε μία εξαιρετική πορεία στο Champions League.

Σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να συνεχίσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ είχαν οι συζητήσεις που έκανα με τον προπονητή κ. Λορέντσο Σέρα Φερέρ και η συζήτηση που πραγματοποίησα με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Ντέμη Νικολαΐδη. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την οικονομική προσφορά που μου έγινε από την ΑΕΚ, όμως δεν ήταν αυτό που μέτρησε στην απόφασή μου, αλλά το καθαρά αθλητικό κομμάτι.

Στόχος μου τώρα είναι να γίνει μία πολύ καλή προετοιμασία το καλοκαίρι. Έπειτα να έχουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο Champions League και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε τη νέα αγωνιστική χρονιά να στεφθούμε πρωταθλητές

".

Το who is who
Ο Αουραμπαρένα γεννήθηκε στην Αργεντινή στις 20 Ιουλίου του 1975, έχει ύψος 1.75 και βάρος 75 κίλα. Αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ, έχει στην κατοχή του κοινοτικό διαβατήριο (ισπανικό), ενώ διακρίνεται για την ικανότητα του να προωθείται και να σκοράρει στις στημένες φάσεις.

Δύο είναι οι ομάδες που έχουν σημαδέψει την καριέρα του... Η Μπόκα Τζούνιορς ήταν η ομάδα που έκανε τα πρώτα του πδοσφαιρικά βήματα. Στο "Μπομπονέρα" αγωνίστηκε από το 1992 μέχρι το 1995 έχοντας συνολικά 29 συμμετοχές.

Στη συνέχεια παραχωρήθηκε στην Ροζάριο Σεντράλ δανεικός για έξι μήνες έχοντας 15 συμμετοχές, πριν επιστρέψει στην Μπόκα όπου ολοκλήρωσε τη σεζόν 1996/97 (με 12 συμμετοχές). Στους "χενέιζες" έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2000 όπου είχε 103 συμμετοχές και 11 γκολ. Τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει την πατρίδα του καθώς πήρε μεταγραφή στη Βιγιαρεάλ. Έκτοτε, "ρίζωσε" στο "Ελ Μαδριγάλ", έχοντας συνολικά 212 παρουσίες με τα "κίτρινα υποβρύχια" και 11 γκολ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έχει "γεμάτες" σεζόν, αν εξαιρεθεί η τρέχουσα στην οποία έχει μόλις 16 συμμετοχές (1 γκολ).

Όσο για τους τίτλους του; Έχει κατακτήσει ένα Κόπα Λιμπερταδόρες (2000), ένα πρωτάθλημα Απερτούρα (1998) και ένα πρωτάθλημα Κλαουσούρα (1999), όλα με την Μπόκα Τζούνιορς. Επίσης, έχει δύο Ιντερτότο (2003, 2004) χάρη στα οποία η Βιγιαρεάλ εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Αφιέρωμα στον νέο παίκτη της ΑΕΚ



Ραντεβού με Καμπάνταη
Οι εξελίξεις στην ΑΕΚ τρέχουν... Το μεσημέρι της Τετάρτης (2/5), ο Ντέμης Νικολαΐδης συναντήθηκε τελικά με τον εκπρόσωπο του Λεωνίδα Καμπάνταη για την επέκταση της συνεργασίας με τον επιθετικό της "Ενωσης".

Το συμβόλαιο του Έλληνα επιθετικού ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν και μετά την συνάντηση το κλίμα ήταν πολύ καλό παρόλο που δεν υπήρξε εξέλιξη οι δύο πλευρές συζήτησαν σε ευχάριστη νότα για την συνέχεια της συνεργασίας με τον ξανθό επιθετικό.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα ο πρόεδρος της ΑΕΚ να έχει συνάντηση και με τον Τραϊανό Δέλλα, με θέμα συζήτησης ένα νέο συμβόλαιο.


























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ