ΑΕΚ

ΑΕΚ: Έτσι πετυχαίνει την αρπαγή του Γκατσίνοβιτς

Ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς
Ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς INTIME

Από τον περασμένο Γενάρη είχε η ΑΕΚ στη λίστα της τον διεθνή μέσο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς αλλά τότε δίστασε. Ωστόσο αυτή τη φορά, δεν έχασε την ευκαιρία. Το SPORT24 παρουσιάζει τα δεδομένα της υπόθεσης.

Όταν κατά τον περασμένο Γενάρη η ΑΕΚ αναλώνονταν στον φαύλο κύκλο της εύρεσης ενός κεντρικού χαφ, μέχρι να καταλήξει στον άοσμο και 'αόρατο' έως σήμερα Αλεξάντερ Φράνσον που αρχικώς προσπεράσει, το οσονούπω μεταγραφικό απόκτημα της, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς περίμενε ένα νεύμα της για να ντυθεί από τότε στα κιτρινόμαυρα.

Η κωλυσιεργία των τότε επικεφαλής του μεταγραφικού επιτελείου, οδήγησε τον ποδοσφαιριστή στην πόρτα του Παναθηναϊκού ο οποίος έδειξε πολύ πιο ζεστός για το δανεισμό του από τη Χόφενχαϊμ. Ο ατζέντης των Στίβεν Τσούμπερ και Ντάρκο Γέβτιτς, Μίλος Μαλένοβιτς τους είχε εξηγήσει πόσο ενδιαφέρουσα περίπτωση ήταν, εκτός από την ΑΕΚ τον είχε προτείνει επίσης στους 'πράσινους' αλλά και στον ΠΑΟΚ.

Η Ένωση άφησε τότε την υπόθεση να περάσει, αλλά τουλάχιστον είχε την ευκαιρία να τσεκάρει τον ποδοσφαιριστή σε συνθήκες ελληνικού πρωταθλήματος. Κι από όσα είδαν και διαπίστωσαν οι άνθρωποί της, έκριναν ότι θα έπρεπε να διατηρήσουν τον Σέρβο στη λίστα των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων για το τωρινό καλοκαίρι.

Έτσι όταν ο Ματίας Αλμέιδα ανέλαβε χρέη προπονητή, ο 27χρονος Γκατσίνοβιτς ήταν ένα τα ονόματα τα οποία τέθηκαν υπόψη του. Και όταν τον παρακολούθησε, άναψε γρήγορα το πράσινο φως για την απόκτησή του καθώς είναι ποδοσφαιριστής με στοιχεία τα οποία επιζητεί για την αγωνιστική αναβάθμιση της ΑΕΚ.

Η αλλαγή δεδομένων, από το δανεισμό στην αγορά

Ωστόσο το τρέχον καλοκαίρι δεν θα ήταν εκ νέου η απόκτησή του υπό τη μορφή δανεισμού, όπως δηλαδή το καταφέρει ο Παναθηναϊκός τον περασμένο Ιανουάριο. Η γερμανική ομάδα, όπως είχε αναλύσει το SPORT24 και ο Αντώνης Οικονομίδης, ξεκαθάρισε προς τους ενδιαφερόμενους ότι μόνο πουλάει πια, ενώ ταυτόχρονα έδωσε και ένα περιθώριο στο Τριφύλλι να το σκεφτεί και να αποφασίσει αν θα προχωρούσε σε τέτοια κίνηση.

Όταν αντιλήφθηκαν ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι διατεθειμένος να δαπανήσει χρήματα για την αγορά του ποδοσφαιριστή, ή τέλος πάντων ότι ακόμα κι αν το έκανε δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσει της Χόφενχαϊμ, οι άνθρωποι της ΑΕΚ έδρασαν άμεσα και γνωστοποίησαν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση των δικαιωμάτων του διεθνούς ποδοσφαιριστή. Ούτως ή άλλως, το... καρτέρι το είχαν στήσει προ πολλού και αυτή την ευκαιρία ακριβώς περίμεναν.

Έχοντας ασφαλώς ως σύμμαχο τον ατζέντη του παίκτη, ήταν εύκολο να φτάσουν με τον Γκατσίνοβιτς και να τον πείσουν ότι είναι η δέουσα προοπτική για εκείνον είναι η ΑΕΚ, απομακρύνοντας έτσι τις όποιες δεύτερες σκέψεις μπορεί να είχε λόγω, της πρότερης θητείας του σε μία άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα. Πλέον απομένει να βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό με τους Γερμανούς, κάτι που από του γνώστες της υπόθεσης, αντιμετωπίζεται ως δεδομένο.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ