ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αραμπί: Οι αποδοχές του νέου συμβολαίου και η "πόρτα" στον Τσάβι

Ο πανηγυρισμός του Αραμπί στον αγώνα Κρασνοντάρ - Ολυμπιακός
Ο πανηγυρισμός του Αραμπί στον αγώνα Κρασνοντάρ - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Το SPORT24 καταγράφει όλο το παρασκήνιο πίσω από το deal του Ολυμπιακού με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Πώς έφτασαν σε συμφωνία όλες οι πλευρές, οι αποδοχές του Μαροκινού, η "πόρτα" στον Τσάβι και το "θέλω" της συζύγου του.

Την Τρίτη (8/12) το πρωί έγινε γνωστό ότι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2022.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Η συμφωνία ανάμεσα σε όλες τις πλευρές είχε κλειδώσει βέβαια αρκετά νωρίτερα. Το νέο συμβόλαιο είχε κατατεθεί εδώ και ένα μήνα και επομένως οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Συζητήσεις που δεν ήταν καθόλου εύκολες. Το αντίθετο.

Ήταν σκληρές και επίπονες. Δεν ήταν απλή η συμφωνία με τον Μαροκινό αρχισκόρερ, τον οποίο "ζαχάρωναν" ομάδες του Κατάρ λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος. Χαλί εκατομμυρίων έστρωναν στα πόδια του, αλλά αυτός έμεινε. Το ποιες ήταν αυτές οι ομάδες θα το μάθετε παρακάτω, όπως και για τους επιπλέον λόγους που προτίμησε να μείνει στο λιμάνι ο 33χρονος στράικερ με τα 36 γκολ σε 65 συμμετοχές, από εκείνο το βράδυ της της 30ής Ιουλίου 2019 με την Πλζεν έως το χατ τρικ με τον Βόλο το περασμένο Σάββατο (5/12).

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Το πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Αραμπί με τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2019 ήταν διάρκειας δύο ετών, ενώ υπήρχε και οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη. Αυτή ενεργοποιήθηκε και με το νέο deal ο Μαροκινός δεσμεύεται μέχρι το 2022. Οι πληροφορίες του SPORT24 αναφέρουν πως το καινούριο κατατεθημένο συμβόλαιο του Μαροκινού δεν έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με το πρώτο.

Με άλλα λόγια, με δεδομένο ότι με το πρώτο λάμβανε 2 εκατ. ευρώ net + bonus, το νέο είναι σχεδόν το ίδιο με μια μικρή αύξηση. Για να καταστεί εφικτή η συμφωνία, χρειάστηκε να έρθει στην Ελλάδα ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, ο Ζοζέ Ανιγκό και ο Φρανσουά Μοντεστό, ο οποίος μπορεί επισήμως να έχει πόστο στη Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά βρίσκεται συνεχώς στην Ελλάδα, κοντά στον Ολυμπιακό.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ

Ο Αραμπί είχε σοβαρό λόγο να μείνει στον Ολυμπιακό. Η οικογένειά του περνάει πολύ όμορφα στη χώρα μας. Ύστερα από ένα και πλέον χρόνο έχει προσαρμοστεί, έχοντας βιώσει για αρκετά χρόνια διαφορετικό τρόπο ζωής στο Κατάρ. Η επιθυμία της συζύγου του ήταν η παραμονή στην Ελλάδα. Δεν ήθελε να φύγει και να κάνει πάλι νέο ξεκίνημα η οικογένειά της.

Αυτό το "θέλω" της έπαιξε καθοριστικό ρόλο, παρότι γνώριζε καλά πως τα χρήματα αλλού θα ήταν -πολύ- περισσότερα. Κατά βάθος και ο ίδιος ο στράικερ του Ολυμπιακού αυτό ήθελε. Να μείνει. Κάνει καλή παρέα με τον Βαλμπουενά, τον Ντρέγκερ και τον Χασάν. Μιλούν και την ίδια γλώσσα (γαλλικά, αραβικά). Έχουν "δέσει".

"ΠΟΡΤΑ" ΣΤΟΝ ΤΣΑΒΙ

Πάμε όμως να δούμε ποιες ήταν τέλος πάντων αυτές οι ομάδες που πάλεψαν να τον αποκτήσουν μέχρι και τις τελευταίες μέρες του Οκτώβρη, οπότε και τελείωνε η προθεσμία για μεταγραφές στο Κατάρ. Η μία ήταν η ομάδα που πήρε από τον Ολυμπιακό τον Γκιλιέρμε. Η Αλ Σαντ, στην οποία προπονητής είναι ο Ισπανός θρύλος της Μπαρτσελόνα, Τσάβι.

Παρεμπιπτόντως, είναι πρώτη στη βαθμολογία μετά από οκτώ αγώνες. Η άλλη ομάδα που ενδιαφέρθηκε να αποκτήσει τον "Άραβα" ήταν η Αλ Ραγιάν (τέταρτη στην κατάταξη του πρωταθλήματος). Αμφότερες πρόσφεραν στον Μαροκινό ετήσιες αποδοχές 4 εκατ. ευρώ. Όσα δηλαδή παίρνει από τον Ολυμπιακό σε δύο χρόνια, θα μπορούσε να τα πάρει σε έναν αν επέστρεφε στο Κατάρ, στο οποίο έπαιξε από το 2016 μέχρι το 2019, για λογαριασμό της Αλ Ντουχαΐλ (78 συμμετοχές, 90 γκολ).

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ

Το SPORT24 σας παρουσίασε αναλυτικά με στοιχεία που προκύπτουν από τα στατιστικά της Opta γιατί ο Αραμπί δεν έχει καμία σχέση με τους υπολοίπους επιθετικούς της Super League Interwetten. Ο απόλυτος βασιλιάς των γκολ και της απειλής. Εκτός από κορυφαίος φορ στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι σαφέστατα και ο πιο ακριβοπληρωμένος.

Δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής που να αμείβεται ετησίως με περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ. Ένας επιθετικός που έχει βάλει κρίσιμα γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη, μια κολόνα του "ερυθρόλευκου" ρόστερ, ο οποίος έχει κάνει τρία χατ τρικ στο 2020 και 12 συνολικά σε μια καριέρα με 214 γκολ σε 380 παιχνίδια.

Ο Αραμπί έγινε ο επόμενος της μακράς λίστας με τις ανανεώσεις που έκανε ο Ολυμπιακός από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα. Το "δέκα το καλό", με δεδομένο ότι προηγήθηκαν άλλες εννέα. Όπως και με άλλες περιπτώσεις (Βαλμπουενά, Σα κ.α.), η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ έσπευσε να επιβραβεύσει έναν ποδοσφαιριστή που όμοιό του είχαμε χρόνια να δούμε στα ελληνικά γήπεδα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ