ΕΛΛΑΔΑ

"Κύριοι, μην ασχολείστε με το ποδόσφαιρο"

"Κύριοι, μην ασχολείστε με το ποδόσφαιρο"

Ο Σάββας Λιβάνιος μεταφέρει τις εικόνες από την Ευελπίδων και γράφει για τη σημασία των περιοριστικών όρων στο πρώην μέλος της πειθαρχικής επιτροπής της Football League.

To μεσημέρι της Δευτέρας ο Γιώργος Σαρρής αποχώρησε με βήμα γοργό από το γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη, ο οποίος έχει αναλάβει το φάκελο της “εγκληματικής οργάνωσης” στο χώρο του ποδοσφαίρου. Όλοι, όμως, σχολίασαν ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ περπατούσε με σκυμμένο κεφάλι...

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΛΙΒΑΝΙΟΥ

Ο Θανάσης Μπριάκος με το ζόρι ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στους δημοσιογράφους που είχαν… στήσει αντίσκηνο στο κτίριο 6 της Ευελπίδων. Η φωνή έβγαινε με δυσκολία από το στόμα του. Ο Γιώργος Δούρος ήταν άκεφος. Αρκέστηκε απλά σε χαιρετισμό με μια κίνηση του κεφαλιού του.

Ο Γιώργος Λαναρής μπήκε σκυθρωπός στο ανακριτικό γραφείο. Παρόμοια εικόνα και κατά την αποχώρηση, καθώς οι εκφράσεις του προσώπου έφερναν τον γενικό αρχηγό της Βέροιας στα σύνορα του προβληματισμού και της αγωνίας.

Η δικαιοσύνη για πρώτη φορά φαίνεται να έχει στα χέρια της στοιχεία για το παρασκήνιο που δρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον έτσι συμπεριφέρονται οι εκφραστές της, ο Αριστείδης Κορέας αρχικά και ο Γιώργος Ανδρεάδης στην πορεία. Δείχνουν ο εισαγγελέας και ο ανακριτής πως έχουν λυθεί τα χέρια τους. Στη συγκέντρωση των στοιχείων έχει συμβάλει με καταλυτικό τρόπο ο υπερκοριός της ΕΥΠ που κατέγραψε χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες. Οι διάλογοι λειτούργησαν σαν… πινακίδες στην εθνική οδό για τον Κορέα την εποχή που διερευνούσε την υπόθεση και προχωρούσε στη σύνταξη του πορίσματός του.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ – ΣΟΚ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Την Τρίτη (21/4) ο ανακριτής και η εισαγγελέας (Μαυροπούλου) πήραν μία απόφαση που σύμφωνα με νομικούς δείχνει πόσο σοβαρή είναι η υπόθεση. Αλλά κυρίως πόσο ποντάρουν στα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει έως τώρα. Το πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League και επίτιμος αντιεισαγγελέας Εφετών, ο Χαρίλαος Ζυγογιάννης, όχι μόνο ενημερώθηκε ότι τού απαγγέλθηκε κατηγορία για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος, αλλά μία ώρα αργότερα τού επιβλήθηκε και περιοριστικός όρος. Το πρώτο μέτρο εις βάρος κάποιου εμπλεκόμενου στο πόρισμα του Κορέα ή στην ανάκριση του Ανδρεάδη. Στον Ζυγογιάννη απαγορεύτηκε η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο!

Οι καμπάνες άρχισαν να ηχούν. Όχι, όμως, πένθιμα ή χαρμόσυνα. Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα έσκασε σαν βόμβα και ήταν ένα μήνυμα για την συνέχεια… Οι εξελίξεις στον μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου ενδέχεται να είναι ραγδαίες αν ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος επιβληθεί στα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ και τους διαιτητές που έχουν εμπλοκή με την υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης”.

Νομικοί κύκλοι θεωρούν δεδομένο ότι ανάλογης αντιμετώπισης θα τύχουν και άλλα πρόσωπα που πέρασαν ή θα περάσουν από το γραφείο Ανδρεάδη. Ειδικά αυτά που κατέχουν κάποιο αξίωμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συνεπώς μπορούν ανά πάσα στιγμή να επιδείξουν παραβατική συμπεριφορά ανάλογη με αυτή που τους αποδίδεται στο πόρισμα Κορέα. Και ο περιοριστικός όρος ισχύει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Από το πρωί της Τετάρτης (22 Απριλίου) ο Ανδρεάδης θα δίνει κλήσεις στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους της υπόθεσης. Από το γραφείο του θα περάσoυν μεταξύ άλλων ένα μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, δύο μεγαλοστελέχη της ομοσπονδίας και ένας πρόεδρος ΠΑΕ της Super League.


TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ