ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το τρίτο "χτύπημά" της με παίκτη που έπαιζε στον Παναθηναϊκό τα τελευταία 4,5 χρόνια

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς
Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς INTIME

Η ΑΕΚ με μυστικές κινήσεις κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και να προσθέσει στο ρόστερ της τρίτο παίκτη που έπαιζε στον Παναθηναϊκό από το 2019 κι εντεύθεν.

Μια αναδρομή στο παρελθόν, θα φέρει στο φως κάμποσες περιπτώσεις, με πιο τρανταχτές εκείνες των Μίμη Δομάζου, Δημήτρη Σαραβάκου, Γιάννη Καλλιτζάκη και Νίκου Λυμπερόπουλου οι οποίοι μεταπήδησαν απευθείας από τον Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ. Υπήρξαν κι άλλοι, όπως ο Γιώργος Δώνης, ο Γιώργος Αλεξόπουλος και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που έκαναν ενδιάμεσες στάσεις πριν φορέσουν τα 'κιτρινόμαυρα' έχοντας πρώτα παίξει με τα "πράσινα". Η συχνότητα των τελευταίων ετών, ωστόσο, είναι ομολογουμένως πρωτόγνωρη!

Τον Ιανουάριο του 2018, η ΑΕΚ πήρε από τον Παναθηναϊκό τον Σουηδό Νίκλας Χουλτ, ο οποίος δεν ήθελε να ανανεώσει με το "Τριφύλι" αν και πιεζόταν γι' αυτό. Ωστόσο η Ένωση δεν μπήκε στη διαδικασία να εκμεταλλευτεί την προσφυγή που ο τότε διεθνής αριστερός μπακ κατέθεσε (και στη συνέχεια απέσυρε) δίνοντας στον Παναθηναϊκό ένα όχι ευκαταφρόνητο αντίτιμο (200.000 ευρώ) για να τον αποκτήσει με μεταγραφή και όχι ως ελεύθερο.

Ο Χουλτ είχε μια αρκετά συμπαθητική θητεία στην Ένωση, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής το καλοκαίρι του 2018, παραμερίζοντας σε αρκετά παιχνίδια από το βασικό σχήμα τον σχεδόν μόνιμα βασικό, Πορτογάλο Έλντερ Λόπες. Στην ΑΕΚ αγωνίστηκε σε 67 ματς (2 ασίστ) και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2020.

Η αποτυχία με τον Ινσούα και η "αρπαγή" του "Γκάτσι"

Εκείνο το καλοκαίρι, η Ένωση αντικατέστησε τον Χουλτ με έναν άλλον αριστερό μπακ που έπαιζε στον Παναθηναϊκό, τον Εμάνουελ Ινσούα. Μια περίπτωση που δεν διάβασε καθόλου καλά, ή για να το πούμε πιο σωστά υπερεκτίμησε, επηρεασμένη από τη δυναμική σεζόν του σκληροτράχηλου Αργεντινού πλάγιου οπισθοφύλακα σε μια πολύ κακή περίοδο για τον Παναθηναϊκό.

Γρήγορα αποδείχθηκε ότι η σκληράδα και το τσαγανό του Ινσούα δεν αρκούσαν για να καλύψουν το μεγάλο έλλειμμα ποιότητας της ΑΕΚ, στο αριστερό άκρο της άμυνάς της. Ακόμα και στη σύγκριση με τον Χουλτ, ο Αργεντινός έπαιρνε πολύ κάτω από τη βάση και αγωνίστηκε τελικά -αν και είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο- σε μόλις 19 ματς, με απολογισμό 11 κίτρινες και 1 κόκκινη κάρτα. Από ξύλο φουλ και από μπάλα... τίποτα!

Η περίπτωση του Γκατσίνοβιτς, είναι ασφαλώς πολύ διαφορετική. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή με πολλές διεθνείς συμμετοχές, εξαιρετικό μπαλαδόρο, γρήγορο και ποιοτικό μέσο ο οποίος στα παιχνίδια που έπαιξε στον Παναθηναϊκό, πρόλαβε να δείξει καλή προσαρμογή και στοιχεία που δεδομένα απουσιάζουν από την Ένωση.

Με άκρα μυστικότητα, η ΑΕΚ έκανε τις κινήσεις που έφερε στο φως το SPORT24 προκειμένου να τον πείσει για την προοπτική της αλλά και να φτάσει στην πόρτα της Χόφενχαϊμ με το σωστό τρόπο. Ο παίκτης είναι ήδη στην Ελλάδα, οπότε ίσως ακόμα και σήμερα (27/6) να ανακοινωθεί η συνεργασία του με τους "κιτρινόμαυρους".

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ