ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Απειλεί το ρεκόρ 18 ετών του Τόσακ!

Απειλεί το ρεκόρ 18 ετών του Τόσακ!
Ρομπίνιο-Ραούλ-πανηγυρικό

Στα βήματα της Ρεάλ Μαδρίτης του Τζον Τόσακ τη σεζόν 1988-89, η οποία σημείωσε ρεκόρ τερμάτων στην ιστορία της με 107 γκολ, βαδίζει σιγά σιγά η "βασίλισσα".

Μπορεί στα φιλικά προετοιμασίας να δέχτηκε πολλά "χαστούκια" και τα ισπανικά ΜΜΕ να της άσκησαν πολύ σκληρή κριτική, όμως στα επίσημα παιχνίδια παρουσιάζεται όπως την θέλουν οι φίλοι της: σοβαρή, ουσιαστική, αποτελεσματική και θεαματική!
Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Πριμέρα Ντιβισιόν με 28 πόντους (9 νίκες-1 ισοπαλία-2 ήττες) και να έχει σημειώσει 29 τέρματα, μόλις τρία λιγότερα από όσα είχε πετύχει στο αντίστοιχο διάστημα ο θρυλικός Ούγκο Σάντσες και η παρέα του.

Πιο αναλυτικά, η "βασίλισσα" σημειώνει κατά μέσο όρο 2.4 τέρματα ανά παιχνίδι, γεγονός που συνιστά την καλύτερη επιθετική συγκομιδή της ομάδας τα τελευταία 16 χρόνια, με το αντίστοιχο νούμερο την περσινή σεζόν όπου καθόταν ο Φάμπιο Καπέλο στον πάγκο να είναι μόλις 1,8 τέρματα ανά παιχνίδι.

Η διαφορά πάντως στα τέρματα προκαλεί θαυμασμό, με τους "μερένγκες" να έχουν θετικό συντελεστή +17 (29 τέρματα υπέρ-12 κατά), ενώ μετά τις 12 πρώτες αγωνιστικές της σεζόν του ιστορικού ρεκόρ, η Ρέαλ είχε θετικό πρόσυμο στα τέρματα 19.

Στα συν ακόμα των πρωταθλητών Ισπανίας η παρουσία των Ραούλ-Φαν Νίστελροϊ στη γραμμή κρούσης,, με τους δύο κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ (μαζί έχουν ξεπεράσει τα 110 τέρματα) να έχουν ήδη σημειώσει από 12 τέρματα μαζί στην φετινή Πριμέρα Ντιβισιόν, έχοντας πλέον άξιο συμπαραστάτη στο πρόσωπο του "αφιονισμένου" Ρομπίνιο.






TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ