FOOTBALL ANALYSIS

Ελ Αραμπί: Γι' αυτό είναι ο κορυφαίος στην Ελλάδα

Ο πανηγυρισμός του Ελ Αραμπί
Ο πανηγυρισμός του Ελ Αραμπί EUROKINISSI SPORTS

Ο Ελ Αραμπί υπέγραψε νέο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό και ο Θέμης Καίσαρης αναλύει γιατί ο Μαρακινός δεν έχει καμία σχέση με τους υπόλοιπους φορ του πρωταθλήματος.

Ελ Αραμπί 2022. Ο Ολυμπιακός ανανέωσε το συμβόλαιο του Μαροκινού και ο κορυφαίος επιθετικός της Super League θα φοράει τα ερυθρόλευκα μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία για το κορυφαίος. Δεν το μαρτυρούν μόνο τα γκολ, αλλά το συνολικό πακέτο του Αραμπί, που καθιστούν ασυναγώνιστο τον σέντερ φορ του Ολυμπιακού.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τα στατιστικά της Opta περιγράφουν έναν φορ που δεν έχει καμία σχέση με τους υπολοίπους επιθετικούς της Super League Interwetten.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ

Από τότε που ήρθε ο Μαροκινός και φόρεσε τα ερυθρόλευκα, κανένας επιθετικός δεν πιάνει τις επιδόσεις του Αραμπί, είναι ο απόλυτος βασιλιάς των γκολ, της απειλής και της ευστοχίας. Και για να τα δείξουμε όλα μαζί, τα συγκεντρώσαμε σε ένα infographic.

Οι επιδόσεις του Ελ Αραμπί στη Super League από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό μέχρι σήμερα
Οι επιδόσεις του Ελ Αραμπί στη Super League από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό μέχρι σήμερα SPORT24

Ο Μαροκινός έχει πετύχει 26 γκολ στη Super League και άλλα δύο με πέναλτι, αλλά αυτά δεν τα μετράμε όταν κάνουμε αξιολόγηση επιθετικών. Με 26 γκολ προφανώς και είναι ο πρώτος σκόρερ, ο φορ που έχει 0.79 ανά 90', που σκοράρει δηλαδή κάθε 113 λεπτά.

Ταυτόχρονα ο Αραμπί είναι ο πιο εύστοχος, αφού έχει 29% ευστοχία, χρειάζεται δηλαδή 3.5 τελικές για να βρει δίχτυα. Το σημαντικότερο είναι πως ο επιθετικός του Ολυμπιακού είναι ο πιο απειλητικός παίκτης της Super League από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι και σήμερα, με 0.55 xGoals ανά 90'.

Και πως να μην είναι, όταν αυτός είναι ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές εντός περιοχής, με 2.6 ανά αγώνα. Την πρώτη θέση ο Αραμπί τη χάνει μόνο σε δύο κατηγορίες. Στις τελικές on target, όπου με 1.4 ανά αγώνα είναι πίσω από το 1.7 του Ολιβέιρα και στο ποσόστό τελικών που βρίσκουν εστία: το δικό του 51% είναι πίσω απ'το 53% του Πορτογάλου σέντερ φορ της ΑΕΚ.

ΟΚΤΩ ΓΚΟΛ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ EXPECTED

Το πακέτο του Αραμπί είναι ασυναγώνιστο. Απειλεί περισσότερο από όλους και συνδυάζει την κορυφαία απειλή με τοπ εκτέλεση. Από τότε που ήρθε στην Ελλάδα έχει τελικές για 18 expected goals και με αυτές έχει βάλει 26 γκολ.

Οκτώ γκολ περισσότερα από τα expected, 30% περισσότερα γκολ απ'αυτά που θα "έπρεπε" να έχει βάλει με βάση τις τελικές του.

Κι αφού αναφερθήκαμε και στην εκτέλεση, πάμε να δούμε στο σχετικό γράφημα της Opta και που έχουν πάει οι 48 τελικές του Αραμπί που έχουν βρει εστία.

Οι τελικές στην εστία του Ελ Αραμπί από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι και σήμερα
Οι τελικές στην εστία του Ελ Αραμπί από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι και σήμερα SPORT24

Με κίτρινο είναι τα γκολ του Μαροκινού (τα δύο τετράγωνα είναι τα δύο πέναλτι), με κόκκινο οι αποκρούσεις και μπόνους τα πέντε δοκάρια που έχει ο Αραμπί. Η γωνία αριστερά, στα δεξιά του τερματοφύλακα είναι μάλλον η αγαπημένη του, ενώ ο φορ του Ολυμπιακού δεν έχει πρόβλημα να βρει δίχτυα και στα "παραθυράκια".

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ

Σκεφτείτε πως με αυτές τις 46 on target τελικές (βγάζουμε τα δύο πέναλτι), ο Αραμπί έχει πανηγυρίσει 26 γκολ. Με λίγα λόγια, αν η τελική του βρει εστία, γίνεται γκολ στο 56% των περιπτώσεων.

Αν εκτελέσει, έχει μεγάλες πιθανότητες να σκοράρει. Και δεν μπορείς να τον εμποδίσεις να εκτελέσει, γιατί αυτός κάνει τα περισσότερα σουτ εντός περιοχής και έχει τη μεγαλύτερη απειλή, δηλαδή τα περισσότερα expected goals.

Δεν είναι ρέντα, δεν είναι φόρμα, είναι ο συνδυασμός που κάνει τον Αραμπί τον κορυφαίο επιθετικό του πρωταθλήματος.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ