ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αιγάλεω-Skoda Ξάνθη 1-2

Αιγάλεω-Skoda Ξάνθη 1-2
μπαρκογλου

Η Ξάνθη νίκησε με 2-1 το Αιγάλεω στο "Μαυροθαλλασίτης" και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου

Οι Ακρίτες ήταν φανερά πιο έμπειροι, πιο δεμένοι αλλά και πιο ουσιαστικοί σαν ομάδα σε σχέση με το Αιγάλεω και με γκολ του Λαμπριάκου (25') και του Μπάρκογλου (63') κατάφεραν να πάρουν την νίκη-πρόκριση.
Το "Σίτι" απο την άλλη, στα τελευταία πέντε λεπτά, μετά το 1-2 απο τον Πετρόπουλο έγινε απειλητικό και λίγο έλειψε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Η Ξάνθη έδειξε απο την αρχή απειλητικές διαθέσεις και στο 8ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Λαμπριάκος έκανε την πάσα στον Μπάρκογλου, ο τελευταίος μπήκε στην μεγάλη περιοχή απέναντι απο τον Γιαλλούρη όμως το σουτ του προσέκρουσε στο δοκάρι και στην συνέχεια πέρασε άουτ.

Στην συνέχεια οι παίκτες του Αιγάλεω προσπάθησαν να βγουν μπροστά, όμως η έμπειρη άμυνα της Ξάνθης έιχε κλείσει απόλυτα τους διαδρόμους.

Στο 25' οι Ακρίτες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Γιουρασόφσκι έκανε σέντρα ακριβείας απο τα αριστέρα, ο Λαμπριάκος πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Αιγάλεω και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Απο εκεί και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τους παίκτες του Φερέρα να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι δίχως όμως να κάνουν ευκαιρίες.

Στις αρχές της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό, το "Σίτι" έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Σουλίδης έκανε μια όμορφη μπαλιά με αποδέκτη τον Πετρόπουλο που εκμεταλλεύθηκε την λανθασμένη έξοδο του Τούρινα, μπήκε στην μεγάλη περιοχή, όμως ο Σπύρος Βάλλας κατάφερε να ανακόψει την κατάλληλη στιγμή σώζοντας την εστία της ομάδας του απο βέβαιο τέρμα.

Στο 63ο λεπτό ένας παλιός "γνώριμος" του Αιγάλεω, ο Γιώργος Μπάρκογλου, διπλασίασε τα τέρματα της Ξάνθης όταν έκανε το σουτ στην κίνηση απο το ύψος της μεγάλης περιοχής, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ, δίχως όμως να το πανηγυρίσει.

Τρία λεπτά αργότερα, η Ξάνθη υποχρεώθηκε να αγωνίζεται για τον υπόλοιπο αγώνα με 10 παίκτες καθώς ο διαιτήτης της αναμέτρησης καταλόγισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γιουρασόφσκι.

Τα λεπτά κυλούσαν και όλα έδειχναν πως η Ξάνθη θα πάρει μια εύκολη πρόκριση, μέχρι το 89ο λεπτό όταν ο Πετρόπουλος με δυνατό αριστερό σουτ μέσα απο την μεγάλη περιοχή μείωσε για το Αιγάλεω σε 1-2, βάζοντας φωτιά στο υπόλοιπο του παιχνιδιού.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και μάλιστα στο 92ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάνε το παιχνίδι στην παράταση, όταν ο Πετρόπουλος με κεφαλιά πάσα τροφοδότησε τον Καμπαγέρο που έκανε γυριστό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα απο το δεξί δοκάρι του Τούρινα.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Αιγάλεω (Χατζηνικολάου): Γιαλλουρής, Σουλίδης, Μιχελής (63' Καμπαγέρο), Μεϊντής (46' Μουστόγιαννης), Τσάτσος, Φορτσέτι, Όμο, Εντουσέι, Λαζάρου, Σίμανεκ (63' Παλάσκας), Πετρόπουλος.

Ξάνθη (Φερέρα): Τούρινα, Ρίκα, Ζουέλα, Βάλλας, Κωστούλας Μπάρκογλου, Λαμπριάκος, Κιντάνα, Ραντζίσκι (73' Γκαρσία), Τόμιτς (70' Διγκόζης), Γιουρασόφσκι

Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Δάλλας, Γούκος (Ηπείρου) Τέταρτος: Μήτσιος (Ηπείρου)

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Αιγάλεω
(Χατζηνικολάου): Γιαλλουρής, Σουλίδης, Μιχελής, Μεϊντής (46' Μουστόγιαννης), Τσάτσος, Φορτσέτι, Όμο, Εντουσέι, Λαζάρου, Σίμανεκ, Πετρόπουλος
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ξάνθη
(Φερέρα): Τούρινα, Ρίκα, Ζουέλα, Βάλλας, Κωστούλας Μπάρκογλου, Λαμπριάκος, Κιντάνα, Ραντζίσκι, Τόμιτς, Γιουρασόφσκι
Στοιχεία Αγώνα
Διαιτητής: Κύρκος Δ. (Ηπείρου)
Βοηθοί: Δάλλας Κ. (Ηπείρου), Γούκος Δ. (Ηπείρου)
Τέταρτος: Μήτσιος Χ. (Ηπείρου)
Γήπεδο: Δημοτικό Αιγάλεω


1' Έναρξη αγώνα
8' Δοκάρι Ξάνθη Μπάρκογλου
Ύστερα απο πάσα του Λαμπριάκου, ο Μπάρκολγου βγαίνει τετ α τετ με τον Γιαλούρη, το σουτ του σταματάει στο δεξί δοκάρι και καταλήγει άουτ.
20' Σχόλιο
Παιχνίδι κέντρου στο πρώτο εικοσάλεπτο, χωρίς πολύ ευκαιρίες και απο τις δύο ομάδες.
25' Γκολ Ξάνθη Λαμπριάκος
Σέντρα απο τα αριστερά του Γιουρασόφσκι, ο Λαμπριάκος πιάνει αφύλαχτος την κεφαλιά και ανογει το σκορ για την ομάδα του.
35' Κίτρινη κάρτα Αιγάλεω Εντουσέι
41' Σχόλιο
Μετά το γκολ του Λαμπριάκου, η Ξάνθη ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού, κερδίζοντας το χώρο του κέντρου.
45' Έναρξη καθυστερήσεων +1 λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Αιγάλεω
Ο Μουστόγιαννης πέρασε στον αγώνα στην θέση του Μεϊντή.
50' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Γιουρασόφσκι
50' Ευκαιρία Αιγάλεω Πετρόπουλος
Όμορφη μπαλιά απο τον Σουλίδη με αποδέκτη τον Πετρόπουλο που εκμεταλλεύεται την λανθασμένη έξοδο του Τούρινα, μπάινει στην μεγάλη περιοχή, όμως ο έμπειρος Σπύρος Βάλλας κατάφερε να κόψει την κατάλληλη στιγμή.
54' Σουτ Ξάνθη Κιντάνα
Ωραίο σουτ απο τον Κιντάνα ο Γιαλούρης έδιωξε σε κόρνερ.
60' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Ζουέλα
63' Γκολ Ξάνθη Μπάρκογλου
2-0 για την Ξάνθη. Ο Μπάρκολγου κάνει το σουτ στην κίνηση απο το ύψος της μεγάλης περιοχής και πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο γκολ κόντρα στην παλιά του ομάδα, δίχως να το πανηγυρίσει.
64' Αλλαγή παίκτη Αιγάλεω
Ο Καμπαγέρο παίρνει την θέση του Μιχελή.
64' Αλλαγή παίκτη
64' Αλλαγή παίκτη Αιγάλεω
Στην θέση του Σίμανεκ μπαίνει ο Παλάσκας.
66' Κόκκινη κάρτα Ξάνθη Γιουρασόφσκι
Δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον Γιουρασόφσκι και η Ξάνθη θα αγωνίζεται πλέον με 10 παίκτες.
70' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Τόμιτς παίρνει την θέση του Διγκόζη.
74' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Γκαρσία παίρνει την θέση του Ραντζίσκι.
77' Ευκαιρία Αιγάλεω Πετρόπουλος
Όμορφη σέντρα απο τον Μουστόγιαννη, ο Πετρόπουλος έκανε πλασέ στην κίνηση όμως ο Τούρινα δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα.
89' Γκολ Αιγάλεω Πετρόπουλος
Όμορφη κάθετη πάσα με αποδέκτη τον Πετρόπουλο που μπαίνει στην μεγάλη περιοχή κάνει ένα δυνατό αριστερό σουτ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τούρινα κάνοντας μειώνοντας σε 2-1.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +3 λεπτά
92' Ευκαιρία Αιγάλεω Καμπαγέρο
Κεφαλιά πάσα απο τον Πετρόπουλο, ο Καμπαγέρο κάνει το γυριστό σουτ όμως η μπάλα περνάει λίγο έξω απο το δεξί δοκάρι του Τούρινα.
93' Λήξη αγώνα





























TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ