STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Βόλος 4-1: Πήρε -ξανά- το όπλο του ο Αραμπί

Ο Αραμπί μετά το χατ τρικ του στον αγώνα Ολυμπιακός - Βόλος
Ο Αραμπί μετά το χατ τρικ του στον αγώνα Ολυμπιακός - Βόλος EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο από τον Βόλο, αλλά στο δεύτερο φόρτσαρε και με χατ τρικ του Αραμπί κατέκτησε τη νίκη με 4-1. Παραμένουν στην κορυφή οι "ερυθρόλευκοι" μετά από έντεκα αγωνιστικές στη Super League Interwetten.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-1 του Βόλου στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 11η αγωνιστική της Super League Interwetten. Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 11', αλλά τελικά κατάφερε να βρει τέσσερα γκολ, τα τρία εκ των οποίων ήρθαν από τον Αραμπί, στο δεύτερο χατ τρικ του στο πρωτάθλημα. Οι "ερυθρόλευκοι" παραμένουν πρώτοι στη βαθμολογία μετά το 8ο τρίποντο σε εννέα ματς.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΑΡΑΜΠΙ

Ο Βινάγκρε δεν άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Μαρτίνς και στο ημίχρονο έγινε αλλαγή από τον Χολέμπας. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά και μέσα σε δύο λεπτά έχασε δύο καλές ευκαιρίες για το 2-1. Στο 46' με το δυνατό και κοντινό σουτ που έκανε ο Μασούρας και πέρασε πάνω από το δοκάρι και στο 47' με το σουτ του Φορτούνη έξω από την περιοχή που πέρασε πάνω από το δοκάρι. Αυτή όμως η πίεση των "ερυθρόλευκων" κράτησε για λίγο, αφού ο Βόλος ισορρόπησε μετά το πρώτο πεντάλεπτο.

Στο 51' έγινε ένα από τα highlights του ματς. Ο Νίνης, που έκανε υπέροχο παιχνίδι για τον Βόλο, έπεσε στην περιοχή του Ολυμπιακού και ενώ στην ομάδα του διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, αυτός σήκωσε το χέρι και με χαρακτηριστική χειρονομία έδειξε πως δεν του έγινε παράβαση από τον Σεμέδο. Απλά έχασε την ισορροπία του σε μια φοβερή κίνηση fair play. Ο Βόλος μετά την έξοδο του Βινάγκρε μετατόπισε το παιχνίδι του αριστερά αν και η καλή στιγμή του 53', όταν ο Μπαρτόλο σκόραρε αντικανονικά, ήρθε από δεξιά.

Εκτός από τον Βινάγκρε, ανικανοποίητος έμεινε ο Μαρτίνς και από τον Μπα, τον οποίο αντικατέστησε στο 58' με τον Σισέ. Ο Ολυμπιακός έφτασε τελικά στην ανατροπή στο 66'. Ο Καμαρά πέρασε στον Αραμπί αφού πρώτα γλίστρησε ο Ντεντάκης, ο Μαροκινός ντρίμπλαρε τον Κολόμπο και με σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, σκόραρε.

Ο Μαροκινός, που είχε σκοράρει τελευταία φορά πριν από ένα μήνα και 18 μέρες, βρήκε και δεύτερο γκολ, στο 80'. Έμεινε όρθιος παρά το κράτημα της φανέλας από τον Κολόμπο, σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή και σκόραρε, έπειτα από πάσα του Φορτούνη (έφτασε τις έξι ασίστ). Κάπως έτσι όλα είχαν τελειώσει.

Στο 81' μπήκε και ο Τιάγκο Σίλβα αντί του Φορτούνη, ντεμπούτο για τον Πορτογάλο. Ο Βόλος δεν αντέδρασε μετά το τρίτο γκολ, ξέχωρα από μια κεφαλιά του Δουβίκα στο 85' που πέρασε πάνω από το δοκάρι. Ο Χολέμπας στο 90' σκόραρε με φοβερό σκάψιμο της μπάλας, αλλά σωστά καταλογίστηκε οφσάιντ. Ο Αραμπί έφτασε τελικά στο χατ τρικ. Στο 90'+2' ο Ραντζέλοβιτς πέρασε στον Τιάγκο Σίλβα, αυτός έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή και αριστερά και ο Μαροκινός αφού πρώτα στόπαρε με το στήθος, έκανε τέλειο πλασέ και σκόραρε.

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο αγώνας δεν άρχισε καθόλου καλά για τον Ολυμπιακό. Ο Ντρέγκερ χτύπησε στο 2' και έγινε στο 5' αλλαγή με τον Ραντζέλοβιτς (πήγε χαφ και γύρισε μπακ ο Βρουσάι). Στο 7' ο Δουβίκας, αφού ντρίμπλαρε εντυπωσιακά τον Μπα είχε δοκάρι και στο 9'... έκλεψε το πορτοφόλι του Σενεγαλέζου. Του πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή, τον γκρέμισε ο Αφρικανός και ο Βόλος στο 11' έκανε το 0-1 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαριέντος.

Πόσο χειρότερα να αρχίσει για τους "ερυθρόλευκους" η αναμέτρηση; Στο 16' ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων βέβαια να πληγούν με τραυματισμό, αφού ο σκόρερ Μπαριέντος ένιωσε ενοχλήσεις και στο 19' τον αντικατέστησε ο Νίνης. Ο Ολυμπιακός δεν είχε παρά να βγει μπροστά, αλλά είχε απέναντί του μια πολύ επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση ομάδα. Το σύνολο από τη Μαγνησία επεδίωκε να "χτυπήσει" από δεξιά και η αλήθεια είναι πως ο Βινάγκρε τα βρήκε σκούρα από Ουάρντα και Μαρτίνες..

ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΜΕ... ΑΙΜΑ

Οι "ερυθρόλευκοι" όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο περισσότερο πίεζαν, με κινητήριο μοχλό τον Φορτούνη. Ο Αραμπί ανέβαινε ψηλά και συνεργαζόταν αριστερά με Μασούρα και Βινάγκρε. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας των γηπεδούχων να κάνουν σημαντική ευκαιρία ήταν το γεγονός πως στο 13' απείλησε ο Ραντζέλοβιτς και η επόμενη άξια αναφοράς φάση έγινε στο 45', όταν ο Μασούρας νικήθηκε από τον Γκαραβέλη.

Δεν έγινε το ίδιο στο 45'+3', όταν ο εξτρέμ του Ολυμπιακού με αυτοθυσία πετάχτηκε για κεφαλιά, στέλνοντάς τη στα δίχτυα από υπέροχη μπαλιά του Μπουχαλάκη. Αιμορραγούσε ο σκόρερ μετά το γκολ, αφού ο κίπερ του Βόλου τον βρήκε στο κεφάλι κατά την έξοδό του με το πόδι.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ