ΜΙΛΑΝ

Αντσελότι μέχρι το 2010

Αντσελότι μέχρι το 2010
New Image

Ο Κάρλο Αντσελότι, που έχει χαρίσει ήδη 2 Τσάμπιονς Λιγκ στη Μίλαν, ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι τον Ιούνιο του 2010

Ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι των "ροσονέρι" από τον Νοέμβριο του 2001, εξαργύρωσε ουσιαστικά την εκπληκτική φετινή ευρωπαϊκή πορεία της Μίλαν, η οποία πανηγύρισε στις 23 Μάη την κατάκτηση του 7ου Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της, με τους παράγοντες του συλλόγου να κόβουν τον... βήχα στους επίδοξους μνηστήρες του "Καρλίτο", μεταξύ των οποίων οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.
"Ελπίζω να γίνω ο προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες στον πάγκο της Μίλαν. Αισθάνομαι πολύ καλά, υπάρχει μία σχέση που ξεπερνάει το επαγγελματικό επίπεδο", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επίσημη συμφωνία ο 47χρονος τεχνικός και συνέχισε:

" Για εμένα είναι πραγματικά μία σημαντική μέρα γιατί μπορώ να συνεχίσω την περιπέτειά μου στον πάγκο της Μίλαν. Μας πήρε μόνο μερικά λεπτά να καταλήξουμε σε συμφωνία και είμαι ευχαριστημένος που παρέμεινα.

Πήραμε το Τσάμπιονς Λιγκ γιατί ο σύλλογος με στήριξε τον περασμένο Νοέμβριο. Εάν ήμουν σε άλλη ομάδα ίσως να έψαχναν τότε για νέο προπονητή, όμως ο αντιπρόεδρος Γκαλιάνι είναι σπουδαίος ποδοσφαιρικός παράγοντας".




20 χρόνια από το πρώτο συμβόλαιο...
Από την πλευρά του, ο Αντριάνο Γκαλιάνι γύρισε το ρολόι του χρόνου αρκετά πίσω, στο... μακρινό 1987, όταν υπέγραφε το πρώτο συμβόλαιο με τον Κάρλο Αντσελότι, ως ποδοσφαιριστή.

" Έχουν περάσει 20 χρόνια και ο Κάρλο έγινε σταθερά ένα μέρος της οικογένειας της Μίλαν", ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιό του.

Να σημειωθεί ότι ενδεχομένως αυτό να ήταν το τελευταίο συμβόλαιο που υπέγραψε με τους "ροσονέρι" ο Κάρλο Αντσελότι, καθώς πριν από λίγες ημέρες εξέφρασε την επιθυμία του να αναλάβει τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική Ιταλίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της επιτυχίας του Κάρλο Αντσελότι, αρκεί η παρακάτω αναφορά που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της Μίλαν:

" Στα 6 χρόνια παρουσίας του έχει κερδίσει 6 τρόπαια, ανάμεσα στα οποία 2 Τσάμπιονς Λιγκ, έχει φτάσει σε έναν τελικό περισσότερο από τον Αρίγκο Σάκι και έχει κατακτήσει ένα τρόπαιο παραπάνω από τον Φάμπιο Καπέλο", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όντας 6 χρόνια στον πάγκο της Μίλαν, ο τεχνικός από την Εμίλια έχει "ισοφαρίσει" τον Φάμπιο Καπέλο (έμεινε εξίσου έξι χρόνια) και απομένει να ξεπεράσει τα επτά χρόνια του Νερέο Ρόκο, για να γίνει ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της Μίλαν.














TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ