ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Μοχαμάντι που επιστρέφει στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν και το πισωγύρισμα του Φαν Βέερτ

ΑΕΚ: Ο Μοχαμάντι που επιστρέφει στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν και το πισωγύρισμα του Φαν Βέερτ
Ο Μίλαντ Μοχαμάντι INTIME SPORTS

Ο Μίλαντ Μοχαμάντι έχει ανεβάσει στροφές το τελευταίο διάστημα, προπονείται σε πιο υψηλή ένταση και είναι έτοιμος να μπει στην αγωνιστική εξίσωση του Ματίας Αλμέιδα, αποφορτίζοντας τον Εχσάν Χατζισαφί που τράβηξε μόνος του το κουπί στο αριστερό άκρο της άμυνας στη μετά-Μουντιάλ εποχή. Αντίθετα ο βίος για τον Τομ Φαν Βέερτ είναι "διαφορετικός".

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τη διαδικασία στα playoffs με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει ένα σχεδόν γεμάτο οπλοστάσιο, καθώς στην έναρξη του μίνι - πρωταθλήματος είχε στη διάθεσή του όλα του τα όπλα, εκτός από ένα πολύ σημαντικό, τον Λιβάι Γκαρσία που ήταν εκτός 20άδας στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Αντίθετα ο Μίλαντ Μοχαμάντι έχει επιστρέψει στις προπονήσεις σε φουλ ρυθμούς από τις αρχές του μήνα, καθώς έμεινε στα πιτς λόγω του τραυματισμού που υπέστη στον δεξιό του προσαγωγό στο τελευταίο ματς του Ιράν στο Μουντιάλ, με τον Ματίας Αλμέιδα να τον παίρνει σε αποστολές από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και ύστερα.

Ωστόσο σε αντίθεση με τους Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, Νίκλας Ελίασον, Στίβεν Τσούμπερ και Πάολο Φερνάντες που απουσιάσαν για αρκετό διάστημα λόγω τραυματισμού και πήραν κατευθείαν χρόνο συμμετοχής, ο Ιρανός μπακ δεν έχει χρησιμοποιηθεί λεπτό, καθώς δεν ήταν έτοιμος.

Χρησιμοποιεί το διάλειμμα των εθνικών ομάδων για να ανέβει σε φουλ ρυθμούς

Ο Μοχαμάντι ξεκίνησε τη σεζόν ως μια συμπληρωματική λύση στο ρόστερ, ωστόσο από τη μέρα που η ΑΕΚ επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια (κόντρα στον Ιωνικό) πήρε τη φανέλα βασικού και κατ' επέκταση την κλήση για το Μουντιάλ του Κατάρ. Ωστόσο ο τραυματισμός στον δεξιό του προσαγωγό τον κράτησε στα πιτς για περίπου τρεις μήνες, καθώς χρειάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Ο 29χρονος μπακ είναι τακτικό μέλος της εθνικής Ιράν, όπως και ο Χατζισαφί που είναι και στις κλήσεις του Μαρτίου, ωστόσο η μακρά περίοδος που παρέμεινε χωρίς αγωνιστικά λεπτά, τον "κράτησε" στα Σπάτα σε αυτό τι διάλειμμα.

Σε αυτό το διάστημα ο Ιρανός μπακ έχει την ευκαιρία να ανεβεί σε επίπεδο ετοιμότητας και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα απαιτητική και κρίσιμη περίοδο. Ο ίδιος πάντως στις προπονήσεις της εβδομάδας που πέρασε (το Σαββατοκύριακο ο Αλμέιδα έδωσε ρεπό στους παίκτες του) έχει ανεβεί αρκετά, παίζοντας σε υψηλή ένταση για να μπορέσει να μπει στην "εξίσωση" του Αλμέιδα ως προς την ενδεκάδα.

ΑΕΚ: Ο Μοχαμάντι που επιστρέφει στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν και το πισωγύρισμα του Φαν Βέερτ
Ο Μίλαντ Μοχαμάντι με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στην προπόνηση της ΑΕΚ την Τετάρτη - 22 Μαρτίου INTIME SPORTS

Ο στόχος είναι να μπορέσει να είναι έτοιμος να ξεκινήσει βασικός ακόμα και στο για το ντέρμπι της Τούμπας. Βέβαια ο Εχσάν Χατζισαφί τα έχει πάει εξαιρετικά κάνοντας καλές εμφανίσεις όλο αυτό το διάστημα παρότι τράβηξε μόνος του το "κουπί" όλο αυτό το διάστημα στο αριστερό άκρο της άμυνας και αν είναι υγιής είναι το "φαβορί" για να ξεκινήσει.

Ωστόσο τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και οι αυξημένες απαιτήσεις θα "φέρουν" και τον Μοχαμάντι στην ενδεκάδα (εκτός αν παρουσιαστεί ανάγκη, όπως πχ. πρόβλημα τραυματισμού). Το πιο δύσκολο διάστημα για την Ένωση στα playoffs θα είναι από την πέμπτη μέχρι και την όγδοη αγωνιστική όπου θα αναμετρηθεί με Ολυμπιακό (δις), Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ σε δέκα μέρες (22-23/04 έως 03/05). Εκεί θα χρειαστούν σχεδόν όλοι οι παίκτες, όπως και οι δύο αριστεροί μπακ.

Ο Χατζισαφί "τράβηξε το κουπί" στη μετά - Μουντιάλ εποχή και πήρε θετικό βαθμό

Ο τραυματισμός του Μίλαντ Μοχαμάντι έριξε το βάρος στον Εχσάν Χατζισαφί για την κάλυψη του αριστερού άκρου της άμυνας στη μετά - Μουντιάλ εποχή της τρέχουσας σεζόν.

Ο 33χρονος μπακ ήταν αυτός που ξεκινούσε τα περισσότερα παιχνίδια ως βασικός στην αρχή της σεζόν μέχρι να "παραγκωνιστεί" από τον Μοχαμάντι. Μετά από την επιστροφή του από το Κατάρ (και στα τρία παιχνίδια του Ιράν ξεκίνησε βασικός) ξεκίνησε κατευθείαν να παίζει βασικός κόντρα στην Κηφισιά στη Ριζούπολη, σε αντίθεση με τους άλλους διαθέσιμους "Μουντιαλικούς" (Πινέδα και Σιμάνσκι).

Από τότε έπαιξε σε όλα τα ματς για τη Stoiximan Super League ως βασικός, ενώ στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet απουσίασε μόνο από τις ρεβάνς με Κηφισιά και Πανσερραϊκό για να πάρει τις απαραίτητες ανάσες.

Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι όλο αυτό το διάστημα ανταποκρίθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό στις απαιτήσεις του Αλμέιδα, κάνοντας κάποια πολύ καλά παιχνίδια, με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι συζητήσεις για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι.

Να σημειωθεί ότι το συμβόλαιό του εκπνέει στο τέλος της σεζόν και δεν αποκλείεται να συνεχίσει στην Ένωση και τη νέα σεζόν.

Ο Φαν Βέερτ διανύει "βίο αντίθετο" με τον Μοχαμάντι

Το "όσκαρ" ατυχίας από πλευράς τραυματισμών στην ΑΕΚ θα έπαιρνε δίχως αμφιβολία ο Τομ Φαν Βέερτ. Ο Ολλανδός φορ ήρθε στην ΑΕΚ στο φινάλε του περασμένου καλοκαιρινό μεταγραφικού παζαριού, κάνοντας προετοιμασία αλλά και παίζοντας τα πρώτα ματς με την ομάδα του Βόλου.

Τον Σεπτέμβριο, μόλις λίγες μέρες μετά την έλευσή του στην ΑΕΚ υπέστη θλάση β' βαθμού, η οποία τον κράτησε εκτός για 1.5 μήνα και ουσιαστικά ήταν "off" στον δεύτερο γύρο, μιας και είχε μόλις δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές στα εκτός έδρας ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Η δεύτερη θλάση "ήρθε" τον Φεβρουάριο, ωστόσο κατάφερε να την ξεπεράσει πιο γρήγορα και να μπει στα επόμενα παιχνίδια, γράφοντας λίγες ολιγόλεπτες συμμετοχές. Ωστόσο μέσα στη διακοπή στάθηκε εκ νέου άτυχος, αυτή τη φορά με διάστρεμμα στην αριστερή ποδοκνημική και θα προσπαθήσει να προλάβει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, καθώς άπαντες .

Για τον Φαν Βέερτ υπάρχει η αισιοδοξία ότι τη νέα χρονιά θα μπορέσει να υπηρετήσει καλύτερο το ρόλο του στην ΑΕΚ, χωρίς τραυματισμούς.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ