ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Τσούμπερ είναι για να μένει, ενώ ο Άμραμπατ ακροβατεί

Οι  Νόρντιν Άμραμπατ και Στίβεν Τσούμπερ
Οι Νόρντιν Άμραμπατ και Στίβεν Τσούμπερ INTIME

Ποια είναι τα σημερινά δεδομένα των δύο ανοιχτών υποθέσεων για την ΑΕΚ, των Στίβεν Τσούμπερ και Νορντίν Άμραμπατ, ενόψει του ερχόμενου καλοκαιριού.

Περιμένοντας την απόφαση για τον επόμενο προπονητή, η οποία εν πολλοίς θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και τις ανοιχτές ιστορίες συμβολαίων που απασχολούν την ΑΕΚ εν όψει του καλοκαιριού, στην Ένωση έχουν ήδη σχηματίσει μια κατασταλαγμένη άποψη για ποδοσφαιριστές της πρώτης γραμμής του ρόστερ, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα μέσα και έξω από την ομάδα.

Ασφαλώς οι υποθέσεις που απασχολούν περισσότερο είναι αυτές του Ελβετού, Στίβεν Τσούμπερ, και του Μαροκινού, Νορντίν Άμραμπατ.

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες καταστάσεις, καθώς την πρώτη η ΑΕΚ την ελέγχει απόλυτα, διατηρώντας τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την εξέλιξή της, ενώ από τη δεύτερη έχει επί της ουσίας σε αυτή τη φάση αποστασιοποιηθεί, καθώς ο ποδοσφαιριστής έχει εκδηλώσει την επιθυμία φυγής του το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αν η ΑΕΚ δεν είχε αποφασίσει ότι για όλες τις περιπτώσεις των παικτών που ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό της θα συμβουλευτεί την έκθεση εισηγήσεων του επόμενου προπονητή της, τότε θα είχε ήδη πληρώσει τα περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η απόκτηση των δικαιωμάτων του Τσούμπερ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε δε, ότι ο ποδοσφαιριστής έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ για τα επόμενα τρία χρόνια κάτι το οποίο σημαίνει ότι εφόσον η Ένωση καταβάλει τα χρήματα που απαιτούνται στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αυτομάτως έχει δεμένο με τον Ελβετό.

Η πρόθεση της ΑΕΚ να διατηρήσει τον διεθνή εξτρέμ στο ρόστερ της δεν έχει διαφοροποιηθεί. Σαφώς και υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από εκείνον, όμως άπαντες του αναγνωρίζουν ότι είναι ο παίκτης που "βασανίστηκε" περισσότερο από την έλλειψη ποδοσφαιρικού πλάνου και την παταγώδη αποτυχία της ομάδας στην επιλογή προπονητών.

Η καθοριστική εισήγηση του επόμενου προπονητή

Ο 31χρονος Τσούμπερ δεν είναι παίκτης που μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνας μέσα από προσωπικές ενέργειες, σίγουρα όμως είναι ικανός να έχει σημαντική συνεισφορά σε ένα σύνολο το οποίο θα λειτουργεί αρμονικά και θα έχει ένα συγκεκριμένο τακτικό σχέδιο, ώστε ο ίδιος να βοηθηθεί (και να ξεχωρίσει) μέσα από τις συνεργασίες.

Η μοναδική περίπτωση να μην προχωρήσει στην αγορά του θα είναι εφόσον ο επόμενος προπονητής εισηγηθεί κάτι τέτοιο, υποστηρίζοντας για παράδειγμα ότι με τα χρήματα αυτά η ομάδα θα μπορούσε να βρει έναν πιο χρήσιμο παίκτη για τα δικά του σχέδια.

Όσον αφορά στον Μαροκινό, από τη στιγμή κατά την οποία έθεσε από μόνος του τον εαυτό του εκτός ομάδας από το ερχόμενο καλοκαίρι, επαναλαμβάνοντας δημόσια αυτή τη φορά αυτό που είχε ήδη πει στους ανθρώπους της -κατά το δικό του ισχυρισμό πάντα- τον περασμένο Ιανουάριο, η ΑΕΚ τηρεί τις αποστάσεις της και περιμένει να μπει στην ουσία της συζήτησης όταν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της.

Ασφαλώς και πάλι θα δώσει προτεραιότητα στη γνώμη του επόμενου τεχνικού της για το αν θα πρέπει να μπει σε διαδικασία συζήτησης με τον Άμραμπατ, έχοντας ως σκοπό να τον μεταπείσει, ή αν θα του κάνει τη ζωή πιο εύκολη συναινώντας το αίτημα του να αποχωρήσει.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο Μαροκινός έχει ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο στην ομάδα καθώς αμείβεται με 850.000 ευρώ ετησίως. Χρήματα τα οποία σε περίπτωση διαζυγίου η ΑΕΚ θα εξοικονομήσει και θα μπορέσει να διαθέσει για κάποιον ποδοσφαιριστή που θα έχει την έγκριση του νέου προπονητή και ο οποίος θα είναι πιο συμβατός με τα σχέδιά του.

Όπως προαναφέραμε, αν αυτός που θα αναλάβει τον πάγκο της ομάδας θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει επαναπροσέγγιση με τον Μαροκινό τότε αυτή θα γίνει, άλλωστε υπάρχει συμβόλαιο για επιπλέον ένα έτος και η Ένωση επί της ουσίας κινεί τα νήματα και σε αυτή την υπόθεση.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ