THE SPORTS ECONOMIST

ΑΕΚ μεταγραφές: Μόνο ελεύθερος στην Ουτρέχτη ο Αμραμπατ

Ο Νόρντιν Άμραμπατ
Ο Νόρντιν Άμραμπατ EUROKINISSI SPORTS

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την Ολλανδία, Ουτρέχτη και Αμραμπατ αν δεν έχουν συμφωνήσει, τουλάχιστον είναι πολύ κοντά στο να το κάνουν, με την απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει το οτιδήποτε να είναι ότι όπως έχει ξεκαθαρίσει ο ολλανδικός σύλλογος, ο Μαροκινός θα πρέπει πρώτιστα να αποδεσμευτεί από την ΑΕΚ. Καμία επίσημη σχετική ενημέρωση της Ένωσης.

Κρατάει… μήνες αυτή η κολόνια. Από τότε, που ο Νόρντιν Άμραμπατ, live, καλεσμένος στο στούντιο ολλανδικής τηλεοπτικής εκπομπής, έκανε κάλεσμα στον τεχνικό διευθυντή της Ουτρέχτης να τον πάρει ένα τηλέφωνο προκειμένου να συνεννοηθούν για μια συμφωνία που θα έφερνε ξανά τον Μαροκινό μεσοεπιθετικό στην Ολλανδία.

Από εκείνη την στιγμή μάλιστα, ο 35χρονος είχε φροντίσει να θέσει το πλαίσιο μιας ενδεχόμενης συμφωνίας και το SPORT24 είχε καταγράψει επακριβώς: "Πήγα στην ΑΕΚ ως ελεύθερος και έχω ενημερώσει από τον Ιανουάριο πως στο τέλος της σεζόν θέλω να φύγω. Κανονικά πρέπει να καταβληθεί χρηματικό αντίτιμο από όποια ομάδα με θέλει, αλλά ναι, εκεί ποντάρω".

Σε αυτό το πλαίσιο εξακολουθούν να κινούνται τα πράγματα και οι συζητήσεις Αμραμπατ και Ουτρέχτης. Χτες, τα ολλανδικά media έκαναν λόγο για εν εξελίξει διαδικασία. Σήμερα, οι πληροφορίες του SPORT24 ισχυρίζονται πως αυτή η διαδικασία ουσιαστικά δεν αφορά τις δύο πλευρές, μιας και Αμραμπατ και Ουτρέχτη τα έχουν βρει σε όλα, αλλά την… ΑΕΚ.

Δηλαδή, η Ουτρέχτη θα προχωρήσει σε συνεργασία με τον Μαροκινό μόνο αν αυτός μπορέσει και αποδεσμευτεί από την Ενωση. Αν για οποιονδήποτε λόγο απαιτηθεί καταβολή χρημάτων ως μεταγραφικό αντίτιμο, ο ολλανδικός σύλλογος έχει ξεκαθαρίσει στον Αμραμπατ πως δεν ενδιαφέρεται και πως δεν θα προχωρήσει.

Πλαίσιο που δεν είναι άγνωστο, αφού από την άνοιξη ακόμη, όταν είχε γίνει γνωστή η επιθυμία του Μαροκινού να επιστρέψει στην Ολλανδία, ο λόγος που επικαλέστηκε ήταν ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει (η οικογένειά του μένει κοντά στην Ουτρέχτη). Και μόνο σε αυτό το πλαίσιο στην Ενωση ήταν σύμφωνοι να ικανοποιήσουν επιθυμία και ανάγκη του, συναινώντας σε μια λύση συμβολαίου (σ.σ. το τρέχον του Μαροκινού ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του ’23) χωρίς να απαιτήσουν χρήματα.

Σε οποιαδήποτε άλλη συνθήκη, π.χ. για τα σενάρια που κατά καιρούς τον έχουν συνδέσει με μετακόμιση σε ομάδες της αραβικής χερσονήσου ή στην Τουρκία, οι επιτελείς της ΑΕΚ ισχυρίζονται πως έχουν ξεκαθαρίσει στον Αμραμπατ πως θα απαιτήσουν χρήματα ώστε να τον παραχωρήσουν.

Επισήμως, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια πρόσθετη ενημέρωση από την πλευρά του Μαροκινού. Ούτε για συμφωνία με την Ουτρέχτη, ούτε για… ανανέωση της πρόθεσης αποχώρησής του (αν και αυτό είναι κάτι που μάλλον, πλέον, μοιάζει παγιωμένο).

Με την "πρώτη" της ΑΕΚ να πλησιάζει και την επιστροφή στην Αθήνα, δεν αργεί και η ώρα που όλα θα ξεκαθαρίσουν.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ