CHAMPIONS LEAGUE

Απόδειξέ το...

Απόδειξέ το...
Ολυμπιακός

Κόντρα στα προγνωστικά, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ρόμα (21:45, SS1). Μαχαιρώθηκε φίλαθλος

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας με νίκη κόντρα στη Ρόμα το βράδυ της Τρίτης (31/10, 21:45), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Champions League θα μπουν δυναμικά στη διεκδίκηση της 3ης θέσης (που οδηγεί στους "32" του κυπέλλου UEFA), ενώ θα αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για το δεύτερο εισιτήριο του γκρουπ και τη φάση των "16" της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός παίζει, λοιπόν, το τελευταίο του χαρτί και ελπίζει πως στο 30ο εκτός έδρας παιχνίδι του στο θεσμό, θα σπάσει την... κατάρα και θα επιστρέψει στη χώρα μας με το πολυπόθητο διπλό.

Καλύτερος εκτός με Σόλιντ

Μπορεί στην έδρα του, με τον Τροντ Σόλιντ στον πάγκο, να έχει μόνο μία νίκη (και τέσσερις ήττες σε πέντε παιχνίδια), όμως, μακριά από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται εμφανώς καλύτερος με τον Νορβηγό προπονητή, σε σχέση με το παρελθόν.

Η άποψη που κυριαρχεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι πως η πίεση που ασκείται από τον κόσμο στα εντός έδρας ματς του Champions League παίζει καθοριστικό ρόλο για τα αρνητικά αποτελέσματα της πειραϊκής ομάδας.

Μακριά από την Ελλάδα, οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν το "εντός έδρας" άγχος και αποδίδουν καλύτερα, αν και η πολυπόθητη εκτός έδρας νίκη δεν έχει έρθει ακόμα. Μήπως έφτασε η ώρα; Ο Τροντ Σόλιντ και οι παίκτες του έχουν την ευκαιρία να πάρουν το "τρίποντο" και να επιστρέψουν θριαμβευτές.

Σόλιντ: "Είναι τεμπέληδες"

Ο τεχνικός των Πειραιωτών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη νορβηγική εφημερίδα "Footballtips", χαρακτήρισε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές τεμπέληδες...

" Οι Έλληνες παίκτες είναι πολύ καλοί σε τεχνικό επίπεδο αλλά και στην φυσική κατάσταση, όμως είναι τεμπέληδες. Γι' αυτό και εγώ έχω πάρει παίκτες από το εξωτερικό, που έχουν όρεξη για σκληρή προπόνηση. Αυτή η δουλειά έχει πίεση και ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει την επόμενη ημέρα. Είμαι 1,5 χρόνο στον Ολυμπιακό και αυτό είναι πολύ μεγάλο διάστημα για τα δεδομένα της ομάδας.

Αν είσαι στον Ολυμπιακό ένα χρόνο είναι πολύ καλά, αν είσαι δύο χρόνια είναι εξαιρετικά. Έχω πάρει τα καλά από την Ρόζενμποργκ, αλλά και από τον Έγκεν. Αυτό με βοήθησε να έχω επιτυχίες στην Μπριζ, αλλά και στον Ολυμπιακό",

ενώ για την πορεία στο Champions League είπε :



" Είμαστε φρέσκοι σε αυτό το επίπεδο και να μην ξεχνάμε πως η Ρόζενμποργκ έκανε καιρό να πετύχει. Αν πάρουμε την τρίτη θέση στον όμιλο θα πάμε στο UEFA και πιστεύω πως ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος. Τώρα πάμε για νίκη στην Ρώμη".

Ριβάλντο: "Έχω δώσει μία υπόσχεση"
Στο μεταξύ, ο Ριβάλντο μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του "O' Globo" υποσχέθηκε στον κόσμο του Ολυμπιακού μία καλή ευρωπαϊκή πορεία την τελευταία του χρονιά στην Ελλάδα.

" Έχω δώσει μια υπόσχεση στον κόσμο του Ολυμπιακού και πρέπει να την τηρήσω. Πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα από το ματς της Ιταλίας. Έχουμε ελπίδες πρόκρισης στο Κύπελλο UEFA, αλλά για να τις διατηρήσουμε πρέπει να πάρουμε κάτι καλό από το παιχνίδι με τη Ρόμα", τόνισε ο "Ρίμπο" και συνέχισε:

" Μας περιμένει το μεγάλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό το σκέφτονται οι αντίπαλοί μας και όχι εμείς. Είμαστε πέντε βαθμούς μπροστά στο πρωτάθλημα και αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε μόνο το ματς με τη Ρόμα", ενώ κατέληξε λέγοντας ότι δεν ξέρει ακόμα πού θα τον βρει η νέα σεζόν... " Ακόμα δεν ξέρω, δεν έχω αποφασίσει. Τους επόμενους μήνες θα δούμε τι θα γίνει".

Αποκλείστηκε ο Καστίγιο

Ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο μετέβη το πρωΐ της Δευτέρας (30/10) στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου εξετάστηκε από παθολόγο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι έχει λοίμωξη αναπνευστικού. Στον Ουρουγουανό άσο δόθηκε η φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να ακολουθήσει και ο γιατρός του συνέστησε να παραμείνει στο σπίτι του. Μεγάλη απώλεια για τους Πειραιώτες, αφού δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον πιο φορμαρισμένο παίκτη τους...

Εκτός και ο Παππάς
Και να σα μην έφτανε η απουσία του Κατσίγιο, ακόμη ένα πρόβλημα της τελευταίας ήρθε να προστεθεί στις τάξεις του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα ο Χάρης Παππάς δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Τροντ Σόλιντ, καθώς δέχτηκε μια κλωτσιά στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του. Η σοβαρότητα του τραυματισμού του έγινε αντιληπτή το βράδυ της Δευτέρας (30/10), όταν το πόδι του πρήστηκε.

Οι εκλεκτοί του Σόλιντ
Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί 20 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι: Μπούτινα, Νικοπολίδης, Ανατολάκης, Μπαμπανγκίντα, Μπόρχα, Ζούλιο Σέζαρ, Τζόρτζεβιτς, Ντομί, Καφές, Κωνσταντίνου, Κωστούλας, Μάριτς, Οκκάς, Πάντος, Πατσατζόγλου, Ριβάλντο, Στολτίδης, Ταραλίδης, Ζεβλάκοβ.

Ενισχυμένο κέντρο
Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Τροντ Σόλιντ τόνισε πως η ομάδα που θα πάρει τη "μάχη" του κέντρου θα είναι κι αυτή που θα κατακτήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο προπονητής του Ολυμπιακού προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση πέντε χαφ προκειμένου οι "ερυθρόλευκοι" να παρουσιαστούν συμπαγείς και να μην αφήσουν τους "τζαλορόσι" να κάνουν το δικό τους παιχνίδι.

Στην τελευταία προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στο "Ολύμπικο", πάντως, ο Σόλιντ δεν φανέρωσε τα αγωνιστικά του πλάνα. Πρόθεσή του, όμως, είναι να παρατάξει σύστημα 4-5-1...

Τερματοφύλακας θα είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης, με τον Μίχαλ Ζεβλάκοβ στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ντιντιέ Ντομί στο αριστερό. Σε περίπτωση που ο Γάλλος καθίσει στον πάγκο, ο Ζεβλάκοβ θα παίξει αριστερά στην άμυνα και δεξιά θα αγωνιστεί ο Τάσος Πάντος. Ο Ζούλιο Σέζαρ είναι ακλόνητος στο κέντρο της άμυνας και ο Θανάσης Κωστούλας συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες (έναντι του Γιώργου Ανατολάκη) για να είναι ο παρτενέρ του Βραζιλιάνου παικταρά στα "ερυθρόλευκα" μετόπισθεν.

Ο Ιεροκλής Στολτίδης θα επιστρέψει στη βασική ενδεκάδα και μαζί με τον Χρήστο Πατσατζόγλου θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ του Ολυμπιακού. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς θα γυρίσει κι αυτός στο αρχικό σχήμα και θα αγωνιστεί αριστερά στη μεσαία γραμμή, με τον Ριβάλντο να έχει ελεύθερο ρόλο στο κέντρο.

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης και η θέση που εκκρεμούσε μέχρι το βράδυ ήταν αυτή του δεξιού μέσου. Ο Χάρης Παππάς, όμως, ατύχησε μετά το κτύπημα στην τελευταία προπόνηση και παρόλο που τα αρχικά σχέδια του Σόλιντ φαίνονταν να του δίνουν το προβάδισμα για να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα, δεν θα πάρει τελικά το χρίσμα του βασικού. Έτσι τη θέση, πλέον, διεκδικούν οι Μίλος Μάριτς και Αρούνα Μπαμπανγκίντα (!), ενώ αουτσάιντερ είναι ο Γιάννης Οκκάς.

Ο κόσμος ΠΑΝΤΑ δίπλα στην ομάδα

Ο Ολυμπιακός έχει ένα βαθμό ύστερα από τρεις αγώνες στο θεσμό, όμως ο κόσμος της ομάδας θα δώσει για μία ακόμα φορά βροντερό "παρών". Περίπου 4.000 "ερυθρόλευκοι" φίλαθλοι θα βρεθούν στις εξέδρες του "Ολίμπικο" για να υποστηρίξουν το σύλλογο που αγαπούν. Πού να είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός τη Ρόμα στο ματς του "Καραϊσκάκη"; Δέκα χιλιάδες θα είχαν πάει στη Ρώμη, δίχως υπερβολή...

Μοναδικός απών ο Μανσίνι
Η αποστολή της Ρόμα αποτελείται από 21 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είνα οι εξής: Ντόνι (τερματοφύλακας), Κούρτσι (τερματοφύλακας), Ζότι (τερματοφύλακας), Ακουϊλάνι, Κίβου, Ντε Ρόσι, Ντεφέντι, Φατί, Φεράρι, Φρέντι, Μεξές, Μοντέλα, Οκάκα, Πανούτσι, Περότα, Πιζάρο, Ταντέι, Τονέτο, Τότι, Βίργκα, Βούτσινιτς.

Εκτός έμεινε ο Βραζιλιάνος ακραίος μέσος Αμαντίνο Μανσίνι, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του, ενώ στη διάθεση του Λουτσιάνο Σπαλέτι τέθηκε ο Σιμόνε Περότα, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο προπονητής των "τζαλορόσι" έχει πλήρη αποστολή, καθώς αντιμετωπίζει μόνο ένα αγωνιστικό πρόβλημα... Για λόγους τακτικής αποκλείστηκαν οι Κασέτι, Μαρτίνεζ και Ρόσι.

*Διαιτητής της αναμέτρησης του "Ολύμπικο" ορίστηκε ο Πορτογάλος Ολεγκάριο Μπενκουερένσα. Βοηθοί θα είναι οι συμπατριώτες το οι Μπερτίνο Μιράντα και Ζοσέ Καρντινάλ. Τέταρτος ρέφερι ορίστηκε ο επίσης Πορτογάλος Πάουλο Περέιρα.

*Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη Τύπου του Τροντ Σόλιντ, κάνοντας κλικ στο σχετικό άρθρο.


















































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ