ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πιο κοντά στο σχέδιο Καρντόσο

EUROPA LEAGUE / ÊÑÁÉÏÂÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÊÑÁÉÏÂÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ παίζει απόψε στο ΟΑΚΑ (21:00) για να "κλειδώσει" την πρόκρισή της στα playoffs του Europa League με δεύτερη νίκη απέναντι στην Κραϊόβα, όμως ο προπονητής περιμένει να δει και καλύτερες συνεργασίες.

Παρακολουθώντας την εξέλιξη του συνόλου που επιχειρεί να παρουσιάσει ο Μιγκέλ Καρντόσο, ενθουσιάζονται, γουστάρουν, βρίσκουν ξανά ενδιαφέρον, περισσότερο για το τι μπορεί να δείξει το ίδιο το ποδοσφαιρικό προϊόν και όχι για το αν στο τέλος της διαδρομής, θα κατακτηθεί ο τίτλος.

Καλώς να έλθει αν τα φέρει έτσι η πορεία, αλλά το μείζον για εκείνους είναι να δουν την ΑΕΚ όπως τη θυμούνται από το ένδοξο παρελθόν οι παλαιότεροι και όπως τη φαντάζονται οι νεότεροι μέσα από όσα έχουν ακούσει. Μια ομάδα επιθετική, κυριαρχική, θαρραλέα στις επιδιώξεις της, ένα σύνολο με πίστη στις δυνατότητές του και θέληση να προοδεύει αγώνα με τον αγώνα.

Οι κινήσεις που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση είναι σωστές και το θέμα του προπονητή το πλέον κομβικό. Αυτός είναι που πρέπει να εδραιωθεί στον πάγκο της ομάδας και να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων, διοίκησης και οπαδών, ότι είναι ο ιδανικός για να οδηγήσει την ΑΕΚ στο νέο γήπεδο. Διότι το μεγάλο στοίχημα της σεζόν, είναι ο Καρντόσο!

Το ξέρει και ο ίδιος, διαπιστώνεται μέσα από όσα λέει κάθε φορά που του δίνεται η δυνατότητα κι αυτά συνήθως σχετίζονται με την εικόνα που η ομάδα του θα πρέπει να παρουσιάζει αγώνα με τον αγώνα, ούσα βελτιωμένη, κυριαρχική, επιθετική. Είναι η δική του απαίτηση από την ομάδα.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΛΑ

Πότε θα δουν οι φίλοι της ΑΕΚ τους Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα να παίζουν μαζί; Ενα από τα ερωτήματα που τους απασχολούν αρκετά, το συναντάς διαρκώς άλλωστε ως θέμα συζήτησης από οπαδούς της ομάδας, στα Social Media. Ωστόσο, η Ένωση έχει παίξει όλο κι όλο, μόλις ένα επίσημο ματς, όταν αγώνες μπροστά της υπάρχουν πάρα πολλοί για αυτή τη συνεύρεση, η οποία θα είναι και φυσιολογική, καθώς αυτό είναι και το σκεπτικό του προπονητή.

Πιθανότατα, λοιπον, απόψε το βράδυ,να πάρουν (μέσω τηλεόρασης) την πρώτη γεύση από τη συνύπαρξη των δύο πολυτάλαντων επιθετικών στο ίδιο σχήμα, αν και για τον προπονητή, με το ίδιο σκεπτικό, θα μπορούσαν να υφίστανται ένα σωρό ακόμα διλήμματα σχετικά με τους παίκτες που έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει, αντί άλλων που αγωνίστηκαν στη Ρουμανία.

Για παράδειγμα, ο περυσινός βασικός δεξιός μπακ (και αναντικατάστατος γενικά τις προηγούμενες δύο σεζόν), Μιχάλης Μπακάκης, είναι έτοιμος να παίξει. Το ίδιο και ο Οικονόμου αντί του Σβάρνα, ο οποίος όμως πραγματοποίησε ικανοποιητική εμφάνιση στο πρώτο ματς.

Στο αριστερό άκρο της άμυνας επίσης, ο Λόπες αντιμετωπίζεται ως ισάξιος του Χουλτ και θα είναι σίγουρα στην ενδεκάδα μετά τον αποκλεισμό του ανέτοιμου Σουηδού. Στη μεσαία γραμμή, ο Κρστίτσιτς διεκδικεί το ρόλο του Σιμάο (ή και του Σιμόες), ενώ ακόμα πιο μπροστά, το γεγονός ότι ο Κλωναρίδης άδειασε χώρο λόγω τραυματισμού, δεν είναι αρκετό για να χωρέσουν μαζί στο βασικό σχήμα οι Ολιβέιρα και Λιβάγια.

Θα πρέπει να θυσιαστεί ο Βέρντε, αν όχι ο Ζεράλδες ή ο Μάνταλος. Ολα αυτά βέβαια είναι θεωρητικά και σαφώς, δεν είναι δυνατόν να γίνουν όλα μαζί. Η ΑΕΚ έχει το υπέρ της 2-0 του πρώτου ματς, αλλά δεν θα είναι και σοφό να πορευτεί με πολλαπλές αλλαγές, μόνο και μόνο για να δώσει παιχνίδια σε παίκτες της που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι βασικοί.

Αλλωστε, βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημα των σεζόν και δεν προκύπτει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για εκτεταμένο rotation. Ωστόσο, ο Καρντόσο είναι εκείνος που αποφασίζει...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ