ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή για Μπούσι

Αναβολή για Μπούσι
ΜΠΟΥΣΙ

Αναβολή για την Πέμπτη, δηλαδή μίας εβδομάδας, πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του Αλμπάν Μπούσι στην συνεδρίαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League και του Αθλητικού Δικαστή

Αιτία της κλήσης σε απολογία; Οι ενέργειες που είχε προβεί ο διεθνής Αλβανός ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Καλαμαριάς μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι κι αφού διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.
Το κατηγορητήριο που «συνοδεύει» τον Μπούσι είναι ως γνωστό βαρύ ωστόσο μετά από αίτημα του δικηγόρου του, Κώστα Μπάιμπα, η υπόθεση θα εξεταστεί την ερχόμενη Πέμπτη. Ο συνήγορος του ποδοσφαιριστή κατέθεσε έγγραφο επικαλούμενος «κώλυμα» και με τη σειρά του το πρωτοβάθμιο όργανο της Super League το έκανε αποδεκτό. Αυτό σημαίνει ότι ο Μπούσι έχει το δικαίωμα ν΄ αγωνιστεί την Κυριακή στην εντός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ατρόμητο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το γράμμα του νόμου ο Μπούσι απειλείται:
α)
με χρηματική ποινή ύψους 40.000 ευρώ τουλάχιστον,
β) με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο τουλάχιστον ενός έτους,
γ) με απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο τουλάχιστον τριών ετών, όπως αναφέρεται στον ΚΑΠ για παραβάσεις του άρθρου 92. Ωστόσο εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τιμωρία αγωνιστικών.

Όσο για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Μπούσι; Αυτές έχουν να κάνουν με παραβάσεις οι οποίες αναφέρονται σε τέσσερα άρθρα του ΚΑΠ. Στο άρθρο 74, για «αντιαθλητική συμπεριφορά», «πτυσμός κατά αντιπάλου», «άσεμνα, προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια ή χειρονομίες», στο άρθρο 76 για «ανάρμοστη διαγωγή», στο άρθρο 92 για «παραβάσεις καταστατικού-κανονισμών ΕΠΟ» και στο άρθρο 96 για «επιβολή κυρώσεως επί σοβαρών παραβάσεων που έχουν διαφύγει της προσοχής του αξιωματούχου αγώνα» και «επανόρθωση καταφανών σφαλμάτων στις πειθαρχικές αποφάσεις του διαιτητή».

Όσο για το που αναμένεται να στηριχθεί η ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς; Στο ότι ο Ολλανδός Μαρκ Φαν Μπόμελ της Μπάγερν Μονάχου για ανάλογη χειρονομία με αυτή του Μπούσι που είχε προβεί προς τους φιλάθλους της Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου της Μαδρίτης σε αγώνα για το φετινό Champions League είχε τιμωρηθεί με μία αγωνιστική.

Κατσαβάκης: «Πρώτα ο Θεός»
Ο προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Μάκης Κατσαβάκης, σε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, εν όψει του κρίσιμου εντός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο Αθηνών τόνισε: «Πλησιάζουμε στο πραγματικά «παιχνίδι της χρονιάς» με όλη τη σημασία των λέξεων. Οφείλουμε να υπερβάλλουμε τους εαυτούς μας, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη, στην κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών, που σχεδόν θα μας διασφαλίσουν την κατηγορία μας. Ο αντίπαλος είναι δύσκολος και διαθέτει καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Πιστεύουμε, πρώτα ο Θεός, και με τη βοήθεια των φιλάθλων μας να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο, σφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο την παραμονή μας».

Στα αγωνιστικά ο Σωκράτης Φυτανίδης αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση και για προληπτικούς λόγους θα υποβληθεί αύριο Παρασκευή σε μαγνητική τομογραφία.













ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ