ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Ζεράλδες αναπνέει χωρίς Καρντόσο

ΑΕΚ: Ο Ζεράλδες αναπνέει χωρίς Καρντόσο

Ήταν το πρόσωπο του καλοκαιριού. Η κολώνα στην ανεφάρμοστη στρατηγική του Καρντόσο. Και ακολούθως ο αποδιοπομπαίος τράγος. Έχει μέλλον ο Ζεράλδες στην ΑΕΚ;

Ο Τσίκο Ζεράλδες, είναι ένα θύμα των περιστάσεων. Έτσι προσεγγίζεται η ιστορία του από τη θετική σκοπιά της. Δηλαδή από όλους όσοι θέλουν να πιστέψουν ότι δεν μπορεί να είναι τόσο κακός όσο παρουσιάστηκε στα ματς που έχει αγωνιστεί έως σήμερα, με τέτοιο ντόρο να επικρατεί γύρω από το όνομά του. Από την αρνητική πλευρά, ίσως τελικά και να μην κάνει για την ΑΕΚ. Αλλά το δείγμα δεν είναι σαφές, το γήπεδο πρέπει να μιλήσει και δεύτερες ευκαιρίες αξίζουν όλοι.

Ήταν άλλωστε τέτοια η επιμονή του Μιγκέλ Καρντόσο για τον Τσίκο Ζεράλδες το περασμένο καλοκαίρι, σε βαθμό που να γεννά υποψίες για παρεξηγήσεις, επειδή αμφότεροι εκπροσωπούνται από τον ίδιο ατζέντη. Αν και η ΑΕΚ διέθετε ήδη πολλούς (και μάλιστα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες, βάσει του αντιπάλου) παίκτες με την ικανότητα να αγωνίζονται πίσω από τον επιθετικό, όπως οι Μάνταλος, Λιβάγια και Κλωναρίδης, ο Πορτογάλος πρώην τεχνικός της ομάδας, δεν σήκωνε συζήτηση για τον Ζεράλδες.

Θα προτιμούσε ακόμα και να παραιτηθεί, από το να μη γινόταν η συγκεκριμένη μεταγραφή. Κάτι που μάλλον θα βόλευε την ΑΕΚ, όμως τότε ποιος ακριβώς εντός της ομάδας να ήξερε με τι ακριβώς είχε να κάνει και πόσο λάθος ήταν αυτή η επιλογή προπονητή; Μετά την απομάκρυνση του Καρντόσο, ο Ζεράλδες, ως το αγαπημένο παιδί του προπονητή και "ευνοημένος" του καλοκαιριού, βρέθηκε στον αέρα. Δεν είναι ψέμα ότι όντως υπήρξαν σκέψεις εντός της Ένωσης, για πρόωρη διακοπή του δανεισμού του και επιστροφή του στη Σπόρτιγκ Λισαβόνας.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟ

Ωστόσο αυτή ήταν απλά μια ιδέα που δεν έγινε πράξη, διότι οι πιο ψύχραιμες υπάρξεις εντός της ομάδας, προσέγγισαν το θέμα στη σωστή διάστασή του. Ο Ζεράλδες, σύμφωνα με όσα καταθέτουν εκείνοι που συμβιώνουν μαζί του καθημερινά στα Σπάτα, είναι ένας ικανότατος μέσος, ένας παίκτης με πολύ ιδιαίτερες αρετές και ας "τρακάρουν" τα χαρακτηριστικά του με εκείνα του Μάνταλου.

Στην ΑΕΚ κοστίζει ελάχιστα (πληρώνει απλά το συμβόλαιό του με την πορτογαλική ομάδα, ήτοι 140.000 ευρώ για μία σεζόν) και μπορεί να της φανεί σημαντικά χρήσιμος, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που η Ενωση αντιμετωπίζει διαδοχικά προβλήματα μυϊκών τραυματισμών, τα οποία ενδέχεται να αυξηθούν.

Ο Κωστένογλου του δείχνει εμπιστοσύνη, τον έχει ενημερώσει ότι τον υπολογίζει και ο ίδιος ο Πορτογάλος έχει πάψει να νιώθει ως δακτυλοδεικτούμενος, δίχως τον Καρντόσο στην ομάδα. Είναι πολλές οι φορές και στο ποδόσφαιρο, που τυχαίνει από ένα αγκάθι, να βγαίνει ρόδο.

ΚΟΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Δεν είναι μόνο η περίπτωση του Ζεράλδες από αυτές που αξίζουν ειδικής μνείας, λόγω τη διαφορετικής αντιμετώπισης από το νέο προπονητή της ομάδας. Παίκτες όπως οι Αλμπάνης και Ντέλετιτς, καθώς επίσης ο Γιακουμάκης και ο ξεχασμένος Βασιλαντωνόπουλος, θα πάρουν τις ευκαιρίες τους και θα γίνουν μέλη του rotation που θα κάνει ο προπονητής.

Όσο αυτό βέβαια επιτρέπεται μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, ο οποίος λιγοστεύει τους αγώνες και μειώνει τις απαιτήσεις. Λεπτά συμμετοχής θα πάρει και ο νεοαποκτηθείς Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, για τον οποίο ο Καρντόσο είχε τη "φαεινή" ιδέα ότι θα έπρεπε να δουλέψει για να γίνει επιτελικός μέσος, κάτι που δεν άρεσε στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Ο "Σάμπα τζούνιορ" είναι ένας καθαρός "κόφτης" με πολύ τεχνική κατάρτιση και θα αποτελέσει μία έξτρα λύση πίσω από τους Σιμόες και Γαλανόπουλο, στη θέση που από παιδί έμαθε να παίζει.

Διαβάστε ακόμα:
AEK: Η προσπάθεια αφύπνισης του Κρίστισιτς
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ