ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αργεντίνικα ΜΜΕ vs Μαραντόνα!

Αργεντίνικα ΜΜΕ vs Μαραντόνα!
Μαραντόνα-Αργεντινή-Μεξικό

Ο Μαραντόνα στο... εδώλιο μετά το 6-1 από Βολιβία. "Φέρτε το κομπιουτεράκι", γράφει η Clarin (vds)!

Και αυτό γιατί στο υψόμετρο των 3600 μέτρων του Λα Πας, γνώρισε το βράδη της Τετάρτης μία από τις πιο ταπεινωτικές ήττες στην ιστορία της, 6-1 από την αδύναμη Βολιβία, με το σκορ αυτό να είναι ίδιο με αυτό του Μουντιάλ του 1958 (η αμέσως προηγούμενη βαριά ήττα) όταν και είχε δεχτεί έξι τέρματα από την ενωμένη τότε Τσεχοσλοβακία.
Η ήττα αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς πως η Βολιβία μόνο φόβητρο δεν αποτελεί στο "Estadio Hernando Siles", καθώς στα αμέσως προηγούμενα παιχνίδια της για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής είχε ηττηθεί από τη Χιλή και είχε φέρει ισοπαλία με Κολομβία και Ουρουγουάη.

"Το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό, όμως δεν έδειξε την πραγματικότητα για τις δύο ομάδες. Ξέραμε ότι ήταν ένα σημαντικό ματς. Αν είχαμε πάρει τη νίκη, θα ήμασταν πιο κοντά στην πρόκριση", τόνισε ο μέσος της Λίβερπουλ, Χαβιέρ Μασκεράνο, και συνέχισε:

"Η Βολιβία έκανε ένα τέλειο παιχνίδι. Δεν καταφέραμε ποτέ να ελέγξουμε το ματς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έπαιξαν καλύτερα από εμάς σε κάθε περιοχή του γηπέδου. Το σκορ ήταν πολύ ευρύ.

Θα πρέπει να γυρίσεις πολύ πίσω για να δεις την Αργεντινή να παίζει τόσο άσχημα, όμως έχει περάσει επίσης πολύ καιρός από τότε που η Βολιβία έπαιξε τόσο καλά. Είμαστε πληγωμένοι, αλλά ήρεμοι. Το χτύπημα ήταν δύνατο όμως η ομάδα είναι ενωμένη και θα το ξεπεράσει".




Από την πλευρά του, ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Γκάμπριελ Χάιντσε, ξεκαθάρισε πως το υψόμετρο στο οποίο αγωνίστηκε η Αργεντινή δεν θα πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για την μεγάλη σε έκταση ήττα.

"Το υψόμετρο δεν έχει καμία σχέση. Έπαιξαν τέλεια, ενώ εμείς δυσκολευόμασταν να κάνουμε δύο με τρεις συνεχόμενες πάσες. Η Βολιβία έμοιαζε να παίζει με υψηλότερη ταχύτητα. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ ότι θα συνέβαινει κάτι τέτοιο".


Σκληρή κριτική από τα ΜΜΕ στον Μαραντόνα
Εν τω μεταξύ, ο ποδοσφαιρικός μήνας του μέλιτος για τον Ντιέγκο Μαραντόνα, που κρατούσε από τον περασμένο Οκτώβριο (μετά την αιφνιδιαστική πρόσληψή του στον πάγκο) έλαβε επίσημα τέλος μετά την ήττα από τη Βολιβία, με τα αργεντίνικα ΜΜΕ να ασκούν αυστηρή κριτική.

"Φέρτε μας το κομπιουτεράκι", ανέφερε στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα "Ole", ενώ ο αρθρογράφος της εφημερίδας "Clarin" (η οποία κάνει λόγο στον διαδικτυακό της τόπο για... ομάδα-φάντασμα), Μιγκέλ Άνχελ Μπερτολότο έγραψε χαρακτηριστικά:

"Θα είναι σωστό να πούμε ότι εκεί πάνω, τα πόδια είναι περισσότερο βαριά, τα αντανακλαστικά δεν είναι τα ίδια, δεν υπάρχει αρκετός αέρας για τα εξαντλημένα πνευμόνια και η μπάλα φαίνεται να ταξιδεύει με υπερηχητική ταχύτητα.

Όμως καμία από αυτές τις δυσκολίες μπορεί να εξηγήσει την ανησυχητική έλλειψη βασικών στοιχείων από το 90% των Αργεντινών παικτών. Παίζοντας έτσι όπως έπαιξαν σε αυτή τη μαύρη Τετάρτη, η ομάδα θα έχανε όχι μόνο από την πολύ μέτρια Βολιβία, αλλά από οποιαδήποτε ομάδα".




Την ίδια ώρα η εφημερίδα "Nacion" επέκρινε τον Μαραντόνα για το γεγονός ότι ήταν υπέρμαχος του δικαιώματος της Βολιβίας να παίζει στο Λα Πας, παρά το πλεονέκτημα που της δίνει το υψόμετρο έναντι των άλλων ομάδων.

"Ο προπονητής ήθελε να σπάσει το ταμπού των 3.650 μέτρων όμως στην πραγματικότητα, το υψόμετρο είναι ένας αντίπαλος πολύ πιο ανησυχητικός από την ομάδα της Βολιβίας", ανέφερε χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο μέσο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η Αργεντινή έπεσε στην 4η θέση του ομίλου, που είναι η χαμηλότερη στην οποία μπορεί να τερματίσει και να πάρει το απευθείας εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ του 2010.

Σε περίπτωση που τερματίσει 5η στον όμιλο (στον οποίο συμμετέχουν 10 ομάδες) θα είναι αναγκασμένη να διεκδικήσει την πρόκριση μέσα από διπλούς αγώνες απέναντι σε μία ομάδα από τη ζώνη της CONCACAF (Κεντρική και Βόρεια Αμερική) ενώ η έκτη θέση θα την αφήσει εκτός τελικών Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1970.

Μπορεί μάλιστα το συγκεκριμένο σενάριο να φαντάζει αυτή τη στιγμή όχι και τόσο εφικτό, ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί το δύσκολο πρόγραμμα για την ομάδα του Μαραντόνα, καθώς έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας Εκουαδόρ, Παραγουάη και Ουρουγουάη (στο φινάλε) ενώ εντός έδρας θα παίξει το κλασικό ντέρμπι με τη Βραζιλία.

Mαραντόνα: "Χτύπημα στην καρδιά..."
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την ντροπιαστική 6αρα από τους Βολιβιανούς είχαν και τα λόγια του Ντιέγκο Μαραντόνα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

"Μας έβαλαν τόσα γκολ που δεν θα μπορούσαμε καν να σκεφτούμε πριν το ματς. Κάθε γκολ ήταν για μένα μπουνιά στην καρδιά", τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός μετά την πρώτη του ήττα στον πάγκο της χώρας του, και πρόσθεσε:

"Η ομάδα της Βολιβίας άξιζε τη νίκη για αυτό που έδειξε σε όλο το ματς. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν ικανοί να μπλοκάρουμε τις επιθέσεις τους".



Πέρα όμως από τη μισή ντουζίνα γκολ που δέχτηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 1978 και του 1986, ηχηρό χαστούκι για τον Μαραντόνα ήταν και η αντίδραση του κόσμου μέσα από τα ΜΜΕ της πατρίδας του.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε ψηφοφορία που διαδικτυακά η εφημερίδα "Clarin" του Μπουένος Άιρες για το ποιος φέρει μεγαλύτερη ευθύνη για το 6-1, το 82% αυτών που συμμετείχαν τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι φταίνε ο προπονητής και οι παίκτες και όχι το υψόμετρο του Λα Πας.

Εν τω μεταξύ, άλλες αργεντίνικες ιστοσελίδες επέλεξαν να τονίσουν την ταπείνωση που υπέστη η εθνική τους ομάδας, "ανεβάζοντας" βίντεο από την αναμέτρηση όπου ακούγονται τα "όλε" των φιλάθλων της Εθνικής Βολιβίας προς το τέλος του ματς, κάθε φορά που οι παίκτες τους αντάλλασαν πάσες μεταξύ τους...

Βολιβία-Αργεντινή (6-1)



Η συνέντευξη Τύπου του Ντιέγκο Μαραντόνα μετά το ματς











































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ