ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η σκληρή παρτίδα πόκερ για τον Γκατσίνοβιτς

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς
Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται το πρώτο στίγμα προθέσεων της Χόφενχαϊμ για τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, την παράταση του δανεισμού του οποίου έχουν ενημερωθεί στον γερμανικό σύλλογο πως ζητάει ο Παναθηναϊκός, χωρίς τη δεδομένη στιγμή να ικανοποιεί τους "μπλε" μια τέτοια προοπτική.

Προ ημερών, σε συνέντευξή του σε μέσο της πατρίδας του, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς δημοσιοποίησε πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις Παναθηναϊκού και Χόφενχαϊμ ώστε να παραμείνει στους "πράσινους". Σε προχθεσινό του δημοσίευμα το Kicker, παρότι άφηνε όλα τα περιθώρια ανοιχτά ως προς το στάτους του Σέρβου διεθνή, εκτιμούσε ως πιθανότερη την εκ νέου αποχώρησή του από τη Χόφενχαϊμ.

Καπνός, ξεκάθαρα, υπάρχει. Για το αν ανάψει και φωτιά, χρειάζεται υπομονή. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του SPORT24 από αξιωματούχους του γερμανικού συλλόγου, επιβεβαιώνεται κατ’ αρχάς η πρώτη, διερευνητική κρούση του Παναθηναϊκού, ως προς αρχικά την εξέταση των προθέσεων της Χόφενχαϊμ για τον Γκατσίνοβιτς, ρίχνοντας στο τραπέζι την προοπτική νέου δανεισμού.

O 27χρονος Σέρβος έχει δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο ακόμη και είναι σαφές και από τις πρόσφατες μεταγραφικές κινήσεις της Χόφενχαϊμ πως – εκτός θεαματικά πλέον συγκλονιστικού απροόπτου - δεν υπολογίζεται, τουλάχιστον από το επιτελείο του αγωνιστικού σχεδιασμού.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τυπικά, αλλά και ουσιαστικά, την επικύρωση της σχετικής απόφασης θα πάρει ο νέος τεχνικός, Αντρε Μπραϊτενράιτερ, ο οποίος όπως και ο αθλητικός διευθυντής του γερμανικού συλλόγου, Αλεξάντερ Ρόζεν, βρίσκονται σε διακοπές και αναμένεται να επιστρέψουν στην επαγγελματική τους βάση στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, βάζοντας τα πάντα σε σειρά ως προς το ρόστερ της σεζόν 2022-23.

Σκοπός να είναι ξεκαθαρισμένες οι σημαντικότερες εκκρεμότητες ως την έναρξη της προετοιμασίας της Χόφενχαϊμ, στις 26 Ιουνίου. Το μέλλον του Γκατσίνοβιτς – κακά τα ψέματα – δεν λογίζεται ως "σημαντική εκκρεμότητα", σε επίπεδο που ακόμη και η προοπτική να θελήσει ο νέος τεχνικός να τον δει στην προετοιμασία εκτιμάται ως η (σημαντικά) λιγότερο πιθανή.

Ισχυρισμοί για ενδιαφέρον και δεύτερης ελληνικής ομάδας

Οι υπεύθυνοι όμως της Χόφενχαϊμ, δημοσίως, δεν το αποκλείουν. Όπως και φυσικά δεν… φωνάζουν πως – το πιθανότερο είναι ότι – δεν υπολογίζεται ο Γκατσίνοβιτς. Ισα ίσα. Επιδιώκουν ξεκάθαρα με την στάση τους, ακόμη και αν δεν υπάρχει, να δημιουργήσουν (ή να εμφανίσουν πως υπάρχει) αγορά για τον Σέρβο, προκειμένου να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορούν από τα 3 εκατ. ευρώ που έδωσαν για την αγορά του το καλοκαίρι του 2020.

Και αυτό, ήδη, κάνουν, διαρρέοντας πως ύστερα από την καλή παρουσία του Γκατσίνοβιτς στον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, υπάρχουν αρκετές ομάδες που ρωτάνε για τον 27χρονο μέσο, μεταξύ αυτών και μια ακόμη ελληνική, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά ως προς το μέλλον του. Άμεσο και απώτερο.

Σαφώς το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, για το οποίο είναι ενήμεροι παρότι όχι επισήμως, αποτελεί μια προφανή επιλογή και λύση, ειδικά συνυπολογίζοντας και την επιθυμία του ποδοσφαιριστή, ο οποίος γνωρίζει πως το βασικό του ζητούμενο, να παίζει δηλαδή, ικανοποιείται απόλυτα τη δεδομένη στιγμή με την παραμονή του στους "πράσινους". Πόσο μάλλον αν επιτευχθεί νέος δανεισμός, αφού έτσι εξασφαλίζει και πάλι, στο 100%, τις απολαβές του.

Και ένας νέος δανεισμός για έναν ακόμη χρόνο είναι αυτό που αρχικά τουλάχιστον έχει παρουσιαστεί ως πλαίσιο ενδιαφέροντος από τον Παναθηναϊκό. Προοπτική που όμως δεν ικανοποιεί τη Χόφενχαϊμ, η οποία λογικό είναι από την πλευρά της να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση της χασούρας της. Και αυτό γιατί απόσβεση της επένδυσης που έκανε στον «Γκάτσι», αποκλείεται να πετύχει, ανεξαρτήτως τι (μπορεί να) παρουσιάζουν οι επιτελείς της.

Πόκερ είναι, προβλεπόμενο τελείως σε όλες τις ανάλογες μεταγραφικές υποθέσεις, τρεις οι – εμφανείς τη δεδομένη στιγμή τουλάχιστον - παίκτες (Γκατσίνοβιτς, Παναθηναϊκός, Χόφενχαϊμ), ξεκάθαρο από το μοίρασμα κιόλας πως η υπόθεση δεν θα κλείσει στην πρώτη χαρτωσιά. Κάθε άλλο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ