BUNDESLIGA

Αμβούργο - Στουτγκάρδη 1-3: Η ομάδα του Μαυροπάνου έμεινε με πανηγυρικό τρόπο στην Bundesliga

Αμβούργο - Στουτγκάρδη 1-3: Η ομάδα του Μαυροπάνου έμεινε με πανηγυρικό τρόπο στην Bundesliga
@2022 MICHAEL PROBST/AP IMAGES

Μετά από τον θρίαμβό της με 3-0 στον πρώτο αγώνα μπαράζ, η Στουτγκάρδη επιβλήθηκε και στη δεύτερη αναμέτρησή της με το Αμβούργο, αυτή τη φορά με 3-1 εκτός έδρας, για να πανηγυρίσει έτσι με εμφατικό τρόπο την παραμονή της στην Bundesliga.

Το τελευταίο εισιτήριο για την Bundesliga της σεζόν 2023-24 βρήκε κάτοχο το βράδυ της Δευτέρας (05/06) και αυτή είναι η Στουτγκάρδη. Η ομάδα του Ντίνου Μαυροπάνου είχε αποκτήσει τεράστιο αβαντάζ για την παραμονή της χάρη στην σαρωτική επικράτησή της με 3-0 στον πρώτο αγώνα μπαράζ απέναντι στο Αμβούργο και στη ρεβάνς έδωσε στην επιτυχία της θριαμβευτικό τόνο, αφού επικράτησε με 3-1 με ανατροπή, για να φτάσει σε ένα συνολικό σκορ 6-1 υπέρ της.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως οι Σουηβοί έγιναν η πρώτη ομάδα μετά από την Βόλφσμπουργκ το 2018 απέναντι στην Κίελ, η οποία έκανε νταμπλ νικών στα μπαράζ παραμονής/ανόδου της Bundesliga.

Το ματς

Ούσα αναγκασμένη να κυνηγήσει μία μεγάλη ανατροπή μετά από το 0-3 εις βάρος της στην πρώτη αναμέτρηση, η ομάδα του Αμβούργου μπήκε δυναμικά στο χορτάρι του "Φολκσπαρκστάντιον" και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6', με το δυνατό δεξί σουτ εκτός περιοχής του Κίτελ, που κατέληξε στα δίχτυα με τη βοήθεια του δεξιού δοκαριού.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα στο 18' με τον Ζιρασί όμως η χαρά τους κράτησε για λίγο αφού δεν μέτρησε το γκολ μετά από χρήση του VAR (υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης), με το φινάλε του πρώτου μέρους να βρίσκει το Αμβούργο με την εικόνα της καλύτερης ομάδας.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον Μαυροπάνο να γίνεται αλλαγή (είχε κάρτα από το πρώτο μέρος), με την Στουτγκάρδη να καταφέρνει πάντως όχι μόνο να μην απειληθεί από την ομάδα του γερμανικού Βορρά αλλά να φτάνει σε μία μεγάλη ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Ένζο Μιλό.

Ο Γάλλος στράικερ έφερε αρχικά το ματς στα ίσα στο 48' με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος του πέναλτι έπειτα από γύρισμα του Ζιρασί ενώ στο 64' υπέγραψε το 2-1 για την ομάδα του, εκμεταλλευόμενος ολέθριο λάθος του κίπερ Φερνάντες που έχασε τον έλεγχο της μπάλας και επέτρεψε στον Μιλό να σκοράρει απέναντι σε ανυπεράσπιστη εστία.

Το γκολ αυτό έριξε ουσιαστικά τίτλους τέλους στην αναμέτρηση, με την Στουτγκάρδη να γιορτάζει την παραμονή στα μεγάλα σαλόνια με ένα τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις από τον Σίλας και το Αμβούργο να βυθίζεται στη θλίψη, αφού θα μείνει για έκτη διαδοχική χρονιά στη δεύτερη κατηγορία.

  • ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Φερνάντες, Χάιερ (69' Μικελμπρέντσις), Σονλάου, Γκλάτσελ, Κίτελ, Ρέις, Μοντέρο (72' Κονιγκσντόρφερ), Γιατά, Μέφερτ (67' Μπιλμπίγια), Ντομπέ, Μουχάιμ
  • ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Μίλερ, Άντον, Έντο, Βάγκνομαν (82' Σίλας), Μαυροπάνος (46' Τζαγκαντού), Μιλό (66' Τόμας), Ζιρασί (67' Φέιφερ), Κάρατσορ, Ίτο, Φίριχ, Σόσα (66' Νάρτεϊ)
TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ