ΑΕΚ

AEK: Η προσπάθεια αφύπνισης του Κρίστισιτς

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΑΕΚ - ΤΡΕΝΤΣΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΑΕΚ - ΤΡΕΝΤΣΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Θέλει να κερδίσει όλα τα στοιχήματα ο Νίκος Κωστένογλου και ένα από τα μεγαλύτερα στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, απαντά στο άκουσμα του ονόματος, Νέναντ Κρστίτσιτς.

Από την αφετηρία της καλοκαιρινής δουλειάς, με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας εντελώς διαφορετικής από αυτό που η ΑΕΚ παρουσίαζε στα προηγούμενα χρόνια, από τις πρώτες ημέρες προσπαθειών στο Κίελτσε, μέχρι να προκύψουν και πάλι ενοχλήσεις στο γόνατό του, ο άνθρωπος-κλειδί στις θέσεις των χαφ, ήταν για τον πρώην προπονητή της ομάδας, ο Νέναντ Κρστίτσιτς.

Η ικανότητά του στην πάσα, διαπιστωμένη διεθνώς (μέσα και από εξαιρετικές εμφανίσεις στο περυσινό Champions League με τον Ερυθρό Αστέρα), άλλωστε ήταν και ο βασικός λόγος για τον οποίο είχε βρει δουλειά στο Καμπιονάτο, κάτι που διαπιστώθηκε εξίσου από τον Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος αμέσως ανέθεσε στο Σέρβο μέσο το ρόλο του καθοδηγητή μεταξύ των γραμμών.

Ωστόσο έκτοτε, τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Για να είμαστε ακριβείς, τίποτα δεν πηγαίνει καλά μαζί του εδώ και 9 μήνες. Είναι θέμα μόνο δικό του; Είναι άραγε και θέμα προπονητή; Πάντως και οι τρεις προηγούμενοι (Ουζουνίδης, Χιμένεθ, Καρντόσο), δεν κατάφεραν να τον φέρουν στην κατάσταση που προσδοκούσαν, ώστε να χαρούν τις γεμάτες έμπνευση και ουσία εμφανίσεις που πραγματοποιούσε με τον Ερυθρό Αστέρα, ακόμα και στη διοργάνωση του Champions League, με αντιπάλους όπως η Λίβερπουλ.

FOCUS ΑΠΟ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΙΦΟ

Το μεγάλο και πιο απαιτητικό στοίχημα, να κερδίσει δηλαδή γρήγορα την εμπιστοσύνη και εύνοια των ποδοσφαιριστών, ο Κωστένογλου το έχει ήδη κερδίσει. Ωστόσο για εκείνον ο πήχης παραμένει ψηλά και σε προσωπικό επίπεδο. Θέλει να πάρει το καλύτερο που έχει να δώσει κάθε ποδοσφαιριστής της ομάδας ξεχωριστά, γι αυτό θα δουλέψει πολύ και στο «ένας με έναν». Μία επίσης απαιτητική διαδικασία, καθώς κάθε παίκτης έχει το δικό του χαρακτήρα, θέλει προσεχτική προσέγγιση, ενώ πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η ανάγκη που το σώμα του έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Μία πολύ ξεχωριστή περίπτωση είναι αυτή του Σέρβου μέσου, ενός από τους πλέον ακριβοπληρωμένους παίκτες της ομάδας, ο οποίος αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, όμως έκτοτε… αγνοείται! Η παρουσία του στα ματς της ομάδας είναι ισχνή, ενώ ακόμα χειρότερος παρουσιάζεται στο φετινό ξεκίνημα της σεζόν, παρόλο που ακολούθησε προετοιμασία με την ΑΕΚ.

Με τρεις ολόκληρες σεζόν μπροστά του (συμπεριλαμβανομένης και της φετινής), δεν είναι εύκολο για την ομάδα να τον πληρώνει με 600.000 ευρώ ετησίως και να μην προσφέρει το παραμικρό.

Ο Κωστένογλου πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του ποδοσφαιριστή, έχει γνώση του τι εστί Κρστίτσιτς. Έχοντας και τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων στα χέρια του πλέον, θα ακολουθήσει συγκεκριμένη στρατηγική για να τον επαναφέρει στην κατάσταση που ο ποδοσφαιριστής βρισκόταν πέρυσι τέτοιο καιρό, όταν πραγματοποιούσε σπουδαίες εμφανίσεις στο Champions League με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα.

Ο προπονητής έχει προχωρήσει σε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον διεθνή Σέρβο άσο προκειμένου να ακούσει τους όποιους προβληματισμούς του και μαζί να δώσουν ένα τέλος σε αυτή την εξαιρετικά άσχημη παρουσία των τελευταίων μηνών.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ