ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο πρώην ατζέντης του Εντσάμ συστήνει τον Γερμανό Πρέμελ που ξέρει καλά ο Γιαννίκης

ΑΕΚ: Ο πρώην ατζέντης του Εντσάμ συστήνει τον Γερμανό Πρέμελ που ξέρει καλά ο Γιαννίκης
AP PHOTO/PATRICK POST

Έναν παλιό γνώριμο του Αργύρη Γιαννίκη, τον Γερμανό χαφ Γκρίσια Πρέμελ της Ουνιόν Βερολίνου, πρότεινε στην ΑΕΚ το γραφείο που εκπροσωπούσε τον Ολιβιέ Εντσάμ.

Η μεγάλη προσπάθεια της ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι να προχωρήσει στην απόκτηση του Ολιβιέ Εντσάμ έπεσε στο κενό. Δεν κατέστρεψε ωστόσο ολοσχερώς τις σχέσεις με το γραφείο που εκπροσωπούσε τότε τον ποδοσφαιριστή, την Unique Sports Group. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, τις διατάραξε σε ένα βαθμό, όμως στην πορεία αποδείχθηκε ότι ο ίδιος ο Γάλλος ήταν αυτός που ακύρωσε τη δουλειά, με τα ήξεις - αφήξεις του, αλλάζοντας μανατζερική στέγη.

Η εν λόγω εταιρεία εκπροσώπησης παικτών -έχοντας εν τω μεταξύ συγχωνεύσει μια ισχυρή γερμανική που εκπροσωπεί πολλούς ποδοσφαιριστές της Bundesliga- ανοίχτηκε ξανά προς την Ένωση στην προσπάθειά της να "ζεστάνει" εκ νέου τη σχέση μαζί της και στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή σε θέση που διαπιστωμένα έχει πρόβλημα και αναζητεί λύση. Πρόκειται για τον 26χρονο μέσο Γκρίσια Πρέμελ της Ουνιόν Βερολίνου.

Έναν ποδοσφαιριστή που άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά ο προπονητής της ομάδας Αργύρης Γιαννίκης, καθώς είχε συνεργαστεί μαζί του τη σεζόν 2015-16, όταν ο νυν τεχνικός της Ένωσης πρόοδευε ως assistant coach στην Καρλσρούη. Ήταν η τελευταία σεζόν του Έλληνα τεχνικού στη γερμανική ομάδα και στην αφετηρία αυτής ο Πρέμελ είχε ενταχθεί στο σύλλογο και με τη δική του σύμφωνη γνώμη ερχόμενος από τη Χόφενχαϊμ, καθώς ο μετέπειτα κόουτς του ΠΑΣ ήταν ο άνθρωπος που παράλληλα έκανε το scouting στις μικρότερες ηλικίες.

Την περίοδο εκείνη στα γήπεδα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας, ο 20χρονος τότε Πρέμελ άρχισε να "χτίζει" την καριέρα και το όνομά του. Είχε μια πρώτη σεζόν με 21 (2 γκολ, 1 ασίστ) συμμετοχές, μία δεύτερη με 23 (3 ασίστ) και το καλοκαίρι του 2017 μεταπήδησε στην Ουνιόν Βερολίνου, όπου έκτοτε αγωνίζεται και είναι σημείο αναφοράς της. Ήταν μάλιστα καταλυτική η παρουσία του κατά τη διάρκεια της σεζόν ανόδου στην Bundesliga (2018-19), όταν σε 29 ματς είχε 7 γκολ και 2 ασίστ.

Τα χαρακτηριστικά, η θέση, το συμβόλαιο και οι μικρές Εθνικές

Την περυσινή σεζόν, ως παίκτης Α' κατηγορίας πλέον στη δεύτερη χρονιά του, ο Πρέμελ έπαιξε σε 24 ματς, εκ των οποίων στα 22 ήταν βασικός, πέτυχε 3 γκολ και έδωσε μία ασίστ. Φέτος, έχει ήδη "γράψει" 10 συμμετοχές με ένα τέρμα και βρίσκεται σε αναμονή συζητήσεων με την ομάδα για την επέκταση της συνεργασίας τους, η οποία εκπνέει το καλοκαίρι του 2022. Γι' αυτό και προκύπτει πρόσφορο έδαφος τον Γενάρη για την απόκτησή του, εφόσον βέβαια η ΑΕΚ και ο Γιαννίκης συγκεκριμένα που τον γνωρίζει καλά, αποφασίσουν ότι είναι αυτός που θέλουν για τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Στα 26 του ο Πρέμελ έχει μια γεμάτη επαγγελματική καριέρα στα γήπεδα της Γερμανίας σε Α' και Β' κατηγορία με 166 εμφανίσεις, 17 γκολ και 14 ασίστ, αγωνιζόμενος ως κεντρικός χαφ πίσω από τον επιτελικό μέσο ή ως αμυντικός μέσος μπροστά από τους στόπερ. Έχει ύψος 1.84, καλό επίπεδο τεχνικής και ικανότητα στο να σκοράρει με το κεφάλι, όπως έκανε πέρυσι στο 1-1 για το πρωτάθλημα, κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου.

Είναι διεθνής με μικρές Εθνικές ομάδες της Γερμανίας (U20 και U21) ενώ έχει αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με συμμετοχή (και) στον τελικό, όπου η Βραζιλία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο επικρατώντας με 6-5 στα πέναλτι. Μάλιστα στο παιχνίδι εκείνο στάθηκε άτυχος καθώς έγινε αλλαγή στο 67' λόγω τραυματισμού, γεγονός το οποίο κόστισε αρκετά στους Γερμανούς.

Το συμβόλαιό του είναι αρκετά χαμηλό για ομάδα της Μπουντεσλίγκα (κάπου στις 450.000 ευρώ) κι έως σήμερα δεν έχει προκύψει κάποια εξέλιξη από την πλευρά της νυν ομάδας του ή με άλλο σύλλογο της πρώτης κατηγορίας παρόλο που τον Ιανουάριο αποκτά το δικαίωμα να υπογράψει ως ελεύθερος με ορίζοντα το ερχόμενο καλοκαίρι. Ψάχνει ένα συμβόλαιο στις 700-800.000 ευρώ.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ