FOOTBALL ANALYSIS

Ο Αραμπί δεν βλέπει κανέναν

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το γκολ με τον ΠΑΟΚ
Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το γκολ με τον ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ο Ηλίας Καλλονάς αναλύει το εξαιρετικό παιχνίδι του Γιουσέφ Ελ Αραμπί που τα έκανε όλα απέναντι στον Δικέφαλο.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Super League Interwetten, επικρατώντας 3-0 του ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" με μεγάλο πρωταγωνιστή σε ακόμη μία αναμέτρηση τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο Μαροκινός επιθετικός είναι μία πραγματική "μηχανή των γκολ", αλλά απέναντι στον Δικέφαλο δεν αρκέστηκε μόνο στο σκοράρισμα, καθώς πραγματοποίησε μία γεμάτη εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα.

ΕΧΕΙ 50% ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ X-GOALS

Μάλιστα, μπορεί να είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες τελικές στο φετινό πρωτάθλημα (47), αλλά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ μετουσίωσε σε γκολ τη μοναδική ευκαιρία του στην αναμέτρηση. Το εντυπωσιακό 100% του 33χρονου επιθετικού βελτίωσε και τα ποσοστά του γενικότερα στο πρωτάθλημα.

Στο widget της Opta με τις φετινές τελικές του Μαροκινού και την βοήθεια των expected goals.

Ο Αραμπί έφτασε τα 15 γκολ σε 18 αγώνες και 1341 λεπτά συμμετοχής, αποτελώντας μακράν ο κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος. Το εντυπωσιακό είναι πως οι φετινές τελικές του Μαροκινού έχουν συνολική "αξία" τα 9.49 xGoals, αλλά η ψυχραιμία του φορ του Ολυμπιακού στην εκτέλεση τις έχει μετατρέψει σε 15 γκολ. Δηλαδή, έχει 50% παραπάνω γκολ απ' τα προσδοκώμενα γκολ με βάση τις τελικές του.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ KILLER ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ο 33χρονος φορ έχει 47 τελικές, εκ των οποίων οι 23, δηλαδή το 49% έχουν βρει εστία. Δηλαδή 1/2 τελικές βρίσκει εστία, ενώ την ίδια στιγμή η ευστοχία του βρίσκεται στο 32%.Στο γράφημα φαίνεται κι η ικανότητα του Μαροκινού να εκτελεί από καλές θέσεις, αυξάνοντας τις πιθανότητες η τελική να μετουσιωθεί σε γκολ.

Είναι χαρακτηριστικός πως ο "killer" του Ολυμπιακού έχει μόλις 3(!) τελικές έξω από την περιοχή. Το εντυπωσιακό, όμως, είναι πως απ' τις 23 τελικές που έχουν βρει εστία, οι 15 έχουν μετατραπεί σε γκολ. Δηλαδή, το 65.2% των τελικών στην εστία είναι... γκολ, με τους τερματοφύλακες να αδυνατούν να βρουν λύσεις στα τελειώματά του.

ΓΕΜΑΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ

Ωστόσο, όπως είπαμε και στην αρχή του κειμένου, το πιο σημαντικό στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είναι η συμμετοχή του τόσο στην ανάπτυξη της ομάδας του . Δεν είναι μόνο το εξαιρετικό τελείωμα στο 1-0, αλλά και υπέροχη ασίστ που δίνει στον Μαντί Καμαρά για το 2-0, αλλά κι ο τρόπος που βλέπει την κίνηση του Μάριου Βρουσάι στο τρίτο γκολ της ομάδας του.

Στο γράφημα της Opta φαίνονται οι πάσες του Αραμπί κόντρα στον ΠΑΟΚ:

Με πράσινο οι επιτυχημένες, με κόκκινο οι αποτυχημένες πάσες και με κίτρινο η ασίστ.

Ο Μαροκινός κατέβαινε χαμηλά, δεχόταν τις πάσες των συμπαικτών του και "έσπαγε" δεξιά κι αριστερά προκειμένου να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί/επιτεθεί σωστά η ομάδα του. Ήταν, μάλιστα, δεύτερος στις πάσες που έφτιαξαν τελική (2), πίσω μόνο από τον Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Ο Αραμπί βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση, έχει πάρει από το χέρι και οδηγεί την ομάδα του στο δεύτερο σερί πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας πως αποτελεί έναν από τους κορυφαίους επιθετικός που έχουν περάσει ποτέ από τον Ολυμπιακό.

Οι Παντελής Διαμαντόπουλος, Θέμης Καίσαρης και Τσάρλυ σχολίασαν το θρίαμβο του Ολυμπιακού στο ντέρμπι:

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ