ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τα δύο συστήματα του Γιαννίκη για την Τούμπα

Ο Αργύρης Γιαννίκης
Ο Αργύρης Γιαννίκης EUROKINISSI SPORTS

Ο Αργύρης Γιαννίκης σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει το σύστημα της ΑΕΚ σε 4-3-3 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Κύπελλο Ελλάδας (19/01, 19:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24), ωστόσο η απουσία του Άμραμπατ είναι πολύ πιθανό να διατηρήσει το 4-2-3-1, με αλλαγές στα πρόσωπα.

Στροφή στο Κύπελλο Ελλάδας για την ΑΕΚ, η οποία θέλει να μαζέψει τα κομμάτια της μετά τη δεύτερη εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό, να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στον ΠΑΟΚ (19/01, 19:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) και να θέσει τις βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, έναν στόχο ιδιαίτερα σημαντικό για πολλούς λόγους.

Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν θα έχει αρκετούς διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, καθώς αφενός ο κορονοϊός επανεμφανίστηκε με δύο θετικά κρούσματα στα δύο τελευταία τεστ, ενώ οι Άμραμπατ και Σάκχοφ, αποκόμισαν προβλήματα τραυματισμού από την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό και έμειναν εκτός αποστολής.

Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός υπέστη μυϊκή κάκωση στην κνήμη από ένα πάτημα του Μάρτενσον, ενώ ο Ουκρανός μέσος υπέστη κάκωση στην αριστερή γαστροκνημία από κλωτσιά που δέχθηκε. Εκτός αποστολής έμειναν και οι Βράνιες, Τάνκοβιτς και Στάνκοβιτς, με τον Αυστριακό κίπερ να αναμένεται να επιστρέψει στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο για τη Super League Interwetten.

Αντίθετα σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό έχει και μια επιστροφή, καθώς ο Σιμάνσκι εξέτισε την ποινή του και θα πάρει μάλιστα και φανέλα βασικού.

Στην αποστολή βρέθηκε την τελευταία στιγμή και ο Χρήστος Γιούσης, που αρχικά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ΑΕΚ Β' για το παιχνίδι με το Αιγάλεω, αλλά κλήθηκε στην πρώτη ομάδα μετά το δεύτερο κρούσμα, ενώ στην αποστολή είναι και ο Μάριο Μιτάι, που είναι ενεργό μέλος και της δεύτερης ομάδας.

Πέραν φυσικά του πρώτου βήματος για την πρόκριση στα ημιτελικά, η ΑΕΚ θέλει τη νίκη για να ανακάμψει από την ήττα με τον Παναιτωλικό και να αναπτερώσει το ηθικό της ενόψει τη κρίσιμης συνέχειας. Σε περίπτωση αντίθετου αποτελέσματος και ειδικά αν συνδυαστεί με κακή εμφάνιση, τα πράγματα ίσως είναι πολύ χειρότερα.

Τα δύο συστήματα που σκέφτεται ο Γιαννίκης

Ο 41χρονος τεχνικός από την ημέρα που ήρθε στον πάγκο της ΑΕΚ έχει καθιερώσει το 4-2-3-1 και δεν το έχει αλλάξει σε κανένα παιχνίδι, παρόλο που δεν είναι το σύστημα που ο ίδιος προτιμούσε στις προηγούμενές του ομάδες.

Ωστόσο στην αναμέτρηση της Τούμπας συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλη φορά να πάει στο 4-3-3, ένα πιο "συντηρητικό" και πιο μαζεμένο" σύστημα. Ο ίδιος στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV τόνισε ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο να αλλάξει το σύστημα ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ.

Οι απουσίες και δη αυτή του Άμραμπατ, ο οποίος προοριζόταν για την κορυφή και όχι για τα άκρα είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για να προχωρήσει σε αυτή τη διάταξη, ωστόσο τα πάντα είναι ανοικτά. Πάντως ως προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Γιαννίκης άφησε στην άκρη το αγαπημένο του 4-4-2, στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, παίζοντας για 1,5 χρόνο στα Ιωάννινα το ίδιο σύστημα, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Με αλλαγές η διάταξη σε σχέση με Παναιτωλικό

Οι απουσίες και όχι μόνο αναγκάζουν τον Αργύρη Γιαννίκη να προχωρήσει σε αλλαγές. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τσιντώτας, μιας και απουσιάζει ο Στάνκοβιτς. Στο δεξί άκρο της άμυνας δεδομένη θεωρείται η αλλαγή του Σβάρνα, με τον Λάζαρο Ρότα να έχει τις περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με τον Μισελέν για να παίξει στο δεξί άκρο.

Στο κέντρο της άμυνας ο Μήτογλου θα καλύψει το κενό του Βράνιες και θα αγωνιστεί στο πλάι του Τζαβέλλα. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ποδοσφαιριστές μεταξύ τους, έχουν παίξει πρόσφατα στο παιχνίδι με τη Λαμία εκτός έδρας, αλλά σε κανένα άλλο παιχνίδι. Στο αριστερό άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Μοχαμάντι, χωρίς να αποκλείεται να αγωνιστεί και ο Χατζισαφί για να τον ξεκουράσει.

Αν το σύστημα είναι 4-2-3-1 τότε στη μεσαία γραμμή θα επιστρέψει το κλασικό δίδυμο με τους Σιμάνσκι και Σιμόες, ενώ αν τοποθετηθεί και τρίτος μέσος (σε σχηματισμό 4-3-3), τότε ο Λε Ταλέκ θα πάρει θέση στο βασικό σχήμα, ενώ θέση διεκδικεί και ο Χατζισαφί στη μεσαία γραμμή.

Δεδομένη είναι η παρουσία των Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία στο αριστερό και το δεξί άκρο της επίθεσης, από εκεί και πέρα αν η ΑΕΚ παίξει με "10αρι" τότε ο Γέβτιτς θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα και όχι ο Μάνταλος. Στην κορυφή της επίθεσης θα παραμείνει ο Ανσαριφάρντ, μετά τις απουσίες του Αραούχο και του Άμραμπατ.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ