ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ο ρυθμιστής Σιμόες

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΒΙΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΒΙΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πορτογάλος μέσος, Αντρέ Σιμόες, έχει τεθεί εκτός ομάδας και στην ΑΕΚ ελπίζουν ότι θα συντελεστεί η πώλησή του προκειμένου να υπάρξει κέρδος που θα βοηθήσει στην απόκτηση έξτρα μέσου. Διαφορετικά θα πληρώνει παίκτη για να κάθεται.

Ουδείς εκ των τριών κομμένων (Σιμόες, Μπακασέτας, Λαμπρόπουλος) επιθυμεί να παραμείνει εκτός αγωνιστικού κάδρου έως το ερχόμενο καλοκαίρι. Οπότε, είτε θα βρουν ομάδα από τον ερχόμενο Γενάρη, είτε θα υπάρξει τρόπος επανενεργοποίησής τους μέσω επέκτασης συνεργασίας με την ΑΕΚ.

Ωστόσο, αν για έναν εξ αυτών υπάρχουν μηδανιμές πιθανότητες για ολική ανατροπή, αυτός είναι ο Πορτογάλος. Στο πρόσωπο του άγνωστου Αρεντινού Αρέγκι, το μεταγραφικό επιτελείο και ο προπονητής έχουν εντοπίσει τον αντικαταστάτη του Σιμόες. Πέραν τούτου, ο ίδιος ο Πορτογάλος εμφανίζεται ανένδοτος στο να υποχωρήσει στις οικονομικές απαιτήσεις του, ενώ δεν έχει καταστεί σαφές αν η πρόταση που είχε κάνει τότε η ΑΕΚ, παραμένει σε ισχύ. Το πιθανότερο είναι ότι βρίσκεται σε διαδικασία απόσυρσης.

Από την πώληση του Πορτογάλου τον Ιανουάριο, η Ένωση προσδοκά να εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό που θα προκύψει από το υπάρχον συμβόλαιό του και να εισπράξει ένα εξίσου καλό όφελος. Στην ΑΕΚ μιλούν για χρήματα που (συνολικά) θα ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ, ειδικά αν όντως προκύπτει πρόταση από ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ή της Σαουδικής Αραβίας. Κάτι που ωστόσο, ακόμα δεν έχει συμβεί.

Σημειωτέων ότι το περασμένο καλοκαίρι, η ΑΕΚ ήλπιζε ότι θα εξοικονομήσει χρήματα από τις αποχωρήσεις των Αϊντάρεβιτς και Μοράν, βγάζοντας ενδεχομένως και έξτρα ποσά από πωλήσεις. Ωστόσο αμφότεροι παρέμειναν στο ρόστερ, το υπάρχον επιτελείο δεν κατάφερε να προσελκύσει προτάσεις κι αυτή η εξέλιξη εν τέλει, έπαιξε το δικό της ρόλο στο να μη γίνουν οι έξτρα προσθήκες που περίμενε ο προπονητής, με περιπτώσεις τύπου Αρέγκι, από τη στιγμή που δεν πείστηκαν ο Ραντόγια και ο Κρίστισιτς για τους οποίους υπήρχε σιγουριά ότι θα έκαναν τη διαφορά.

Ενδεχόμενη μη πώληση του Σιμόες (ποιος αλήθεια μπορεί να μιλήσει με πιθανότητες;) ίσως να "εξοντώσει" την ιδέα για την απόκτηση δύο μέσων, όπως μοιάζει να είναι το τωρινό σχέδιο. Αν ο Πορτογάλος "ξεμείνει" στην ΑΕΚ δίχως να χρησιμοποιείται, θα έχει εξαφανιστεί και η προοπτική να υπάρξει το κέρδος των +500.000 ευρώ, που στην Ένωση προσδοκούν. Γι αυτό κι ενδέχεται να αποδειχθεί ο Πορτογάλος ρυθμιστής των μεταγραφικών κινήσεων του Γενάρη, τόσο σε ποιότητα, όσο και ποσότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ