ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το ιδιαίτερο παιχνίδι του Γιαννίκη κόντρα στον φορμαρισμένο ΠΑΣ και οι σκέψεις του

Ο Αργύρης Γιαννίκης
Ο Αργύρης Γιαννίκης INTIME

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα (27/11, 19:30, Novasports Prime και LIVE στο SPORT24) στους Ζωσιμάδες με τον Αργύρη Γιαννίκη να επιστρέφει στην πόλη που λατρεύτηκε όσο λίγοι, Ποιες οι σκέψεις για την απόδραση της Ένωσης.

Μια πολύ απαιτητική έξοδο έχει η ΑΕΚ για την ενδέκατη αγωνιστική της Super League Interwetten, καθώς αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες (27/11, 19:30, Novasports Prime και LIVE στο SPORT24).

Η Ένωση αντιμετωπίζει τους Ηπειρώτες σε ένα ιδιαίτερο ματς από πολλές απόψεις. Η "επίσκεψη" στα Ιωάννινα αυτή την περίοδο δεν είναι η καλύτερη από άποψη καιρικών συνθηκών. Στην πρωτεύουσα της Ηπειρού έβρεχε αρκετά τις τελευταίες δύο ημέρες, κάτι που αναμένεται να ισχύει και την ώρα του αγώνα.

Αυτό το παιχνίδι "φέρνει" και ειδικές συνθήκες, καθώς τέτοια παιχνίδια απαιτούν ποδοσφαιριστές που παίζουν με δύναμη και όχι σε μεγάλο βαθμό με την τεχνική. Και αν αυτές οι συνθήκες είναι... συνηθισμένες στα Ιωάννινα. όχι μόνο για την ΑΕΚ, το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ιδιαίτερο για τον προπονητή της, Αργύρη Γιαννίκη.

Ο 41χρονος τεχνικός επιστρέφει στην έδρα της πρώην ομάδας του και στην πόλη που λατρεύτηκε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Επί ημερών Γιαννίκη, ο ΠΑΣ επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το δεύτερο επίτευγμα έγινε μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία του ΠΑΣ. Γι αυτό άλλωστε και είναι ιδιαίτερα αγαπητός εκεί, με αποκορύφωμα το πανό του οπαδού στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Στα αγωνιστικά, ο Γιαννίκης υπολογίζει στις υπηρεσίες του Νορντίν Άμραμπατ και του Πέτρου Μάνταλου.

Οι δύο ποδοσφαιριστές έχασαν τις πρώτες προπονήσεις, λόγω ενοχλήσεων στο γαστροκνήμιο, ωστόσο από την Πέμπτη (25/11) προπονήθηκαν κανονικά και λογίζονται για βασικοί. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Τζαβέλλας και Τάνκοβιτς, οι οποίοι δεν ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμού τους.

Ίδια τα μετόπισθεν, σκέψεις για Χατζισαφί

Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στα μετόπισθεν, σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στάνκοβιτς για τον οποίο μένει να παρθεί η απόφαση για το πότε θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να κάνει καθαρισμό στο γόνατο, όπως και ο Λιβάι Γκαρσία τον Μάρτιο.

Στην άμυνα θα αγωνιστούν ο Μισελέν στο δεξί άκρο, το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα παραμείνει και αυτό το ίδιο, αποτελούμενο από τους Βράνιες και Μήτογλου. Από εκεί και πέρα μια μικρή μάχη θα γίνει για το αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς ο Χατζισαφί έχει κάποιες πιθανότητες για να παίξει στο αριστερό άκρο αντί του συμπατριώτη του Μοχαμάντι.

Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει για να "τιμωρήσει" τον Μιλάντ για το λάθος του με τον Ολυμπιακό, αλλά το κάνει και για λόγους ροτέισον και ότι ίσως ταιριάζει καλύτερα στον Χατζισαφί οι συνθήκες του παιχνιδιού. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μεσοβδόμαδα δίνει το πρώτο της παιχνίδι για το Κύπελλο, κόντρα στην Κηφισιά.

Από εκεί και πέρα, οι αμυντικοί μέσοι της Ένωσης θα είναι και αυτοί οι ίδιοι, με τους Σιμάνσκι και Σιμόες να τείνουν να γίνουν διόσκουροι. Άλλωστε από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση απουσιάζει ο Λε Ταλέκ, ο οποίος εκτίει τις κάρτες που συμπλήρωσε, ενώ ο Σάκχοφ μπορεί να προσφέρει σε έναν αγωνιστικό χώρο, όπως αυτός στους Ζωσιμάδες.

Ο Άμραμπατ "κερδίζει" αυτή τη φορά τον Λιβάι

Ο Γιαννίκης θα διατηρήσει το 4-2-3-1 και δεν θα παρατάξει την ομάδα με το αγαπημένο του 4-4-2. Το συγκεκριμένο σύστμα θα μπορούσε να το χρησιμπποιήσει στο συγκεριμένο παιχνίδι, καθώς και ο ΠΑΣ εξακολουθεί να παίζει αυτόν τον σχηματισμό και με τον Ηρακλή Μεταξά. Άλλωστε ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ δεν έχει αλλάξει πολλά σε σχέση με τον προκάτοχό του, περνώντας τη δικιά του πινελιά.

Στη μεσοεπιθετική του γραμμή, ο Τσούμπερ θα τοποθετηθεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ ο Μάνταλος θα παραμείνει στο "10" μιας και είναι σε καλό φεγγάρι. Από εκεί και πέρα, ο Άμραμπατ κερδίζει τη μάχη με τον Λιβάι Γκαρσία και θα ξεκινήσει βασικός. Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και θα ανταμειφθεί γι' αυτό.

Στην κορυφή θα παραμείνει ο Αραούχο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ με τον Ολυμπιακό, με τον Ανσαριφάρντ να αναμένεται να αγωνιστεί κόντρα στην Κηφισιά για το κύπελλο.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ