CHAMPIONS LEAGUE

Αντίστροφη μέτρηση

Αντίστροφη μέτρηση
ΤΡΟΠΑΙΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Η Αθήνα ζει σε ρυθμούς Champions League. Την Δευτέρα έρχονται οι αποστολές

Απο το μεσημέρι του Σαββάτου η Αθήνα ζει σε ρυθμό Champions League. Στο Καλλιμάρμαρο, το Ζάππειο και το Σύνταγμα έχει ξεκινήσει το Champions Festival που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελικού στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην Μίλαν και την Λίβερπουλ.
Το κέντρο της πόλης σιγά-σιγά έχει ξεκινήσει να παίρνει "χρώμα" απο τους οπαδούς των δυο ομάδων, καθώς έχουν αρχίσει να έρχονται οι πρώτοι Άγγλοι και Ιταλοί. Είναι χαρακτηριστικό οτι υπάρχουν περιπτώσεις οπαδών των "κόκκινων" που ήρθαν ακόμη και απο την Αυστραλία για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο Champions Festival όσοι ενδιαφέρονται έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν αναμνηστικά των δυο συλλόγων, να συμμετέχουν σε διάφορους διαγωνισμούς και να κερδίσουν εισιτήρια του τελικού, ενώ θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν ποδοσφαιριστές παγκοσμίου επιπέδου (ο Ζιντάν θα είναι την Τετάρτη στο Festival).

Όσον αφορά τις αποστολές των δυο ομάδων, Μίλαν και Λίβερπουλ θα είναι την Δευτέρα στην Αθήνα, ωστόσο Ράφα Μπενίτεθ και Κάρλο Αντσελότι καταστρώνουν έδω και μέρες τα σχέδια τους για να "αιφνιδιάσουν" τον αντίπαλο. Την Τρίτη οι τεχνικοί των δυο ομάδων θα παραθέσουν την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Έρχονται οι οπαδοί, προβληματίζεται η Αστυνομία
Το γεγονός ότι οι αντίπαλοι οπαδοί προέρχονται από την Ιταλία και την Αγγλία προκαλεί ισχυρό πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ λόγω του βεβαρημένου παρελθόντος των παραπάνω, αρχής γενομένης από τον τραγικό τελικό του Χέιζελ το 1985 με τους 39 νεκρούς και πιο πρόσφατη κατάληξη τα επεισόδια στο Ολίμπικο της Ρώμης ανάμεσα σε οπαδούς της Ρόμα και της Μαντσεστέρ Γιουνάιτεντ τον περασμένο Απρίλιο.

Το "κακό" παρελθόν και το γεγονός ότι θα φτάσουν στην ελληνική πρωτεύουσα 40.000 φίλαθλοι (οι 5.000 χωρίς να διαθέτουν εισιτήριο για τον αγώνα) έχει ανεβάσει στο "κόκκινο" την πίεση στα γραφεία της ΓΑΔΑ και στο Μέγαρο της Κατεχάκη.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, με αιχμή το κέντρο της πόλης και τους χώρους γύρω από το ΟΑΚΑ, όπου την ημέρα του τελικού θα δημιουργηθεί περιμετρικά μια "κίτρινη ζώνη" που θα μπορούν να διέλθουν μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων.

Επίσης θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος σε όλους όσοι παρακολουθήσουν το παιχνίδι στο γήπεδο. Τα απαγορευμένα αντικείμενα δεν είναι άλλα από καπνογόνα, φωτοβολίδες και αιχμηρά αντικείμενα, ενώ η UEFA απαγόρευσε ρητά την κατανάλωση αλκοόλ και την ανάρτηση πανό με ρατσιστικό ή υβριστικό περιεχόμενο.

Έλληνες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ταξίδευσαν για επιμόρφωση σε Αγγλία και Ιταλία προκειμένου να παρακολουθήσουν παιχνίδια της Μαντσεστέρ Γιουνάιτεντ και της Μίλαν, για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι τους σε αυτές τις χώρες. Από τη ΓΑΔΑ δηλώνουν ότι υπάρχει άψογη συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Μ. Βρετανίας και της Ιταλίας, καθώς και με τους υπευθύνους ασφαλείας των δύο ομάδων.















TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ