ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Αλέγκρι: "Όταν επέστρεψα, μου ζήτησαν να δουλέψω με νέους παίκτες"

Ο Μάσιμο Αλέγκρι σε ντέρμπι της Serie A μεταξύ της Γιουβέντους και της Μίλαν | 22 Οκτωβρίου 2023
Ο Μάσιμο Αλέγκρι σε ντέρμπι της Serie A μεταξύ της Γιουβέντους και της Μίλαν | 22 Οκτωβρίου 2023 @2023 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο Μάσιμο Αλέγκρι μίλησε σε συνέντευξή του στο "Athletic" για τη δεύτερη θητεία του στην Γιουβέντους, τονίζοντας πως όταν γύρισε στην βέκια σινιόρα τού ζητήθηκε να βάλει στην πρώτη ομάδα παίκτες που προέρχονται από τις Ακαδημίες.

Η Γιουβέντους άρχισε τη φετινή σεζόν έχοντας χαμηλά τον πήχη όμως στην πορεία τον ανέβασε μόνη της με την εξαιρετική πορεία της, με αποτέλεσμα να κυνηγάει πλέον το στόχο της επιστροφής στο Champions League μέσω της πρώτης τετράδας.

Ο ίδιος όμως ο Μάσιμο Αλέγκρι, που συνεχίζει να βιώνει έντονη αμφισβήτηση από μεγάλη μερίδα των οπαδών της σινιόρα, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του πως η ομάδα του κάνει ήδη υπερβάσεις, κάνοντας λόγο για την εντολή που είχε πάρει από τη διοίκηση όταν επέστρεψε για να δώσει ευκαιρίες σε νέους ποδοσφαιριστές.

"Όταν επέστρεψα, μου ζήτησαν να ρίξω το μέσο όρο ηλικίας της ομάδας. Ο στόχος ήταν να ανεβάζω τρεις παίκτες από την Next Gen κάθε χρόνο, να μειώσω τα έξοδα όσον αφορά στις αποκτήσεις παικτών και να κρατήσω την ομάδα ανταγωνιστική.

Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να αντιληφθούμε πως τα εννέα διαδοχικά πρωταθλήματα που πήραμε ήταν κάτι το εκπληκτικό. Δεν θα ξανασυμβεί στην Serie A", τόνισε ο έμπειρος προπονητής, για να προσθέσει:

"Τα εννέα διαδοχικά πρωταθλήματα τα έχουμε δει δύο φορές στην ιστορία της Γιουβέντους, τη δεκαετία του '30 και από το 2011 μέχρι το 2020.

Πέρα από αυτά, η Γιουβέντους δεν έχει κατακτήσει στην ιστορία της πάνω από δύο σερί πρωταθλήματα όπως έχουν κάνει άλλοι σύλλογοι. Τα εννέα σερί έχουν χαλάσει τα ποσοστά επειδή η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Τώρα πια είναι αδύνατο να καλύψουμε την οικονομική διαφορά μεταξύ της Premier League και της Serie A. Συνεπώς θα πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση: να δουλεύουμε στην ανάπτυξη των ακαδημιών, μετά στην δεύτερη ομάδα, την Next Gen".

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ