ΣΕΡΧΙΟ ΑΓΚΟΥΕΡΟ

Αγκουέρο: "Έκανα ό,τι μπορούσα για να συνεχίσω, φεύγω με το κεφάλι ψηλά"

Ο Σέρχιο Αγκουέρο με δάκρυα στα μάτια ανακοινώνει το "αντίο" του από το ποδόσφαιρο
Ο Σέρχιο Αγκουέρο με δάκρυα στα μάτια ανακοινώνει το "αντίο" του από το ποδόσφαιρο @ 2021 EMILIO MORENATTI / ASSOCIATED PRESS

Ο Σέρχιο Αγκουέρο αφού ξέσπασε σε κλάματα, συγκινημένος για το πρόωρο τέλος της καριέρας του, ευχαρίστησε ξεχωριστά όλους τους συλλόγους που αγωνίστηκε, ενώ τόνισε πως έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να συνεχίσει να παίζει.

Μία πολύ δύσκολη ημέρα ήταν η Τετάρτη (15/12) για τον Σέρχιο Αγκουέρο, ο οποίος αναγκάστηκε να ρίξει τίτλους τέλους στην καριέρα του, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο Αργεντινός διεθνής βγήκε στο Καμπ Νου, συνοδευόμενος από τους Τζουάν Λαπόρτα, αλλά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του και προτού προλάβει να μιλήσει ξέσπασε σε κλάματα. Ο Αγκουέρο ευχαρίστησε ξεχωριστά όλους τους συλλόγους που αγωνίστηκε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ενώ τόνισε πως αποχωρεί με το κεφάλι ψηλά.

"Η υγεία μου είναι πάνω απ' όλα. Είμαι πολύ περήφανος για την καριέρα μου και πολύ χαρούμενος

Οι γιατροί μού είπαν ότι το καλύτερο ήταν να σταματήσω να παίζω. Ήμουν σε καλά χέρια. Πήρα την απόφαση πριν από 10 ημέρες. Έκανα ό,τι ήταν δυνατό για να δω αν υπήρχε ελπίδα, αλλά δεν υπήρχαν πολλές. Πάντα ονειρευόμουν ότι θα έπαιζα ποδόσφαιρο από όταν ήμουν 5 χρονών και όνειρό μου ήταν να παίξω στην πρώτη κατηγορία, δεν σκέφτηκα ποτέ να φτάσω στην Ευρώπη.

Ευχαριστώ την Ιντεπεντιέντε που εκεί εκπαιδεύτηκα, την Ατλέτικο που πόνταρε σε εμένα στα 18 μου, στους ανθρώπους της Σίτι, που ξέρουν πώς νιώθω γι' αυτούς και άφησα τα καλύτερα εκεί, ενώ και οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα μού φέρθηκαν πολύ καλά.

Επίσης είμαι ευγνώμων προς την εθνική Αργεντινής και προς όλους εσάς που ήρθατε να με δείτε. Και φυσικά είμαι ευγνώμων προς την οικογένειά μου. Είμαι χαρούμενος που είχα αυτούς τους συμπαίκτες. Θα ήθελα πολύ να τους βοηθήσω να πάρουν νίκες εδώ στη Μπαρτσελόνα... Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν να βελτιωθώ όλα αυτά τα χρόνια.

Νομίζω πως έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά και πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ τους δημοσιογράφους, που μου φέρθηκαν καλά και όσοι δεν το έκαναν δεν συμβαίνει τίποτα. Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους των συλλόγων όπου έχω παίξει και κρατάω τα όμορφα πράγματα που έχω ζήσει.

Πάντα θα κρατήσω τα καλά από όλες τις ομάδες στις οποίες βρέθηκα.

Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο την Μπαρτσελόνα. Είμαι χαρούμενος πάντως που αυτό έγινε τώρα κι όχι νωρίτερα στην καριέρα μου.

Τώρα αισθάνομαι καλά με την απόφασή μου. Οι πρώτες εβδομάδες μετά το συμβάν ήταν όντως δύσκολες. Όταν έκανα τα πρώτα τεστ, ενημερώθηκα ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην μπορώ να παίξω άλλο. Δεν ήταν εύκολο.

Ένας υψηλού επιπέδου γιατρός ήταν ξεκάθαρος. Ένας ποδοσφαιριστής πάντοτε θέλει να κερδίζει περισσότερα, όμως είμαι χαρούμενος με όσα κατάφερα. Στο τέλος της ημέρας μετράει η ομάδα κι όχι τι πετυχαίνει ο καθένας ξεχωριστά".

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζοάν Λαπόρτα, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, αλλά έδειξε κατανόηση λέγοντας στον Αγκουέρο: "Πήρες τη σωστή απόφαση και έχεις την υποστήριξη όλων μας. Υπήρξες ένας παγκόσμιας φήμης ποδοσφαιριστής, ένας γεννημένος σκόρερ και όσα πέτυχες ήταν εξαιτίας του ταλέντου, της συμπάθειας και του τρόπου ζωής σου. Θα θέλαμε να έρθεις νωρίτερα, όταν ήσουν ακόμη στην Ατλέτικο".

TAGS ΣΕΡΧΙΟ ΑΓΚΟΥΕΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ