ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απρόοπτα και αναμονή απόφασης για Βάλνερ

Απρόοπτα και αναμονή απόφασης για Βάλνερ
βαλνερ

Εν αναμονή της απόφασης για την υπόθεση Βάλνερ με την εκδίκαση της Πέμπτης να έχει αρκετά απρόοπτα

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, Βενιζέλος Μουράτογλου στο...φινάλε της εκδίκασης για το κατά πόσο ήταν νόμιμη η συμμετοχή του Αυστριακού επιθετικού στο παιχνίδι του Απόλλωνα Καλαμαριάς με τον Ολυμπιακό, έδωσε μία νέα διάσταση.
Όπως υποστήριξε η συγκεκριμένη διάταξη της FIFA που ανέφερε ότι ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να αγωνιστεί μέσα σε μία σεζόν σε τρεις διαφορετικές ομάδες έχει τροποποιηθεί από 1-1-2008 και έχει πλέον το δικαίωμα να αγωνιστεί σε τρεις διαφορετικές ομάδες στη διάρκεια μίας περιόδου (1/07-31/06), αρκεί να μην είναι της ίδιας χώρας (σε πρωτάθλημα και κύπελλο).

Κάτι τέτοιο πάντως αμφισβητείται. Tο κομμάτι το οποίο φέρεται πως επικαλέστηκε ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής, δεν αναιρεί τον προηγούμενο κανονισμό και είναι συμπληρωματικό. Στους κανονισμούς της FIFA αναφέρεται πως κάθε παικτης μπορεί να αγωνιστεί σε επίσημα ματς μονάχα δυο ομάδων μέσα σε μια σεζόν, ενώ μπορεί να ολοκληρώσει τρεις μετακινήσεις σε αυτό το διάστημα.

Η μοναδική εξαίρεση που αναγνωρίζεται από τον κανονισμό έχει να κάνει με τη μετακίνηση παίκτη σε πρωταθλήματα των οποίων η αγωνιστική περίοδος υπερκαλύπτει η μία την άλλη (Πρωταθλήματα δηλαδή των οποίων διαφέρουν οι εποχές εκκίνησης, όταν η αρχή της σεζόν είναι καλοκαίρι/φθινόπωρο στο ένα και χειμώνα/άνοιξη στο άλλο) κάτι που συνέβη και στην υπόθεση Μασκεράνο επειδή ακριβώς από την Βραζιλία και την Κορίνθιανς μεταπήδησε στην Ευρώπη και του επετράπη για το λόγο αυτό να αγωνιστεί σε Γουέστ Χαμ και Λίβερπουλ.

Την ίδια στιγμή η πλευρά του Απόλλωνα Καλαμαριάς υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα με τη μετεγγραφή του παίκτη δεν έχει σχέση με τον μηδενισμό που ζητά ο Ολυμπιακός καθώς έχει εκδοθεί δελτίο στον ποδοσφαιριστή από την ΕΠΟ και θεωρεί ότι ο Βάλνερ αγωνίστηκε ως δανεικός από την Φόλκερκ στην Χάμιλτον για 20 μέρες και με βάση το ιδιότυπο καθεστώς που ισχύει στην Σκωτία για τις μετεγγραφές.

Στην αντίπερα όχθη η πλευρά του Ολυμπιακού στάθηκε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν με ποδοσφαιριστές που τιμωρήθηκαν και παρέθεσε στατιστικά του παίκτη, σύμφωνα με τα οποία έχει αγωνιστεί σε τρεις ομάδες.

Πλέον αναμένεται με αγωνία η απόφαση για τη συγκεκριμένη υπόθεση που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον βαθμολογικό πίνακα.

Ανακοίνωση-έκκληση από τους "Πόντιους"

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς με αφορμή την υπόθεση του Αυστριακού Ρόμαν Βάλνερ και την εκδίκαση της ένστασης της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός για αντικανονική συμμετοχή του στον αγώνα της περασμένης Κυριακής όπου οι «κοκκινόμαυροι» είχαν επικρατήσει με 1-0 με το γκολ του Μπάρκογλου στις καθυστερήσεις.

Συγκεκριμένα οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα ζητάνε από τους ερυθρολεύκους να μην τους στερήσουν την νίκη που πήραν δίκαια.

Εκδίκαση για Βάλνερ με νέα σύνθεση


Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία για την εκδίκαση της ένστασης για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή των "Πόντιων" στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο δικηγόρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς Πέτρος Καϊμακάμης ζήτησε την εξαίρεση του ενός εκ των μελών της 3μελους πειθαρχικής επιτροπής,του κ. Στεφανάκη υποστηρίζοντας ότι ο γιος του έχει υπαλληλική σχέση με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό καθώς ο Γιώργος Στεφανάκης αυτοεξαιρέθηκε και έτσι ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης με άλλη σύνθεση. Πάντως οι "ερυθρόλευκοι" θεωρούν ότι μετά από αυτή την εξέλιξη ανοίγει ένας νέος δρόμος για την εκδίκαση υποθέσεων από την αθλητική δικαιοσύνη.





















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ