ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα ανακατεύει την τράπουλα με "ρυθμιστή" τον Γκατσίνοβιτς

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα ανακατεύει την τράπουλα με "ρυθμιστή" τον Γκατσίνοβιτς
ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Ματίας Αλμέιδα θα προχωρήσει σε τουλάχιστον τρεις αλλαγές κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (04/09, 21:30, COSMOTE SPORT1HD, LIVE SPORT24), με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς να ρυθμίζει την ενδεκάδα ανάλογα με τη θέση που θα αγωνιστεί.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη (04/09, 21:30, COSMOTE SPORT1HD, LIVE SPORT24), σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερης σημασίας για τον κιτρινόμαυρο οργανισμό, καθώς θα είναι το τελευταίο παιχνίδι που θα δώσει μακριά από το σπίτι της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και ιδανικά η Ένωση θα ήθελε να πάει με νίκη στο νέο της σπίτι για πολλούς λόγους, πέραν των καθαρά βαθμολογικών.

Ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει όλα τα διαθέσιμα όπλα της φαρέτρας του, καθώς οι μόνοι απόντες είναι ο Μαχαίρας και ο Φράνσον, οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν βρισκόνταν στα βασικά πλάνα του Αργεντινού τεχνικού (και) γι' αυτή την αναμέτρηση.

Ο αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την Ένωση δεν γίνεται μόνο στον "αστερισμό" της εισόδου στην OPAP Arena στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, αλλά και της μεταγραφικής ενίσχυσης. Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται να προχωρήσουν στην απόκτηση επιθετικού μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, ενώ είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Στον αντίποδα, η Τράμπζονσπορ κατέθεσε πρόταση επτά εκατ. ευρώ, στην οποία η Ένωση απάντησε αρνητικά.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Αλμέιδα αναμένεται να προχωρήσει τουλάχιστον σε τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Βόλο, αλλά όχι σε αλλαγή συστήματος. Ο Αργεντινός κόουτς θέλει να "ανακατέψει" την τράπουλα για να έρθει το τρίποντο και σε αυτό θα παίξει τον ρόλο του ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης, Νίκλας Ελίασον. Μάλιστα ο Σουηδός μεσοεπιθετικός αναμένεται να πάρει και χρόνο συμμετοχής. Απέναντί της βρίσκει μια λαβωμένη ομάδα, από την οποία θα απουσιάσει ο τρομερά άτυχος Πέδρο Κόντε, ο βασικός κίπερ Ζερόμ Πριόρ και ο Αλέξανδρος Λώλης.

Οι σκέψεις του Αλμέιδα για τη βασική ενδεκάδα

Ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται να παρατάξει την Ένωση με την εξής ενδεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει για ένα ακόμα παιχνίδι ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Την τριάδα της άμυνας θα συντελέσουν οι Βίντα, Τζαβέλλας και Μουκουντί. Ο Κροάτης θα είναι ο αριστερός στόπερ, ο Γάλλος θα παίξει στα δεξιά της τριάδας και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την ομάδα και ο Έλληνας διεθνής στο κέντρο.

Ο "κόφτης" μπροστά τους θα είναι ο Νταμιάν Σιμάνσκι και μπροστά του θα έχει τον Ορμπελίν Πινέδα και τον Γενς Γιόνσον. Αριστερός μπακ - χαφ θα είναι ο Τσούμπερ και στα δεξιά ο Γκατσίνοβιτς, ο οποίος τουλάχιστον σε πρώτη φάση προορίζεται γι' αυτή τη θέση.

Στην κορυφή της επίθεσης θα τοποθετηθούν ο Σέρχιο Αραούχο, έχοντας στο πλάι του τον Λιβάι Γκαρσία. Σε σχέση με το παιχνίδι με τον Βόλο, εκτός ενδεκάδας θα είναι οι Χατζισαφί, Άμραμπατ και Μάνταλος. Ο τελευταίος μένει εκτός ενδεκάδας, αφενός γιατί ο Αλμέιδα δοκίμαζε αρκετά το δίδυμο Αραούχο - Λιβάι, αφετέρου γιατί έχει "δημιουργούς" τους Πινέδα και Γκατσίνοβιτς.

Ο Ελίασον το πιθανότερο είναι να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή. Ο Αλμέιδα τον δοκίμασε και στις δύο πτέρυγες, όμως το πιθανότερο είναι να παίξει στη δεξιά πτέρυγα. Φυσικά αν χρησιμοποιηθεί βασικός, τότε ο Γκατσίνοβιτς θα μετακινηθεί στον άξονα και θα γίνει ένα ντόμινο αλλαγών.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Μουστακόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ