ΜΙΛΑΝ

Αντσελότι: "Στον Πίρλο η Χρυσή Μπάλα"

Αντσελότι: "Στον Πίρλο η Χρυσή Μπάλα"
New Image

Το εγκώμια των Πίρλο και Κακά για την εμφάνισή τους κόντρα στη Μπενφίκα, έπλεξε ο τεχνικός των "ροσονέρι". Ο ενθουσιασμός του Γκαλιάνι, η αναγνώριση στον Ρουί Κόστα

"Ο Πίρλο είχε ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ ήταν εκπληκτικός ο τρόπος που έπαιξε σε όλο το ματς. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα κερδίσει την Χρυσή Μπάλα, νομίζω πάντως ότι ο Κακά έχει ένα αβαντάζ λόγω των τερμάτων που πέτυχε πέρυσι στο Τσάμπιονς Λιγκ", τόνισε με δηλώσεις του ο τεχνικός των "ροσονέρι" και συνέχισε:

"Όμως ο Πίρλο αξίζει να είναι υποψήφιος. Δεν βλέπω πολλούς μέσους που να βρίσκονται στο επίπεδό του. Εμείς ευτυχώς έχουμε στις τάξεις μας τους δύο κορυφαίους".


Η Χρυσή Μπάλα όνειρο για Πίρλο
Όσο για το κλειδί της επικράτησης κόντρα στην Μπενφίκα με 2-1 στο "Σαν Σίρο", ο Αντσελότι στάθηκε στο εκρηκτικό ξεκίνημα της ομάδας του, που την είδε να αποκτά προβάδισμα δύο τερμάτων πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο του ματς.

"Το ότι καταφέραμε να ανοίξουμε γρήγορα το σκορ ήταν το μυστικό. Με αυτόν τον τρόπο αναγκάσαμε τους Πορτογάλους να παίξουν πιο ανοιχτά, και αυτό μας άφησε περισσότερο χώρους για να παίξουμε στις αντεπιθέσεις".


Την ίδια ώρα, ο Πίρλο "απαντούσε" στον προπονητή του, αναφορικά με τον τίτλο του Χρυσής Μπάλας που πρέπει να του απονεμηθεί: "Είναι ένα σημαντικό όνειρο που έχουμε όλοι όταν ξεκινάμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο, όμως η Μπενφίκα είχε ευκαιρίες μόνο στο πρώτο μέρος".


"Η Ευρώπη είναι το... στοιχείο μας"
Ο πιο ενθουσιασμένος πάντως απ'όλους στο στρατόπεδο των "ροσονέρι" μετά την νίκη επί της Μπενφίκα, η οποία ήρθε στο σωστό... timing για τη Μίλαν (μετά από δύο σερί ισοπαλίες στο Καμπιονάτο με Φιορεντίνα και Σιένα), ήταν ο Αντριάνο Γκαλιάνι, που μίλησε για την ευρωπαϊκή αύρα που αποπνέει η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ.

"Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το φυσικό μας περιβάλλον. Αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε κάθε προπονητή και παίκτη που έρχεται εδώ.

Σε 14 διοργανώσεις, έχουμε φτάσει σε 8 τελικούς, οπότε υπάρχει μία διαφορετική ατμόσφαιρα στον αέρα την ημέρα που προηγείται ενός ευρωπαϊκού ματς.

Παίξαμε υπέροχο ποδόσφαιρο και το σκορ φαντάζει πολύ μικρό, καθώς θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με άνεση, πετυχαίνοντας πέντε ή έξι τέρματα",



δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το standing ovation για τον μεγάλο Ρουί
Όσο για τον Ρουί Κόστα, ο οποίος αποθεώθηκε στην επιστροφή του στο "Σαν Σίρο" ως αντίπαλος, με τον κόσμο αλλά και τους αναπληρωματικούς της Μίλαν να τον χειροκροτούν όρθιοι τιμώντας τον για την πενταετή προσφορά του στους "ροσονέρι", ο αντιπρόεδρος της Μίλαν υπογράμμισε:

"Αγκάλιασα τον Ρουί πριν και μετά το ματς. Πέρασε πέντε σπουδαίες σεζόν εδώ κερδίζοντας πολλά με την ομάδα μας, οπότε ήταν σωστό να χειροκροτήσουμε".















TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ