ΑΡΗΣ

Άρης: Στην Θεσσαλονίκη το πρώτο ματς με Γκόμελ, μετά από απόφαση της UEFA

Ο Πάλμα με τη φανέλα του Άρη σε αγώνα των playoffs της Super League κόντρα στην ΑΕΚ | 14 Μαΐου 2022
Ο Πάλμα με τη φανέλα του Άρη σε αγώνα των playoffs της Super League κόντρα στην ΑΕΚ | 14 Μαΐου 2022 INTIME SPORTS

Το πρώτο ματς του Άρη με την Γκόμελ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League θα γίνει τελικά στο "Βικελίδης", με την UEFA να παίρνει την απόφαση για αλλαγή της σειράς των αγώνων αλλά να μην ορίζει τον τόπο διεξαγωγής της ρεβάνς.

Η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του Conference League έφερε την Γκόμελ από την Λευκορωσία στο δρόμο του Άρη, ούσα μάλιστα ως γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι, στις 21 Ιουλίου.

Ωστόσο, μία ημέρα μετά ήρθε ανατροπή των δεδομένων, με την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να αλλάζει τη σειρά των αγώνων σε αυτό το ζευγάρι ώστε να γίνει στο "Κλεάνθης Βικελίδης" η πρώτη αναμέτρηση.

Ρόλο σε αυτή την ενέργεια φαίνεται να έπαιξε το γεγονός ότι στις 28 Ιουλίου που είχε οριστεί αρχικά η ρεβάνς στην έδρα του Άρη, ήταν προγραμματισμένη και η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Λέφσκι Σόφιας στην Τούμπα, με τους ανθρώπους της UEFA να επιλέγουν να μην γίνουν την ίδια ημέρα στην Θεσσαλονίκη, τα ματς των κίτρινων και των ασπρόμαυρων.

Από εκεί και πέρα, υφίσταται ακόμα ερωτηματικό αναφορικά με τον τόπο διεξαγωγής της ρεβάνς στο Γκόμελ - Άρης, με την Λευκορωσία να είναι τιμωρημένη λόγω του ρόλου της στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία και οι αγώνες των ομάδων της να διεξάγονται σε ουδέτερη έδρα, γεγονός που αναγκάζει την Γκόμελ να υποδεχτεί σε "ουδέτερο" γήπεδο τον Άρη.

Αξίζει να σημειωθεί πως Άρης και Γκόμελ είχαν καταθέσει από κοινού αίτημα στην UEFA για να γίνουν και τα δύο παιχνίδια τους στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με παρουσία κόσμου, με την απόφαση ωστόσο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να αλλάξει τη σειρά των αγώνων να "μαρτυράει" πως δεν πρόκειται να ικανοποιήσει το παραπάνω αίτημα.

TAGS ΑΡΗΣ CONFERENCE LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ