GREXIT

Από τον Χιου Ντάλας στην… Ευελπίδων

Από τον Χιου Ντάλας στην… Ευελπίδων
INTIME SPORTS

Η φετινή σεζόν στη Super League ξεκίνησε με τον σταρ Χιου Ντάλας και καταλήγει με ποινικές διώξεις σε 16 άτομα, εκ των οποίων τα πέντε προέρχονται από το χώρο της διαιτησίας. Και έπεται συνέχεια...

Η σεζόν ξεκίνησε για την ελληνική διαιτησία με έναν σταρ του χώρου, τον Χιου Ντάλας, να συμφωνεί με την ΕΠΟ προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της με στόχο να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Αυτό τουλάχιστον έκανε σημαία του ο τότε πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Σαρρής.

Στην πορεία όμως η ΕΠΟ άλλαξε τουλάχιστον πέντε φορές την σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και ο Χιου Ντάλας μπήκε στο… ράφι. Στην ουσία ασχολήθηκε ελάχιστα με την βελτίωση των Ελλήνων διαιτητών κι αυτό διότι δεν του παραχώρησαν πεδίο δράσης...

Η παταγώδη αποτυχία στην συνεργασία της ΕΠΟ με το Νο2 στέλεχος της UEFA για τη διαιτησία, δεν είναι ότι το χειρότερο για την ελληνική διαιτησία στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Τα χειρότερα ήρθαν από την Ευελπίδων και συγκεκριμένα από το κτίριο 6, όπου βρίσκεται το γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη...

Οι επιπτώσεις στις ομάδες από τη δικαστική υπόθεση

Ο δικαστικός λειτουργός πήρε την… πάσα που του έδωσε ο Αριστείδης Κορέας, ο οποίος με το πόρισμα του για την "εγκληματική οργάνωση" άσκησε ποινικές διώξεις σε 16 άτομα. Απ’ αυτά τα πέντε προέρχονται από τον χώρο της διαιτησίας. Οι Θανάσης Μπριάκος και Γιώργος Δούρος ήταν μέλη της ΚΕΔ και οι Γιάννης Κάμπαξης, Απόστολης Αμπάρκιολης και Κώστας Ιωαννίδης εν ενεργεία διαιτητές. Από τους τρεις τελευταίους ο Ανδρεάδης πήρε την σφυρίχτρα τους, την οποία θα ξαναπιάσουν στα χέρια τους, εφόσον δικαιωθούν για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης".

Και έπεται συνέχεια με τους διαιτητές στην περιβόητη υπόθεση. Σε αυτήν, μετά την έρευνα που πραγματοποίησε ο Ανδρεάδης, κάλεσε ως κατηγορούμενους και τους Θανάση Γιάχο, Ηλία Σπάθη και Αλέξανδρο Δημητρόπουλο. Την επόμενη εβδομάδα θα απολογηθούν και οι τρεις και ενδέχεται να έχουν την τύχη των συναδέλφων τους.

Κατηγορητήρια

Στους Μπριάκο, Δούρο ασκήθηκε δίωξη από τον Κορέα για τις ακόλουθες πράξεις:

Α) AΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΡΙΑΚΟΥ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, μέλους της ΚΕΔ για τις πράξεις της: α)ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, β)απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα, το περιουσιακό όφελος της οποίας και η προξενηθείσα σε βάρος τρίτων ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ, γ) απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα και δ) κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης (άρθρα 13 στοιχ. Στ, 26 παρ. 1εδ.α, 27, 42 παρ. 1, 45, 94, 98, 187 παρ. 1,3, 385 παρ. 1.στοιχ. β, 386 παρ. 1,3 ΠΚ και 132 παρ.1,4 Ν.2725/1999, όπως συμπληρώθηκε με άρθρο 78 παρ.6 Ν. 3057/2002 και αντικ. με άρθρο 13 Ν. 4049/ 2012.

B) ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΟΥΡΟΥ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, πρώην μέλους της ΚΕΔ, για τις πράξεις της: α) ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, β)απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα, το περιουσιακό όφελος της οποίας και η προξενηθείσα σε βάρος τρίτων ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ, γ) απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα και δ) κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης (άρθρα 13 στοιχ. Στ, 26 παρ. 1εδ.α, 27, 42 παρ. 1, 45, 94, 98, 187 παρ. 1,3, 385 παρ. 1.στοιχ. β, 386 παρ. 1,3 ΠΚ και 132 παρ.1,4 Ν.2725/1999, όπως συμπληρώθηκε με άρθρο 78 παρ.6 Ν. 3057/2002 και αντικ. με άρθρο 13 Ν. 4049/ 2012>.

"Κύριοι, μην ασχολείστε με το ποδόσφαιρο"

Τα δύο πρώην μέλη της ΚΕΔ θα απολογηθούν στον Ανδρεάδη μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν τους απαγορεύσει να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για την υπόθεση.Με όλα αυτά συμπεραίνεται ότι η χρονιά εξελίσσεται στην πιο…. μαύρη στην ιστορία της ελληνικής διαιτησίας. Κάποιοι από τους ρέφερι της λίστας της Super League, με την προτροπή της ΕΠΟ, επιδίωξαν να ληφθεί απόφαση για την αποχή τους από τα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής, αλλά η προσπάθεια τους κατέληξε σε φιάσκο. Κι αυτό προφανώς γιατί οι διαιτητές δεν είναι μία… γροθιά.

ΥΓ. Οι διαιτητές είναι απλήρωτοι από την 18 αγωνιστική κι αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος αποχής.

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ