ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Με παναθηναϊκή φιλοσοφία"

Αναστασίου: "Με παναθηναϊκή φιλοσοφία"
INTIME SPORTS

Παρουσιάστηκε στην Παιανία ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του, οι οποίοι μαζί με τον Γιάννη Αλαφούζο μίλησαν για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού. "Θα ανακοινώσουμε 2-3 παίκτες σύντομα" είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας προπονητής, "θα κάνουμε μηνυτήρια αναφορά για τις κακές διαιτησίες" αποκάλυψε ο πρόεδρος των "πρασίνων".

Η παρουσίαση του νέου τεχνικού τιμ του Παναθηναϊκού έγινε την Τρίτη το πρωί με τον Γιάννη Αναστασίου και τους συνεργάτες του να μιλούν στα ΜΜΕ.

Στην Παιανία παραβρέθηκαν άπαντες εκτός του Νίκου Νταμπίζα, ο οποίος δεν έδωσε το παρών για λόγους ανωτέρας βίας.

Τον λόγο πρώτος πήρε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος χαιρέτησε τους δημοσιογράφους, ενώ η σκυτάλη αμέσως μετά πήγε στον Γιάννη Αλαφούζο, που δήλωσε: α ς ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας. Λίγα πράγματα για τη φιλοσοφία μας και το βασικό λόγο που επιλέξαμε τη συγκεκριμένη τεχνική ηγεσία.

Η τεχνική ομάδα επιλέγει με βασικό κριτήριο το υψηλό επίπεδο. το σύγχρονο ποδόσφαιρο και το ήθος. Άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο όραμα και την ίδια πεποίθηση. Ο προπονητής είναι ο Γιάννης Αναστασίου, ο Σαραβάκος ο συντονιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Ρούτερ εξειδικεύεται στη δημιουργία νέων παικτών, ο Γιάννης Βονόρτας είναι δικαιωματικά σε αυτό το τραπέζι, όχι ότι ο Χουάν δεν το άξιζε. καθώς στήριξε την ομάδα με μεγάλη επιτυχία. Ο Γιούσεφ Βος είναι γυμναστής που θα βοηθήσει την ομάδα. Ο Νταμπίζας είναι στη Νιόν για το πρώτο δίπλωμα και θα είναι ο τεχνικός διευθυντής. Θα υπάρξει ανακοίνωση".

Αναστασίου: "Με παναθηναϊκή φιλοσοφία"
INTIME SPORTS

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος ήταν ο επόμενος που μίλησε, είπε: "Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Όλα ξεκίνησαν κάποια στιγμή όταν ήμουν στην Αγγλία. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα. Έγιναν κάποιες συζητήσεις με βασικό στόχο να εξελιχτεί ο Παναθηναϊκός σε Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ και εγώ που έζησα αρκετά χρόνια στο εξωτερικό το βίωνα. Όταν γινόταν αναφορά στην Ελλάδα για ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ και το βιώνω και τώρα από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα αναλάβω.

Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο κλαμπ, ευρωπαϊκό και το γνωρίζω πολύ καλά αυτό. Ο στόχος είναι το κλαμπ να λειτουργήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σίγουρα απαιτείται πολύ δουλειά και είμαστε κάτι παραπάνω από έτοιμοι για αυτό. Στόχος είναι να εξελιχθούμε σε όλους τους τομείς.

Στόχος το κλαμπ να έχει τη δική του φιλοσοφία, όχι βασισμένη σε αγγλικό ή γερμανικό πρότυπο. Αφού υπάρχει η ακαδημία όπου γίνεται δουλειά με καλή φιλοσοφία, στόχος είναι να γίνει αυτό στην πρώτη ομάδα, ώστε σε λίγα χρόνια ο Παναθηναϊκός να παράγει τους δικούς του παίκτες και προπονητές. Υπάρχουν τα περιθώρια, απαιτείται πολλή δουλειά. Μας αρέσει η δουλειά, δε θα ακούσετε πολλά λόγια από εμένα και τους συνεργάτες μου".

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Σαραβάκος είπε: "Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που μετά από πολλά χρόνια είμαι στον Παναθηναϊκό κι έχω αυτή τη θέση. Έχω μιλήσει με το τιμ. Δεν θέλω τα πολλά λόγια. Θα είμαι ο συνδετικός κρίκος με το τιμ, με τον Γιάννη Αναστασίου, με τον Γιάννη Σαμαρά και τον Γιάννη Βονόρτα.

Θέλουμε να βελτιώσουμε την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, στόχος μας είναι να φέρουμε στην ομάδα παίκτες που δεν θα θέλουν μόνο ένα καλό συμβόλαιο από τον Παναθηναϊκό, αλλά θα ξέρουν την ιστορία του Παναθηναϊκού και το τι σημαίνει να παίζεις για τον Παναθηναϊκό".

Ο Νίκος Νταμπίζας που απουσίαζε έστειλε μία γραπτή δήλωση, η οποία ανέφερε: "Με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού τιμ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους της ομάδας για την επιλογή στο πρόσωπό μου. Ένας μεγάλος σύλλογος με επέλεξε για έναν πολύ σημαντικό λόγο, κάτι που αποτελεί τιμή και ευθύνη. Στόχος είναι η αναγέννηση του συλλόγου. Θα εργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε το όραμα πράξη".

Επίσης, τόσο ο Στιβ Ρούτερ όσο και ο Γιούσεφ Φος ευχαρίστησαν τον Παναθηναίκό για την ευκαιρία που τους δίνεται, ενώ ο Γιάννης Βονόρτας είπε: "Δεν καταφέραμε να βάλουμε την ομάδα στα play off, ήταν μικρό το διάστημα και η παραμικρή απώλεια θα κόστιζε. Καταφέραμε στο τέλος να φτάσουμε στο τέλος έχοντας ένα καλό αγωνιστικό προφίλ και να περιμένουμε τώρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους μου τους συνεργάτες (σ.σ. ανέφερε όλο το τιμ του Παναθηναϊκού που δούλεψε μαζί του), γιατί κάθε μέρα βοήθησαν για να πετύχουμε όσο περισσότερα μπορούσαμε. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, γιατί πιστεύω σε αυτό το όραμα που έχει να κάνει με την αναγέννηση του Παναθηναϊκού.

Είμαι σίγουρος πως θα πάμε καλά, δεν λέω καλή επιτυχία γιατί θα πάμε καλά. Είμαι σίγουρος. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Γιάννη Αναστασίου και του παραδίδω τα κλειδιά της ομάδας".

Στη συνέχεια έγιναν αρκετές ερωτήσεις με αποδέκτες τον Αναστασίου και τον Αλαφούζο. Μία από τις ατάκες του προέδρου του Παναθηναϊκού που αξίζει να σημειωθεί είναι η εξής και αναφέρεται στη διαιτησία: "Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διορθωθεί η κατάσταση. Ένας γνωστός δικηγόρος θα υποβάλλει τις επόμενες μέρες μηνυτήρια αναφορά και θα καταγγείλει ότι οι κακές διαιτησίες που είχαμε φέτος δεν ήταν τυχαίες και ότι συνιστούν κάτι βαθύτερο και πιο σκοτεινό. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της δικαιοσύνης αν αυτά που λέμε ισχύουν ή αν είναι φαντασιώσεις δικές μας".

Επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντικό ήταν αυτό που είπε και ο Αναστασίου για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: "Από το υπάρχον υλικό θα πρέπει να μιλήσουμε πρώτα με τους παίκτες. Θα ήταν πιο τίμιο. Για τις μεταγραφές υπάρχει αρκετή κίνηση. Οι στόχοι έχουν οριοθετηθεί, έχουν γίνει επαφές, έχουμε μιλήσει με παίκτες και είναι σημαντικό το μεγαλείο του ΠΑΟ στην Ευρώπη. Δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά τις επόμενες μέρες ίσως μπορέσουμε να ανακοινώσουμε δύο ίσως και τρεις παίκτες".

Αναστασίου: "Με παναθηναϊκή φιλοσοφία"
INTIME SPORTS

Για τις αντιδράσεις σε βάρος του Νίκου Νταμπίζα ο Αλαφούζος είπε: "Βασικότατος λόγος που αποφασίσαμε να συνεργαστούμε είναι η μεγάλη του εμπειρία από το εξωτερικό. Το αγγλικό ποδόσφαιρο διαφέρει σε πολλά από το δικό μας και κυρίως σε ήθος. Με εντυπωσίασε η αρτιότητα της σκέψης του και οι αρχές που έδειξε να έχει. Είναι ευθύνη της διοίκησης να επιλέγει τους συνεργάτες της. Σεβόμαστε την άποψη των οπαδών μας και είμαστε πάντα σε ανοικτό διάλογο, αλλά πρέπει και η διοίκηση να αποφασίζει με ποιους θα συνεργαστεί".

Για την έμφαση που θα δοθεί στις ακαδημίες ο Αναστασίου σχολίασε: "Είναι στόχος να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητές τους. Μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Πρέπει τα παιδιά που θα μπουν στην ομάδα να έχουν εκπαίδευση που πρέπει. Θα υπάρχει εβδομαδιαία επικοινωνία με την ακαδημία. Θα συζητιούνται τα πάντα που αφορούν την εξέλιξη των ακαδημιών και των παικτών, για να προλαβαίνουμε καταστάσεις. Είναι ευαίσθητη η ηλικία των παικτών και πολλές φορές το περιβάλλον αντί να φτιάξει έναν παίκτη τον καταστρέφει. Για μας θα είναι σημαντικό να τους προστατεύουμε".

Αναστασίου: "Με παναθηναϊκή φιλοσοφία"
INTIME SPORTS

Ακόμη ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε: "Θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές. Στόχος είναι η ομάδα να έχει 20 παίκτες και τρεις τερματοφύλακες. Θέλω να δουλέψω με μικρό ρόστερ για να υπάρχει ανταγωνισμός. Όλοι θα παίζουν και θα πρέπει να είναι έτοιμοι. Τα παιδιά από την ακαδημία θα πλαισιώνουν την πρώτη ομάδα. Τους υπολογίζουμε κανονικά για την πρώτη ομάδα. Γι' αυτούς που θα φύγουν καλό θα είναι να το μάθουν οι παίκτες πρώτα και μετά ο Τύπος".

Τέλος, για το αν θα φέρει αλλαγές η συμμετοχή στην Ευρώπη, αλλά και για το τι θα είναι επιτυχία τη νέα σεζόν Αναστασίου και Αλαφούζος είπαν τα εξής:

Αναστασίου: "Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα κορυφής. Είναι εύκολο να δώσουμε υποσχέσεις. Δεν είναι στη φιλοσοφία μας να λέμε μεγάλα λόγια. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι πως θα μεγιστοποιήσουμε τις ώρες μας στο γήπεδο, μαζί με τον κ. Ρούτερ, για να κάνουμε όσο καλύτερη δουλειά μπορούμε και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε.

Και να βγούμε Ευρώπη για εμάς δεν αλλάζει κάτι. Ο σχεδιασμός μας έχει ήδη γίνει, το μπάτζετ το ξέρουμε, τους παίκτες που θέλουμε τους ξέρουμε, έχουμε το πλάνο μας και είτε βγει, είτε όχι η ομάδα στην Ευρώπη είναι το ίδιο".

Αλαφούζος: "Δεν υπάρχει λόγος για να αλλάξει το μπάτζετ σε περίπτωση που παίξουμε στην Ευρώπη. Το μπάτζετ και οι αρχές που βάζουμε, είναι για να δημιουργήσουμε μελλοντικά έναν πολύ ισχυρό Παναθηναϊκό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ