ΑΡΗΣ

Άναψε "κόκκινο φως" για Γκαρσία

ΑΡΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ / 28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE
Γκαρσία-Άρης MOTIONTEAM

Οι "κιτρινοί" δεν δίνουν άδεια στον Ν.Γκαρσία για φιλικό της Βολιβίας. Πρίττας: "Πιο γρήγοροι από πέρυσι"

Όπως έγινε γνωστό, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βολιβίας ζήτησε από τους "κίτρινους" να δώσουν άδεια στον παίκτη να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να πάρει μέρος με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας στο φιλικό της 6ης Αυγούστου κόντρα στη Γουατεμάλα (θα διεξαχθεί στην Ουάσιγκτον), με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να απαντά αρνητικά όμως στο συγκεκριμένο αίτημα.
Η αιτία είναι πως ο Άρης θα δώσει μία εβδομάδα αργότερα (13 Αυγούστου) τον πρώτο του αγώνα στο Κύπελλο UEFA, κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση που ενσωματωθεί ο παίκτης στην Εθνική Βολιβίας θα χάσει αρκετές ημέρες από την προετοιμασία της ομάδας, στο πλέον σημαντικό κομμάτι της.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως η διοίκηση των "κιτρίνων" είχε κάθε δικαίωμα να αρνηθεί στην κλήση του παίκτη βάση των κανονισμών της FIFA, ενώ κατέστησε σαφές στην βολιβιανή ομοσπονδία πως θα δοθεί άδεια στον παίκτη μόνο στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ του 2010.

Εν τω μεταξύ, ο Σάκης Πρίττας παραχώρησε συνέντευξη στους απεσταλμένους των ελληνικών ΜΜΕ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους στόχους του Άρη τη νέα σεζόν, τα δικά του σχέδια στην τελευταία του σεζόν -βάσει του υπάρχοντος συμβολαίου- στην ομάδα, αλλά και για την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Έλληνα αμυντικού μέσου των "κιτρίνων":

Σάκη, ποιος ο απολογισμός σου από την πρώτη σου χρονιά στον Αρη;

Σε προσωπικό επίπεδο δεν είμαι ικανοποιημένος. Τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περίμενα.

Φέτος είναι η τελευταία χρονιά του συμβολαίου σου.

Δεν έχω το μυαλό στο συμβόλαιο. Καλώς ή κακώς έχω δημιουργήσει ένα όνομα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν θα δυσκολευτώ να βρω ομάδα αν ο Αρης δεν θέλει να συνεχίσω εδώ. Για μένα το ιδανικό θα είναι να κάνω μια καλή χρονιά και να ανανεώσω το συμβόλαιό μου με τον Αρη.

Σκέφτηκες ποτέ να φύγεις επειδή δεν είχες αρκετό χρόνο συμμετοχής;

Δεν σκέφτηκα ποτέ να φύγω. Το ιδανικό για μένα είναι να μείνω και να γίνω πρωταγωνιστής σε αυτή την ομάδα.

Όλοι μιλούν φέτος για την υπέρβαση. Πιστεύεις ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για κάτι τέτοιο;

Οι κινήσεις που γίνονται κάθε χρόνο βελτιώνουν την ομάδα και κάποια στιγμή θα φέρουν αποτέλεσμα. Είτε ένα τίτλο, είτε ένα σκαλοπάτι πάνω από την τέταρτη θέση. Στην Ευρώπη ο στόχος είναι να μπούμε ξανά στους ομίλους στο ΟΥΕΦΑ και κάνοντας πολλά παιχνίδια να γίνει η ομάδα πιο γνωστή στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι οι κινήσεις της διοίκησης είναι προς την κατεύθυνση να έρθει ένας τίτλος στην ομάδα.

Η απώλεια του κυπέλλου έχει αφήσει απογοήτευση στην ομάδα ή σας πείσμωσε περισσότερο;

Σίγουρα απογοητεύεσαι από μια απώλεια ενός κυπέλλου, αλλά μαθαίνεις μέσα από τα λάθη σου. Την επόμενη χρονιά που θα βρεθούμε σε ένα τελικό θα αντιμετωπίσουμε διαφορετικά τα πράγματα.

Τι ήταν αυτό που δεν είχε η ομάδα και έχασε το κύπελλο;


Η ομάδα έδειξε να μην έχει αυτοπεποίθηση και στην πρώτη δύσκολη στιγμή δεν είχε τη δύναμη να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Η αίσθηση που δημιουργήθηκε ότι είμαστε το φαβορί απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δεν ήταν ό, τι καλύτερο.

Με τις νέες προσθήκες και την αλλαγή προπονητή, τι διαφορετικό θα δούμε από τον Αρη τη νέα χρονιά;

Συγκριτικά με πέρσι η ομάδα θα έχει μεγαλύτερη συνοχή, γιατί διατηρήθηκε ένας βασικός κορμός και δεν ήρθαν δέκα καινούργιοι παίκτες όπως πέρσι, με συνέπεια να ξέρουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

Στα δυο φιλικά βλέπουμε ένα Πρίττα ανανεωμένο. Που οφείλεται αυτό;

Στην προετοιμασία πέρυσι προερχόμουν και από ένα σοβαρό τραυματισμό αλλά δεν είχα και τις ευκαιρίες. Δεν θέλω όμως να ρίχνω αλλού τις ευθύνες. Φέτος νιώθω καλά.

Βλέπεις φέτος τον Αρη να είναι πιο θεαματική ομάδα;

Πέρυσι σε πολλά ματς κυνηγήσαμε το αποτέλεσμα, αλλά εγώ δεν διαφωνώ με αυτή την προσέγγιση γιατί θέλω να κερδίζει η ομάδα. Ο κόσμος σίγουρα θέλει να βλέπει θέαμα. Συγκριτικά με πέρσι η ομάδα θα είναι πιο γρήγορη.









































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ