ΠΑΟΚ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0
Τζεμπούρ

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι των δικεφάλων με τον Τζεμπούρ να "εκτελεί" τον Χαλκιά στο 45ο λεπτό

Οι δύο προπονητές είχαν διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι στο αμυντικό του κομμάτι και αυτό απέτρεψε από το να υπάρχει οποιαδήποτε φάση στο πρώτο μισάωρο. Σε εκείνο το σημείο "ξύπνησε" η ΑΕΚ αλλά όχι και ο ΠΑΟΚ.
Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να μπουν στο κλίμα του αγώνα και από τη στιγμή που έμειναν με δέκα παίκτες το έργο του Σάντος και των παικτών του έγινε ακόμα δυσκολότερο. Μετά την ήττα ο ΠΑΟΚ έμεινε εννέα βαθμούς μακριά από την κορυφή και η ΑΕΚ πλησίασε αυτόν και τον Παναθηναϊκό στους πέντε.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Ντ. Μπάγεβιτς): Σάχα, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Γεωργέας, Ενσαλίβα, Πελετιέρι, Καφές (+90' Χετεμάι), Εντίνιο (81' Πλιάτσικας), Τζεμπούρ, Μπλάνκο (+90' Παυλής)

ΠΑΟΚ (Φ. Σάντος): Χαλκιάς, Δάρλας, Κοντρέρας, Μάρκος Αντόνιο, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Βερόν, Ιβιτς (57' Μπακαγιόκο), Λάκης (24' Βιεϊρίνια, 68' Μαλεζάς), Κωνσταντινίδης, Μουσλίμοβιτς

Κίτρινες: Τζεμπούρ, Εντίνιο, Κυργιάκος, Πελετιέρι - Κοντρέρας, Ιβιτς
Kόκκινες: Κοντρέρας (66΄ δεύτερη κίτρινη)
Με μια ματιά
Ντούσαν Μπάγεβιτς Vs Φερνάντο Σάντος

Ντούσαν Μπάγεβιτς και Φερνάντο Σάντος γέμισαν το κέντρο του γηπέδου με πολλούς ποδοσφαιριστές με σαφή στόχο να επικρατήσουν σε αυτό το νευραλγικό χώρο. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός επέλεξε ένα σαφώς πιο επιθετικό σχήμα από τον ομόσταυλό του με το 4-3-3 να είναι και σύστημα ανάγκης λόγω των απουσιών του Μπασινά με τον Σκόκο.

Κάτω από τα δοκάρια της Ένωση ο φύλακας άγγελος της κιτρινόμαυρης εστίας Σεμπαστιάν Σάχα με τους Χουανφράν, Μαϊστοροβιτς, Κυργιάκο και Γεωργέα στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά. Στην μεσαία γραμμή ο Αργεντινός Πελετιέρι ήταν ο παρτενέρ του Ενσαλίβα στα αμυντικά χαφ της Ένωσης με τον Παντελή Καφέ λίγο πιο μπροστά και με οργανωτικές ευθύνες. Τέλος, στην άκρως επιθετική γραμμή της ΑΕΚ ο Ισμαέλ Μπλάνκο είχε "φτερά" τους Εντίνιο και Τζεμπούρ.

Στην αντίπερα όχθη ο Φερνάντο Σάντος δεν επεφύλασσε καμία έκπληξη με τον Μουσλίμοβιτς να είναι ο μοναδικός επιθετικός στο 4-5-1. Την εστία του δικεφάλου του Βορρά υπερασπίστηκε ο Χαλκιάς με τους Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Μάρκος Αντόνιο και Δάρλα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή Γκαρσία και Βερόν συνέθεσαν το αμυντικό τοίχος στο κέντρο με τον Λάκη στα δεξιά, τον Κωνσταντινίδη στα αριστερά και τον Βλάνταν Ίβιτς λίγο πιο μπροστά από τους παραπάνω.

Στους 4 η θερμοκρασία... μείον το θέαμα



Η αναμέτρηση ξεκίνησε με το θερμόμετρο στο Ολυμπιακό Στάδιο να δείχνει 4 βαθμούς κελσίου και το θέαμα να παίρνει σαφώς κατώτερο βαθμό. Το κέντρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο με αποτέλεσμα να μην δίνεται η δυνατότητα σε καμία από τις δύο ομάδες να δημιουργήσουν στον επιθετικό τομέα.

Πελετιέρι, Ενσαλίβα από την μία πλευρά και Γκαρσία, Βερόν από την άλλη έκαναν άριστα τη δουλειά τους ανακόπτοντας όλες τις απειλές για την εστία τους πριν καν αυτές δημιουργηθούν. Όσο έλειπε από το παιχνίδι το θέαμα και οι επιθετικές ενέργειες τόσα ήταν τα φάουλ με τον διαιτητή Καλόπουλο να σφυρίζει ουκ ολίγες φορές.

Μέχρι το 30ο λεπτό καμία φάση (ούτε καν σουτ) δεν είχε γίνει με τους δύο τερματοφύλακες να είναι απλοί παρατηρητές της αναμέτρησης.

"Ζεστάθηκε" η ΑΕΚ



Ο ΠΑΟΚ ήταν δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ποτέ στις συνθήκες του αγώνα και όταν η ΑΕΚ ανέβασε λίγο την απόδοσή της έγινε η κυρίαρχος της αναμέτρησης. Η Ένωση άρχισε να απειλεί την εστία του Χαλκιά με τον Ισμαέλ Μπλάνκο να ανοίγει χώρους για τους Εντίνιο, Τζεμπούρ και Καφέ.

Η αγωνιστική άνοδος των γηπεδούχων έφερε δικαίως το γκολ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Τζεμπούρ να σκοράρει στην πρώτη επιτυχημένη σέντρα του Γεωργέα στην αναμέτρηση. Ο δεξιός μπάκ των κιτρινόμαυρων βρήκε στον Γαλοαλγερινό στράικερ μέσα στην περιοχή και αυτός με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Χαλκιά.

Ακόμα καλύτερη στο β' μέρος

Η Ένωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς εμφανίστηκε ακόμα καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο την ώρα που ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να βρίσκεται εκτός αγώνα. Οι παίκτες τοιυ Φερνάντο Σαντος δεν κατάφεραν να απειλήσουν εκτός από κάποια στημένα και έδειξαν άσχημα σημάδια του παρελθόντος με παρόμοιες εμφανίσεις στην Αθήνα.

Τη μεγάλη ευκαιρία να "καθαρίσει" το παιχνίδι έχασε στο 47΄ η ΑΕΚ, με τον Εντίνιο να αστοχεί σε άδεια εστία, μετά το γύρισμα του Τζεμπούρ. Η πλάστιγγα του αγώνα έγειρε ακόμη περισσότερο υπέρ της ΑΕΚ στο 66΄, όταν μετά από μία ανόητη ενέργειά του ο Κοντρέρας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Καλόπουλου και άφησε τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες.

Δύο λεπτά αργότερα το απευθείας φάουλ του Γκαρσία έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σάχα, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του "δικεφάλου" του Βορρά στο παιχνίδι. Στο 85' ο Χαλκιάς νίκησε τον Τζεμπούρ στο τετ-α-τετ που είχαν, στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα.

* Πριν την έναρξη της αναμέτρηση προβλήθηκε στα ματριξ του γηπέδου ένα βίντεο αφιερωμένο στο πρόεδρο του ΠΑΟΚ, τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Μετά το τέλος του όλοι οι κιτρινόμαυροι φίλαθλοι χειροκρότησαν για τον πρώην παίκτη της ομάδα και αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας το 2004.
Συνέντευξη Τύπου
Ντούσαν Μπάγεβιτς

Σε ένα παιχνίδι που η ομάδα σας έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο και μπήκε στο δεύτερο με το σκορ υπέρ της, που αποδίδετε τη νωθρότητα που έδειξαν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους;

" Τις περισσότερες φορές, από την εμπειρία μου, έτσι γίνεται. Θέλουμε δεν θέλουμε. Κι αν εγώ πω κάτι άλλο, γίνεται το αντίθετο. Όμως εμείς χάσαμε σημαντικές ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα και μετά όσο ο αγώνας πλησιάζει προς το τέλος, υπάρχει ο φόβος να μη δεχθείς γκολ και αλλάζει η ψυχολογία. Θες δεν θες το σκέφτεσαι αυτό. Πιστεύω πάντως, ότι κερδίσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι που θα μας βοηθήσει ψυχολογικά πάρα πολύ για τη συνέχεια και ήμασταν ακόμα καλύτεροι σε αυτό το παιχνίδι. Δείχνουμε ότι πάμε μπροστά και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Έκαναν πραγματικά μεγάλη προσπάθεια. Τώρα θα δούμε τα επόμενα παιχνίδια με ηρεμία και θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Έχουμε και τα προβλήματα με τις κάρτες, τώρα συμπλήρωσε και ο Κυργιάκος. Θα δούμε".

Είδαμε ότι η ομάδα σας έδειξε διάθεση σήμερα. Ακολουθούν κάποια συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια. Το πρόβλημα του προπονητικού κέντρου, πόσο μπορεί να επηρεάσει την προετοιμασία της ομάδας;

" Δεν θέλουμε δικαιολογίες. Αυτά έχουμε".

Η λειτουργία της άμυνας θεωρείται ότι ήταν ίσως το πιο δυνατό σημείο της ΑΕΚ σήμερα;

" Όχι μόνο η άμυνα. Σε όλες γραμμές κάναμε πιο δυνατό παιχνίδι και είχαμε πολλές λύσεις. Εμείς από παιχνίδι σε παιχνίδι πάμε καλύτερα και αυτό είναι που μετράει. Και σήμερα κάναμε το μεγαλύτερο βήμα από κάθε άλλο παιχνίδι. Υπάρχει ακόμα λίγο ο φόβος σε ορισμένα πράγματα και ιδιαίτερα όταν πρέπει να κάνουμε επίθεση. Εκεί βιαζόμαστε λίγο, αλλά πιστεύω ότι θα το φτιάξουμε και αυτό όσο μπορούμε πιο γρήγορα".

Έχετε να κάνετε ένα σχόλιο για τον Πελετιέρι που επέστρεψε στην ενδεκάδα με μια καλή εμφάνιση;

" Σας έχω πει από την αρχή ότι έχω πολύ καλούς παίκτες και τους πιστεύω. Αλλά δυστυχώς οι έντεκα αρχίζουν. Δεν είναι μόνο ο Πελετιέρι υπάρχουν κι άλλοι. Σήμερα όμως έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι".

Είπατε ότι οι παίκτες σας είναι φορτωμένοι με κάρτες. Έχετε να κάνετε ένα σχόλιο για τη διαιτησία;

" Όχι μη με ρωτάτε. Ποτέ δεν μιλάω για τους διαιτητές".

Σήμερα είδαμε ένα νέο σύστημα. Το 4-2-3-1. Θεωρείτε ότι αυτό ταιριάζει στην ΑΕΚ ή το επιλέξατε βάση των συνθηκών;

" Στη διάρκεια του αγώνα αλλάζουμε το σύστημα μας. Δεν παίζουμε συνέχεια με αυτό. Εξαρτάται από τις συνθήκες του αγώνα".

Τον ΠΑΟΚ τον περιμένατε καλύτερο σήμερα;

" Ο ΠΑΟΚ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Σήμερα δεν παρουσιάστηκε όπως περιμέναμε, αλλά και εμείς ήμασταν καλοί. Έχει καλή ομάδα και αυτό έχει δείξει μέχρι σήμερα".

Παρότι δεν θέλετε να σχολιάζετε τις εμφανίσεις των παικτών σας, πιστεύετε ότι με τη σημερινή εμφάνιση του Πελετιέρι, λύνονται τα χέρια σας για τη συνέχεια;

" Μην προχωράμε παραπάνω. Ένα παιχνίδι είναι και εγώ θέλω σταθερότητα. Και δεν θέλω έναν Πελετιέρι. Θέλω πέντε ή δέκα αν μπορούμε".

Είναι προγραμματισμένο αύριο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ. Εσείς περιμένετε κάτι από αυτό;

" Δεν ξέρω τίποτα. Τώρα το ακούω από σας".

Φερνάντο Σάντος: " Η ΑΕΚ νίκησε δίκαια. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν αντάξιοι των προσδοκιών» δήλωσε φανερά απογοητευμένος ο Φερνάντο Σάντος και στάθηκε στο μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση: «Δεχθήκαμε το γκολ στο φινάλε του α’ ημιχρόνου σε μία στιγμή που παίζαμε με δέκα παίχτες. Μας πίεσε πολύ η ΑΕΚ και μας δυσκόλεψε. Απ’ εκεί κει πέρα είπαμε ότι πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Ανεβάσαμε την απόδοσή μας, φτάσαμε πιο κοντά στην αντίπαλη εστία, αλλά δυστυχώς μείναμε με δέκα παίχτες και τα πράγματα έγιναν πολύπλοκα. Το τελευταίο διάστημα είμαστε νωθροί στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ρώτησα τον Κοντρέρας και μου είπε ότι δεν το ήθελε. Δεν έχω δει τη φάση, όμως αναγνωρίζω ότι χτύπησε τον αντίπαλο".
Όλα τα λεφτά...
Η κεφαλιά του Ράφικ Τζεμπούρ στο γκολ.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την ενέργεια του Κοντρέρας στην αποβολή του.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΠΑΟΚ
(Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς-Δάρλας, Κοντρέρας, Μάρκος Αντόνιο, Σνάουτσνερ-Γκαρσία, Βερόν, Ίβιτς, Λάκης, Κωνσταντινίδης-Μουσλίμοβιτς
Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΚ
(Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα-Χουανφράν, Μαϊστοροβιτς, Κυργιάκος, Γεωργέας-Ενσαλίβα, Πελετιέρι, Καφές-Εντίνιο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο
1' Έναρξη αγώνα
3' Φάουλ ΠΑΟΚ
Ο Μουσλίμοβιτς εκτελεί φάουλ από το ύψος του ημικυκλίου της περιοχής της ΑΕΚ, η μπάλα όμως κοντράρει στο τείχος και φεύγει κόρνερ.
9' Σχόλιο
Η ΑΕΚ είναι μέχρι στιγμής εκείνη που πιέζει, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Χαλκιά.
21' Σχόλιο
Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες συνεχίζεται το παιχνίδι
24' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια παίρνει τη θέση του Λάκη.
26' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Κοντρέρας
30' Ευκαιρία ΑΕΚ Εντίνιο
Καταπληκτική κάθετη μπαλιά του Μπλάνκο με μια για τον Εντίνιο, ο οποίος σπάει το τεχνητό οφσάιντ και βγαίνει απέναντι από τον Χαλκιά, που τον προλαβαίνει και διώχνει τη μπάλα μακριά.
34' Κεφαλιά ΑΕΚ Εντίνιο
Εκτέλεση φάουλ του Καφέ από αριστερά, ο Εντίνιο είναι εκείνος που παίρνει την κεφαλιά, με το Χαλκιά να διώχνει σε κόρνερ.
37' Σουτ ΠΑΟΚ Ίβιτς
Μακρινό όσο και ξαφνικό σουτ του Ίβιτς, ο Σάχα πέφτει και μπλοκάρει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία
41' Σουτ ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια
Μακρινό σουτ του Πορτογάλου, η μπάλα φεύγει πολύ ψηλά άουτ.
43' Κεφαλιά ΑΕΚ Κυργιάκος
Εκτέλεση κόρνερ από τον Καφέ, ο Κυργιάκος σηκώνεται ψηλότερα από όλους και παίρνει την κεφαλιά, ο Σνάουτσνερ όμως απομακρύνει πάνω στη γραμμή.
45' Γκολ ΑΕΚ Τζιμπούρ
Ο Γεωργέας από δεξιά σεντράρει στο πρώτο δοκάρι, ο Τζιμπούρ παίρνει την κεφαλιά και νικά τον Χαλκιά για το 1-0!
45' Έναρξη καθυστερήσεων
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
45' Σουτ ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
Δυνατό σουτ του Μουσλίμοβιτς, η μπάλα περνά ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Σάχα
45' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Ίβιτς
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
48' Ευκαιρία ΑΕΚ Εντίνιο
Ο Τζιμπούρ κατεβάζει την μπάλα και μπαίνει από αριστερά στην περιοχή του Χαλκιά, περνά παράλληλη μπαλιά για τον Εντίνιο, ο οποίος είναι μόνος του σε ανυπεράσπιστη εστία, με την προβολή του να φεύγει όμως άουτ.
53' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Εντίνιο
53' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μπακαγιόκο παίρνει τη θέση του Ίβιτς
66' Κόκκινη κάρτα ΠΑΟΚ Κοντρέρας
66' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Τζιμπούρ
68' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μαλεζάς παίρνει τη θέση του Βιεϊρίνια
69' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Κυργιάκος
70' Φάουλ ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία
Εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία από δεξιά, η μπάλα περνά ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Σάχα, χωρίς κάποιος από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, να μπορέσει να μπει στην πορεία της και να την στείλει στα δίχτυα.
72' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Πελετιέρι
75' Σουτ ΑΕΚ Τζιμπούρ
Ο Γαλλοαλγερινός μπαίνει από δεξιά στην περιοχή της ΑΕΚ σουτάρει δυνατά όμως η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ.,
81' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Πλιάτσικας παίρνει τη θέση του Εντίνιο
86' Σουτ ΑΕΚ Τζιμπούρ
Ο Καφές βρίσκει στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ τον Τζιμπούρ, με τον τελευταίο να μην καταφέρνει να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Χαλκιά.
89' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Παυλής παίρνει τη θέση του Μπλάνκο
90' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Χετεμάι παίρνει τη θέση του Καφέ.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τέσσερα τα λεπτά τωνκαθυστερήσεων
90' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης








































































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ