ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το "ξήλωμα" της άμυνας

ΑΕΚ: Το "ξήλωμα" της άμυνας
EUROKINISSI

Ποιες αποφάσεις πάρθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη κορυφής στο αρχηγείο της ΑΕΚ στο Μαρούσι, παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη. Το SPORT 24 έχει το ρεπορτάζ.

Παρουσία του μεγαλομετόχου Δημήτρη Μελισσανίδη και όλου του προσωπικού που θα ασχοληθεί με τις αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας -τεχνικός διευθυντής, τμήμα σκάουτινγκ και σύμβουλοι του προέδρου- πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο αρχηγείο της ομάδας στο Μαρούσι μεταγραφική σύσκεψη κορυφής. Συζητήθηκαν πάρα πολλά, εκτός του μείζονος θέματος του προπονητή, το οποίο χειρίζεται υπό άκρα μυστικότητα ο ίδιος ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ.

Εξήχθησαν ωστόσο συμπεράσματα τα οποία χαράσσουν και τη μεταγραφική πολιτική της ομάδας από τούδε και στο εξής. Με σαφή προτεραιότητα στο ριζικό λίφτινγκ που έχει αποφασιστεί για την αμυντική γραμμή της ΑΕΚ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPORT 24 αποφασίστηκε η απόκτηση δύο ακραίων μπακ, τερματοφύλακα και στόπερ, ενδεχομένως και δύο για το κέντρο της άμυνας αν προκύψουν οι απαραίτητες αποχωρήσεις. Ας δούμε αναλυτικά τι ισχύει για πρόσωπα και θέσεις:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Μετά από πολύ ψάξιμο, περίπου 5 μηνών, η ΑΕΚ έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Υπάρχουν επιλογές, δεν έχει υπάρξει ακόμα απόφαση, με τις περιπτώσεις των Φαμπιάνο και Ερέριν να παραμένουν ανοιχτές, αλλά και το team που ασχολείται με τα μεταγραφικά, να αναζητεί κάτι καλύτερο. Ο Παναγιώτης Τσιντώντας θα παραμείνει στο ρόστερ ως δεύτερος και υπάρχει σκέψη για δανεισμό του Γιώργου Αθανασιάδη.

ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ: Ο πιο αξιόπιστος της σεζόν και πρώτος σε συμμετοχές -έστω και από σπόντα έπιασε τις 21, πέντε περισσότερες από τον δεύτερο Μπακάκη- Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος, μένει ελεύθερος. Εκεί που ήταν δεδομένη η αποχώρησή του, τώρα κουβεντιάζεται εντός ΑΕΚ η προοπτική ανανέωσης μαζί του. Δεδομένα θα αποκτηθεί παίκτης για να γίνει βασικός, ενώ είναι πολύ πιθανή η παραχώρηση του Όλεγκ Νταντσένκο καθώς δεν έπεισε κανέναν, ούτε τον ίδιο τον τεχνικό διευθυντή, Παναγιώτη Κονέ, που εισηγήθηκε την απόκτησή του.

Συμβόλαιο έχει η ΑΕΚ και με τον Μιχάλη Μπακάκη, για τον οποίο πολλοί εντός ομάδας θεωρούν ότι έκλεισε τον κύκλο του. Ωστόσο πρόκειται για εν ενεργεία διεθνή, τον οποίο δεν επιθυμούν να απαξιώσουν. Η Ένωση είναι ορθάνοιχτη στην παραχώρησή του με μια νορμάλ πρόταση αγοράς του. Ο νεαρός, Βεντάντ Ραντόνια, θα παραχωρηθεί ως δανεικός εφόσον στο ρόστερ της ομάδας θα υπάρχουν επιπλέον τρεις πλάγιοι μπακ, αλλιώς θα παραμείνει σε αυτό ως τρίτη επιλογή.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ: Εδώ υπάρχουν τρία συμβόλαια με την ΑΕΚ να επιθυμεί την απεμπλοκή της από τουλάχιστον ένα, ώστε να αποκτηθεί εκείνος που θα έρθει για να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε ο Εμάνουελ Ινσούα, δηλαδή να γίνει (ο αδιαμφισβήτητος) βασικός. Επειδή ωστόσο η ομάδα έχει συνάψει μαζί του τριετή συνεργασία με υψηλές αποδοχές, πολύ δύσκολα ο Αργεντινός θα δεχθεί λύση συμβολαίου. Είναι λοιπόν πιθανό να του δοθεί ευκαιρία να παραμείνει στο ρόστερ, μέσω και της θερινής προετοιμασίας.

Ο αδύναμος κρίκος της θέσης είναι ο Έλντερ Λόπες, ο οποίος εισέρχεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την Ένωση. Αυτός θα είναι που πρώτος θα μπει σε διαδικασία συζήτησης με την ΑΕΚ για παραχώρηση ή λύση της συνεργασίας. Ο νεαρός, Μάριο Μιτάι, θα παραμείνει στο ρόστερ καθώς υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και στη δουλειά που κάνει για να εξελιχθεί σε αξιόπιστη λύση, με τα όποια λάθη αναπόφευκτα θα γίνουν λόγω ηλικίας και απειρίας.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Η απόφαση για την παραμονή ή όχι του Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι, είναι στο 50-50. Αν ο Χιμένεθ παραμείνει στον πάγκο, είναι δεδομένο ότι ο Ουκρανός θα συνεχίσει για επιπλέον μία σεζόν. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να ερωτηθεί και να αποφανθεί σχετικά ο επόμενος προπονητής. Ωστόσο θα αντιμετωπιστεί ως μία ξεχωριστή υπόθεση, όχι άμεσα σχετιζόμενη με τις υπόλοιπες που αφορούν στη θέση.

Η απόκτηση του Νταμιάν Ντα Σίλβα, αρχηγού της Ρεν και με εξαιρετική σεζόν φέτος, μοιάζει να είναι προτεραιότητα. Εκφράστηκαν ωστόσο και αντίθετες απόψεις στη σύσκεψη, όσον αφορά στα έτη συμβολαίου που ζητά ο 33χρονος στόπερ, ο οποίος θέλει κλειστό τριετές, με συνολικές ετήσιες αποδοχές που δεν έχουν λάβει μαζί σε μία σεζόν -και μάλιστα στα καλύτερά τους!- οι Τσιγκρίνσκι και Όγκνιεν Βράνιες. Υπάρχουν ακόμα δύο λύσεις που συζητήθηκαν και δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Από εκεί και πέρα... Ξεκάθαρη είναι η πρόθεση παραχώρησης του Ρουμάνου, Ιονούτς Νεντελτσιάρου και του Τυνήσιου, Νασίμ Χνιντ, με πώληση. Ο δανεισμός του ενός ή και των δύο δεν είναι αυτό που η ομάδα θα προτιμούσε, ωστόσο θα συμβιβαστεί με αυτή την επιλογή εφόσον δεν μπορεί να πράξει διαφορετικά. Κι εδώ ασφαλώς, θα μετρήσει η άποψη του επόμενου προπονητή που ίσως να θέλει κάποιον εκ των δύο στο ρόστερ.

Σίγουρη θεωρείται η παραμονή των Ζίγκα Λάτσι και Στράτου Σβάρνα -αν και για τον δεύτερο υπάρχει ενδιαφέρον από ιταλικές ομάδες, με τη Σπέτσια να έχει ήδη μιλήσει με τον ατζέντη του- ενώ το μέλλον του νεοαποκτηθέντος Δημήτρη Γούτα είναι στον αέρα, καθώς υπάρχει σκέψη να δοθεί ως δανεικός και οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί. Από την εξέλιξη των προαναφερθέντων υποθέσεων και των προσθαφαιρέσεων, θα εξαρτηθεί το αν η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση επιπλέον ενός στόπερ.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ