ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

AEK-Πανσερραϊκός 3-1

AEK-Πανσερραϊκός 3-1
New Image

Ένα 20λεπτο καλού ποδοσφαίρου ήταν αρκετό για την ΑΕΚ που κέρδισε 3-1 τις Σέρρες και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στο κύπελλο hellas online. Νεύρα από Μπλάνκο, Μπάγεβιτς στο τέλος (vid)

Με τον Μπλάνκο σε ρόλο δημιουργού (2 ασίστ) και τους Τζεμπούρ (2 γκολ), Μαϊστόροβιτς σε ρόλους εκτελεστή η ΑΕΚ επικράτησε του Πανσερραϊκού με 3-1 και έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου Hellas Online.
Η Ένωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε τον έλεγχο σε όλο το πρώτο ημίχρονο, έπαιξε πολύ καλά για μόλις ένα 20λεπτο αλλά αυτό έφτανε για να διασφαλίσει ο Δικέφαλος ένα σκορ “ασφαλείας” για τον επαναληπτικό στις Σέρρες.

Οι φιλοξενούμενοι που αποφάσισαν στο δεύτερο ημίχρονο να αφήσουν την αμυντική τακτική, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν το όμορφο τέρμα του Αουρέλιο στο 1-1 και παρά την διάθεση που έδειξαν στην επανάληψη για να επιτεθούν φάνηκε πως απλά.. δεν είχαν τον τρόπο.

Με Ταχτσίδη αντί Πελετιέρι

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προτίμησε στο αρχικό σχήμα τον Ταχτσίδη αντί του Πελετιέρι και παρέταξε την Ένωση με το... δικό της 4-3-1-2. Ο Σεμπαστιάν Σάχα ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Γεωργέα, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκο και Χουανφράν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή δίπλα στο νεαρό Ταχτσίδη ήταν οι έμπειροι Καφές και Ενσαλίβα με τον Σκόκο σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Τέλος ο Τζεμπούρ επιλέχθηκε αντί του Εντίνιο ως παρτενέρ του Ισμαέλ Μπλάνκο στην επίθεση.

Στην αντίπερα όχθη ο Ούγκο Μπρος επέλεξε να γεμίσει το κέντρο του και να χτυπήσει με έναν επιθετικό στις αντεπιθέσεις. Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού επέλεξε τους εξής 11 για το ΟΑΚΑ: Κηπουρό, Καλλιμάνη, Βοσκόπουλο, Παπάζογλου, Αουρέλιο, Μπαϊκαρά, Μιλένκοβιτς, Αμπουμπακαρί, Μπούλε, Μπανγκουρά και Ανάκογλου.

Άργησαν...

Το παιχνίδι ουσιαστικά “άργησε” να ξεκινήσει, με τους 20 ποδοσφαιριστές να αναλώνονται σε πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και την μπάλα να βρίσκεται περισσότερο στον αέρα παρά στο έδαφος. Η ΑΕΚ άργησε να πάρει μπρος αλλά όταν το έκανε έκλεισε τον Πανσερραϊκό στην περιοχή του. Οι φιλοξενούμενοι ήταν άριστα οργανωμένοι στην άμυνά τους με αποτέλεσμα οι κιτρινόμαυροι να γυρνούν την μπάλα ψάχνοντας διαδρόμους τους οποίους όμως δεν έβρισκαν.

Μπλάνκο και Τζεμπούρ σημειώσατε γκολ

Το... κλειδί για να ανοίξει η άμυνα του Πανσερραϊκού έδωσε ο Ισμαέλ Μπλάνκο με τον Ράφικε Τζεμπούρ στο 20ο λεπτό. Ο Αργεντινός σε μία φάση που εξελίχθηκε πολύ γρήγορα βρήκε όμορφα τον Αλγερινό με το κεφάλι και αυτός χωρίς να το σκεφτεί όπλισε και με ένα σουτ κεραυνό από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Κηπουρού.

Παγωμάρα από ένα λάθος

Τα χαμόγελα όμως δεν κράτησαν πολύ στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο καθώς τρία λεπτά μετά το τέρμα του Τζεμπούρ ο Μαϊστόροβιτς έκανε ένα αχρείαστο φάουλ δίνοντας την ευκαιρία στον Πανσερραϊκό να απειλήσει από πολύ καλή θέση. Ο Αουρέλιο ανέλαβε την εκτέλεση με τον Καφέ να συζητάει το λάθος με τον Μαϊστόροβιτς και τον Κυργιάκο να μην είναι επίσης στο τοίχος. Ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων δεν ασχολήθηκε με τα... εσωτερικά προβλήματα της ΑΕΚ και εκτέλεσε άψογα το φάουλ στη γωνία που κάλυπτε θεωρητικά ο Σάχα.

Καταιγίδα για 20 λεπτά

Το 1-1 έφερε τις φωνές από τον πάγκο και σταδιακά την αγωνιστική άνοδο της Ένωσης που ανέβασε την πίεση στα καρέ των φιλοξενουμένων αλλά αυτή τη φορά με σωστό τρόπο. Η μπάλα κυκλοφόρησε καλύτερα, ο Σκόκο άρχισε να παίρνει περισσότερο την μπάλα και το καταιγιστικό τέταρτο του Δικεφάλου δεν άργησε να έρθει.

Ο Σκόκο και ο Μπλάνκο δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε δύο πολύ καλά σουτ που επιχείρησαν αλλά τα... κάστανα από την φωτιά έβγαλε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Ο Σουηδός αμυντικός δέχθηκε την εξαιρετική σέντρα του Ισμαέλ Μπλάνκο και με κοντινή κεφαλιά έβαλε την ΑΕΚ και πάλι μπροστά στο σκορ στο 37ο λεπτό.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ράφικ Τζεμπούρ επανέφερε τα χαμόγελα για τα καλά στον κιτρινόμαυρο πάγκο όταν μετά από σέντρα του Γεωργέα και προβολή του Σκόκο έκανε το 3-1 σε κενή εστία, δίνοντας σαφές προβάδισμα στην Ένωση.

Έπεσε ο ρυθμός στην επανάληψη



Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις κλασικές ευκαιρίες του πρώτου. Όσες φορές χρειάστηκε (κυρίως σε δύο σουτ του Σκόκο στο 67΄ και το 75΄), ο Κηπουρός ήταν σωστά τοποθετημένος, ενώ στο 85΄ "νίκησε" και τον Εντίνιο σε κλασικό τετ-α-τετ.

Έτσι το σκορ διατηρήθηκε στο επίπεδο του 3-1, που μπορεί να μην είναι "απαγορευτικό" για τον Πανσερραϊκό, αλλά σίγουρα φέρνει την ΑΕΚ "αγκαλιά" με την πρόκριση στον τελικό.

Η πτώση έφερε νεύρα



Η διαρκείς πτώση στην απόδοση των κιτρινόμαυρων έφερε όπως ήταν φυσικό και νεύρα στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Ο Ισμαέλ Μπλάνκο μετά την αλλαγή του κλώτσησε κάποια μπουκάλια στον πάγκο, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να κάνει το ίδιο λίγο αργότερα βλέποντας τους παίκτες του να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο στον αγωνιστικό χώρο.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Χουανφράν, Ενσαλίβα, Καφές, Ταχτσίδης (67΄ Πελετιέρι), Σκόκο (76΄ Εντίνιο), Μπλάνκο (88΄ Πλιάτσικας), Τζεμπούρ.

Πανσερραϊκός (Ούγκο Μπρόος): Κηπουρός, Καλλιμάνης, Βοσκόπουλος, Παπάζογλου, Αουρέλιο (46΄ Πιπίνης), Μπαϊκαρά (72΄ Κωνσταντινίδης), Μιλένκοβιτς, Αμπουμπακαρί, Μπούλε (72΄ Ζουντί), Μπανγκουρά, Ανάκογλου.

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)














































TAGS ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ