ΤΣΕΛΣΙ

Αμετάβλητη η κορυφή

Αμετάβλητη η κορυφή
μπαλακ

Ποδαρικό με νίκη έκαναν στο 2008, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και Τσέλσι

Η Άρσεναλ είχε στο μυαλό της το πάθημα της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ το περασμένο Σάββατο και δεν είχε όρεξη για... αστεία απέναντι στην Γουέστ Χαμ. Οι "κανονιέρηδες" με δυο γκολ στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα επιβλήθηκαν 2-0 των "σφυριών" και έμειναν στην κορυφή της Premier League μετά την 21η αγωνιστική.
Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Φάμπρεγας έκανε σέντρα και ο Εντουάρντο με εξαιρετικό κοντρόλ κατέβασε την μπάλα με το στήθος και απέναντι απο τον Ρόμπερτ Γκριν δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει το προβάδισμα στην Άρσεναλ (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι πριν προλάβουν να συνέλθουν απο το σοκ δέχθηκαν και δεύτερο "χτύπημα". Στο 18' ο Κλισί έκανε βαθιά μπαλιά για τον Αντεμπαγιόρ που έπιασε στον... ύπνο την αντίπαλη άμυνα, απέφυγε τον Γκριν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα απο εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς μετά την ντρίμπλα ο Αφρικανός επιθετικός βρέθηκε πολύ πλάγια απο την εστία.

Τα "σφυριά" απο την άλλη, προσπάθησαν αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στον αγώνα, ενώ είχαν και την ατυχία με τον τραυματισμό του Λιούνγκμπεργκ που αποχώρησε απο τον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

"Έπαιξε με την φωτιά" η Μάντσεστερ Γ.
Ένα εξαιρετικό γκολ του Κάρλος Τέβες ήταν αρκετό στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ για να πάρει τη νίκη απέναντι στην Μπέρμιγχαμ.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν στο 25' όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο με πανέμορφο τακουνάκι βρήκε τον Κάρλος Τέβες που δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Μάϊκ Τέϊλορ και να κάνει το 1-0. Η εικόνα της αναμέτρησης ήταν οτι αυτό το γκολ ήταν μόνο η αρχή, όμως οι Τέβες, Ρονάλντο και Νάνι έχασαν αμέτρητες ευκαιρίες για να "καθαρίσουν" τη νίκη (είχαν και δυο δοκάρια), με αποτέλεσμα η Μπέρμιγχαμ να παραμένει στο "κόλπο".

Μάλιστα ο τεχνικός των "μπλε", Άλεξ ΜακΛις, αποφάσισε να ρισκάρει στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα και έπαιξε με δίδυμους "πύργους" στην επίθεση (Ντε Ρίτερ και Φορσέλ). Μάλιστα, οι δυο παίκτες είχαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, όμως το τελευταίο σφύριγμα του δαιτητή βρήκε νικήτρια την Γιουνάϊτεντ.

Νίκη με ανατροπή για Τσέλσι
Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των "16" του Champions League, επικράτησε εκτός έδρας, παρά το γεγονός ότι στο ημίχρονο βρέθηκε πίσω με 1-0, χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Μέρφι στο 10ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, οι "μπλε" ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση, αφού στο 54ο λεπτό, ο Καλού, με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε και ο Μπάλακ, οκτώ λεπτά αργότερα, εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι και διαμόρφωσε το 2-1, που έμεινε ως το τέλος του παιχνιδιού.

Η Τσέλσι αγωνίστηκε με τους: Ιλάριο, Μπελέτι, Αλεξ, Μπενχαΐμ, Μπριτζ, Σον Ράιτ Φίλιπς (88' Πιζάρο), Σίντγουελ (46' Ομπι Μίκελ), Εσιέν, Μπάλακ, Τζο Κόουλ (90' Φερέιρα), Καλού.

Με το δεξί Έβερτον και Πόρτσμουθ

Η Έβερτον επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας στο "Riverside" της Μίντλεσμπρο με 2-0. Η αναμέτρηση δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, όμως τα "ζαχαρωτά" ήταν περισσότερα ουσιαστικά και έφθασαν στη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 67' όταν ο Άντι Τζόνσον απέφυγε τον Ρόμπερτ Χουτ και στην συνέχεια έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μαρκ Σβάρτσερ.

Οι φιλοξενούμενοι "κλείδωσαν" τη νίκη πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Τζόνσον συνδυάστηκε με τον ΜακΦάντεν στην περιοχή και ο δεύτερος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Η Πόρτσμουθ σημείωσε την πρώτη της νίκη στους πέντε τελαυταίους αγώνες, επικρατώντας της Ρέντινγκ με 2-0 στο "Madejski Stadium". Η αναμέτρηση ξεκίνησε καταστροφικά για τους γηπεδούχους καθώς έμειναν με δέκα παίκτες μόλις στο τρίτο λεπτό, όταν ο Ιμπραχιμά Σονκό ανέτρεψε στην περιοχή τον Μπενζανί Μβαρουβάρι.

Ο Νίκο Κράνιτσαρ ήταν αυτός που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στέρησε απο την ομάδα του το γκολ. Όμως, στο 9' οι "pompeys" κατάφεραν να προηγηθούν όταν ο μουντάρι εκτέλεσε φάουλ, ο Μάρκους Χάνερμαν έχασε την μπάλα μέσα απο τα χέρια του και ο Σολ Κάμπελ την έσπρωξε στα δίχτυα απο κοντινή απόσταση.

Στο 66' οι φιλοξενούμενοι εξασφάλισαν τη νίκη, όταν ο Ουτάκα ξεπέρασε στο σπριντ τον Νίκι Σόρεϊ, απέφυγε τον Χάνερμαν και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 2-0.

Στην έκτη θέση η Άστον Βίλα

Η Άστον Βίλα με κεφαλιά του Λάουρσεν λίγο πριν την λήξη του αγώνα, νίκησε 2-1 την Τότεναμ και "σκαρφάλωσε" στην έκτη θέση της Premier League. Στα "χαρτιά" αρκετοί περίμεναν μια συναρπαστική αναμέτρηση, όμως στο πρώτο ημίχρονο τα "σπιρούνια" δεν θύμιζαν σε τίποτα την ομάδα που το περασμένο Σάββατο σημείωσε έξι γκολ στην Ρέντινγκ.

Εκτός απο τα επιθετικά προβλήματα, οι φιλοξενούμενοι είχαν δυσκολίες και στην άμυνα, με αποτέλεσμα στο 41' οι "χωριάτες" να προηγηθούν, όταν ο Άσλεϊ Γιάνγκ εκτέλεσε φάουλ, ο Όλοφ Μέλμπεργκ ξέφυγε απο το μαρκάρισμα του Μάικλ Ντόουσον και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 79' οι παίκτες του Χουάντε Ράμος κατάφεραν να ισοφαρίσουν με ένα... ακροβατικό βολέ του Ζερμέν Ντεφόε, όμως η Τότεναμ προδόθηκε απο τ' αμυντικά λάθη και η κεφαλιά του Λάουρσεν στο 85' χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 2-0



Μάντσεστερ Γ.-Μπέρμιγχαμ 1-0


Φούλαμ-Τσέλσι 1-2



Μίντλεσμπρο-Έβερτον 0-2


Άστον Βίλα-Τότεναμ 2-1






Συνοπτικά τ' αποτελέσματα
Φούλαμ-Τσέλσι 1-2 (10' πεν. Μέρφι - 54' Καλού, 62' πεν. Μπάλακ)
Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 2-0 (2' Εντουάρντο, 18' Αντεμπαγιόρ)
Μάντσεστερ Γ.-Μπέρμιγχαμ 1-0 (25' Τέβες)
Μίντλεσμπρο-Έβερτον 0-2 (67' Τζόνσον, 72' ΜακΦάντεν)
Ρέντινγκ-Πόρτσμουθ 0-2 (9' Κάμπελ, 66' Ουτάκα)
Άστον Βίλα-τότεναμ 2-1 (41' Μέλμπεργκ, 85' Λάουρσεν - 79' Ντεφόε)



























































TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ